شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

اكستازی و اثرات آن


اكستازی و اثرات آن

هیچ پادزهری برای مقابله با اكستازی وجود ندارد. جهت درمان معتادین به این ماده به روان درمانی و كار سخت گروه درمانی نیاز است این روزها جوانان را خطری تهدید می كند كه خطرناكتر …

هیچ پادزهری برای مقابله با اكستازی وجود ندارد. جهت درمان معتادین به این ماده به روان درمانی و كار سخت گروه درمانی نیاز است این روزها جوانان را خطری تهدید می كند كه خطرناكتر از هر افیونی است. جوانانی كه در نزدیكی من و تو، زندگی می كنند، در محفل های شبانه جمع می شوند و با موزیك تند غربی تا صبح به پایكوبی می پردازند، تا همه چیز و همه كس و حتی خود را فراموش كنند.

آنها دست افشانی و پایكوبی می كنند و شاد و خندانند بدون آن كه بدانند چه به روز خود می آورند، آنها بی خیال زندگی شده اند و به خاطر فرار از مشكلات، سختی ها و تنهایی به جمع دوستان و ماده مخدری با عنوان گول زننده قرص شادی رو آورده اند.

این ماده محرك زا، اكستازی یا MDMA نام دارد كه در فرهنگ لغت به شادی عمیق معنا شده است. اما برخلاف عنوانش بعد از چندین بار مصرف منجر به افسردگی و كاهش هیجانات لذت بخش می شود.مصرف حتی یكبار آن اثرات تخریبی شدیدی روی مغز گذاشته و سیستم عصبی را تخریب مِی كند.

با توجه به عوارض و اثرات سوء اجتماعی این ماده لازم است عموم مردم، والدین و خصوصاً مددكاران اجتماعی نیروی انتظامی با علائم و اثرات این ماده آشنایی داشته باشند.

فاطمه رشیدكرشان / سیده زهرا میراسماعیلی