دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
دعواهای اشتباهی
![دعواهای اشتباهی](/web/imgs/16/151/miw8h1.jpeg)
اگر کسی بگوید که از دعوا و مشاجره خوشش میآید چپ چپ نگاهش میکنیم و فکر میکنیم که حتماً آدم مشکلداری است. به خصوص اگر بگوید در زندگی مشترک بدش نمیآید هر از چند گاهی دعوایی راه بیندازد، اما گاهی وقتها خود ما بدون آنکه بدانیم باعث دعوا و مشاجره میشویم و از آن بدتر باعث ادامه پیدا کردن اختلافات در طی سالها میشویم!
بسیاری از ما از سر صدق نیت و فقط برای اینکه رابطه با همسرمان بهتر شود، کارهایی را به اشتباه انجام میدهیم و یا برعکس حرفهایی را که باید بگوئیم، نمیزنیم. تشخیص اشتباهات در روابط سخت است به خصوص اگر برخوردهای اشتباه ما یگانه راهحلهایی باشد که بلدیم و به ویژه اگر تا به حال تصور میکردیم این رفتارها درست است. شاید با خود فکر کنید که کدام رفتارها؟ عجله نکنید، کمی دقت کنید احتمالاً میبینید که گاهی اوقات شما هم یکی دوتا از این برخوردها را بدون توجه به عوارض آن انجام دادهاید.
● شمشیرها از رو بسته شده
بعضی مواقع مرد خانه با پیش آمدن موضوعی حتی کوچک، قبل از هر اقدامی شروع به پرخاش میکند، همسر خود را سرزنش می کند و یا حتی توهین میکند. شاید با خود فکر کنید که خب کجای این برخورد برای جلوگیری از دعوا یا مشاجره است؟ باید بگویم که این طرز برخورد نمونه کامل انجام کاری با نیت خوب اما با نتیجه بد است. چرا که معمولاً کسی که این طور ناگهان پرخاش میکند، میخواهد کاری کند که این موضوعات ناراحتکننده دیگر تکرار نشود و یا همین الان تمام شود. البته تا حدی هم در کوتاه مدت حق با این گروه است. چرا که اگر قرار باشد همسر ما زود از کوره در برود، پرخاش کند و یا شروع به فحاشی کند، خودتان انصاف بدهید، چقدر حوصله تکرار این برخورد زشت را دارید؟ خب معلوم است که بار بعد ترجیح میدهید تا آنجایی که میتوانید طوری رفتار کنید که همسرتان بهانهای برای این کارهای نداشته باشد!اما خب داستان به این سادگیها هم پیش نمیرود. هیچ انسانی آدم آهنی نیست، که بشود کوکش کرد و او هم طبق برنامه کار کند. شاید چند باری بتوان توهین و تحقیرها را تحمل کرد، اما خب در که همیشه روی یک پاشنه نمیچرخد! آن وقت است که شمشیر هر دو نفر از رو بسته میشود.
● سکوت سنگین، دم دستترین تنبیه
این یکی برخورد هم معمولاً توسط آقایان صورت میگیرد، سکوت فرد در مقابل مشکلات و بیمحلی به همسر. در واقع مرد با دریغ کردن عشق و محبت میخواهد همسرش را تنبیه و او را متوجه اشتباهش کند تا بدین وسیله از تکرار ماجرا جلوگیری کند. این نوع برخورد به ویژه در مورد خانمهایی که حساسند موثر واقع می شود و تغییراتی در رفتار آنها ایجاد میکند. اما مشکل اینجاست که کسی که محبت خود را از همسرش دریغ میکند، خودش هم محبتی دریافت نمی کند و این یعنی روابط سرد که منتظر جرقهای برای به هم خوردن است. وقتی روابط به این مرحله میرسد، معمولاً هر کدام از همسران در دنیای خود فرو می روند، احتمال افسردگی و ابتلا به بیماریهای جسمی در خانمها در این شرایط بالا میرود و آقایان با غرق کردن خود در کار زیاد، پرخوری بیش از اندازه و یا افراط در روابط خارج از خانواده سعی میکنند به خود بقبولانند که مشکلی وجود ندارد.
● پرچم سفید صلح، بیدلیل بالا میآید
این روش برای بسیاری از خانمها آشناست، زمانی که سکوت میکنند، حرفی نمیزنند و اعتراضی نمیکنند چون میترسند اگر اقدامی انجام دهند، همه چیز خراب میشود. در این مواقع در کوتاه مدت به ظاهر مشکلی پیش نمیآید، سکوت خانم بهانهای هم به دست آقا نمیدهد تا بحث داغ شود. اما این صرفاً در کوتاه مدت است، چرا که بعد از مدتی دیگر سکوت و تسلیم شدن راهی نخواهد بود که خانم انتخاب کند، به هر صورت فرد بعد از مدتی احساس میکند که از این همه خودسانسوری خسته شده است و تصمیم میگیرد اقدامی انجام دهد. اما خب مساله اینجاست که وقتی قرار باشد فردی همه هیجانات و احساسات ناخوشایند جمع شده چند ساله را یک دفعه نشان دهد، معمولاً زلزلهای بالای۸/۹ ریشتر اتفاق خواهد افتاد؛ زلزله ای که میتواند بسیار مخرب باشد!
● نمایش اجرا میشود
این روش نیز بیشتر توسط خانمها استفاده میشود، وانمود کردن به اینکه مشکلی وجود ندارد. این روش در کوتاه مدت اثر بسیار خوبی دارد، تصور کنید خانمی را که همیشه سعی میکند لبخند بزند، همه چیز را خوب و حتی عالی توصیف کند و اصلاً هم اهل غر زدن نباشد. اما مساله اینجاست که به کارگیری چنین روشی باعث میشود همسر فرد، هیچ وقت متوجه نشود که کجای کار ایراد دارد و البته امکان تغییر نیز در این شرایط وجود نخواهد داشت. و این در طولانی مدت یعنی تکرار مسائل مورد اختلاف و البته بعد از آن هم دعوا. در عین حال که این روش عوارض زیادی چه از نظر روانی و چه جسمی برای خانم در سنین بالاتر میتواند ایجاد کند.
● پیشگیری از رنجش
از بین این چهار روش، به غیر از مورد اول که شاید چندان نشود برای آن فایدهای در نظر گرفت، سه روش بعدی یعنی: فرار، تسلیم و وانمود کردن، چندان بیفایده هم نیستند. این روش ها اگر هیچ فایدهای نداشتند قطعاً ما آنها را از والدینمان یاد نمیگرفتیم و در طول این سالها به کار نمیگرفتیم. همان طور که شاید بسیاری از افراد تجربه کرده باشند، این روشها در پیشگیری از اختلاف بیشتر و بالا گرفتن دعوا و مشاجره موثرند؛ اما برای کوتاه مدت و البته نه برای همیشه. برای آرام کردن خودمان و کنترل کردن موقعیت میتوانیم برای مدتی کوتاه از این روشها استفاده کرد. اما اگر میخواهید در طولانی مدت زندگی خوبی داشته باشید و روابط شما و همسرتان حداقلی نسبی داشته باشد، بهتر است به دنبال راههای پختهتر باشید. به صورت کلی یادتان باشد هر روشی که باعث میشود یک طرف رابطه رنجش و دلخوری خودش را نتواند بیان نکند و آن را درون خود بریزد، بعد از مدتی عوارض خودش را نشان خواهد داد. این سه روش، فرار، تسلیم و وانمود، در پیشگیری از اختلاف بیشتر و بالا گرفتن دعوا و مشاجره موثرند، اما برای کوتاه مدت و البته نه برای همیشه.
نرگس عزیزی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست