دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
۵ تـوصـیـه مـتـفـرقـه
۱) یکی از مهمترین عوامل زیانآور شغل پزشکی و مراقبتهای بهداشتی، عوامل زیانآور بیولوژیکی هستند مانند قرار گرفتن در معرض انواع باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها و احتمال ابتلا به بیماریهای واگیردار، فرورفتن سوزن در انگشتان، ترشح مایعات عفونی هنگام تعویض پانسمان بیماران، عفونت در اثر تماس با خون، مایعات و نمونه بافتهای بیماران خونی مانند ایدز و هپاتیت.
افرادی که در بخش عفونی بیمارستان کار میکنند، باید در کنار اقدامهای کنترلی در محیط مانند ضدعفونی و تهویه مناسب، از وسایل حفاظت فردی و ماسک، دستکش و لباس مناسب استفاده و با رعایت بهداشت فردی و شستشوی صحیح دستها، بهطور مرتب از انتقال عفونت پیشگیری کنند.
۲) حلالها، مواد شوینده و ضدعفونیکننده، انواع اسیدها، بخارهای ناشی از بسیاری از داروهای تزریقی، کار با مواد رادیواکتیو و داروهای شیمیدرمانی از عوامل زیانآور شیمیایی برای کارکنان بخش درمان هستند. مسمومیت حاد در اثر آزادشدن ناگهانی موادشیمیایی، مواجهه با گازهای بیهوشی، آسیبهای پوستی به دلیل استفاده مکرر از صابون، موادشوینده و ضدعفونیکننده، تحریک و التهاب چشم، بینی و گلو در اثر تماس با ذرات گرد و غبار و بخارهای مواد شوینده و پاککننده، مسمومیت مزمن به علت تماس طولانیمدت با داروها و مواد ضدعفونیکننده و گازهای بیهوشی، حساسیت به لاتکس در اثر استفاده از دستکش و تماس با سایر تجهیزات پزشکی حاوی لاتکس از دیگر عوامل زیانآور شیمیایی این شغل هستند.افراد با استفاده از ماسک های استاندارد و پوشیدن دستکش های مناسب قبل از اینکه مشغول کار روزانه شوند می توانند در پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از حلال ها و شوینده ها موفق شوند.
۳) بیماری و درد، شب و روز نمیشناسد و بیشتر پزشکان مجبورند در ساعت غیر متداول و در شیفت شب کار کنند. شببیداری، چرخه بیولوژیکی را بر هم میزند، ارتباطات اجتماعی و خانوادگی را دچار اختلال میکند و در طولانیمدت بر سیستم گوارش و سلامت قلب و عروق تاثیر نامطلوب دارد. نشستنهای طولانی و ایستادن در وضعیتهای نامناسب در اتاق عمل احتمال ابتلا به آسیبهای اسکلتی و عضلانی را در پی دارد. استفاده از کفش مناسب و صندلی ارگونومیک و ورزش منظم روزانه در پیشگیری از این بیماریها و حفظ سلامت موثرند.
۴) ارتعاش برخی تجهیزات پزشکی و تماس با پرتوهای اشعه ایکس و منابع رادیوایزوتوپ در بخش رادیولوژی و پزشکی هستهای و تماس با پرتوهای لیزر از عوامل فیزیکی زیانآور این شغل هستند. پزشکانی که در این بخشها کار میکنند، باید برای پیشگیری طبق دستورالعمل ایمنی و بهداشتی عمل کنند، تماس با عوامل خطر را تا حد ممکن کاهش دهند و برای کنترل، از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
۵) عوامل زیانآور روانی در شغل پزشکی کم نیست. مشاهده بیماری و درد و رنج بیماران، عدم بهبود، عود بیماری و مرگ بیماران و ناراحتی و نگرانی همراهان و خانواده آنها تاثیر بدی بر روحیه پزشکان دارد. افسردگی در میان پزشکان دیده میشود در حالی که نوع برخورد، میزان شادابی و سرزندگی پزشک تاثیر مستقیم بر بیماران و نحوه درمان و برقراری ارتباط بیمار و پزشک دارد. پزشکان باید برای ارتقای سلامت روان خود تلاش کنند و توجه داشته باشند اینها در کنار بهبود و بازیابی سلامت بیماران و خوشحالی خانواده و همراهان آنهاست.
منبع: CDC
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست