جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

روح برزیلی در پیکره آبی های لندن


روح برزیلی در پیکره آبی های لندن

نگاهی به شروع موفق چلسی تحت هدایت اسکولاری

خواسته و هدف هر مربی بزرگی در دنیای فوتبال است که بتواند با غلبه بر تمامی قوانین نانوشته این رشته ورزشی توهم و خیال را به واقعیت تبدیل کند. چلسی به همراه لوییز فیلیپه اسکولاری در نخستین هفته لیگ برتر انگلیس با در هم کوبیدن پورتس موث خود را به بخت اصلی قهرمانی از نگاه کارشناسان مبدل کرد و سرمربی برزیلی این تیم خود را به عنوان مربی معرفی کرد که قصد دارد خیال را به واقعیت مبدل کند.

اگرچه پیروزی قاطع آبی پوشان لندن در نخستین بازی شان نمی تواند ملاکی برای تحلیل عملکرد آنها قلمداد شود و به این زودی نمی توان در مورد نمایش های بعدی این تیم تصمیم گرفت اما این نتیجه اسکولاری را به عنوان سرمربی در کلاس جهانی شناساند که از هم اکنون به فکر تحقق بخشیدن به اهداف طولانی مدت و رویاهای رومان آبراموویچ، برای تبدیل کردن چلسی به قهرمان بلامنازع جزیره است. این مالک میلیاردر روسی از سال ۲۰۰۳ یعنی زمانی که تملک چلسی را عهده دار شد سرمایه کلانی را به پای باشگاه خرید تا از آن قدرتی جهانی بسازد.

یکی از مهمترین اقدامات او آوردن ژوزه مورینیو سرمربی سابق پورتو، فاتح لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۴ به استمفوردبریج بود. مورینیو یکی از بهترین مربیان جهان، موفق شد خیلی سریع رویاهای آبراموویچ را برای تبدیل کردن چلسی به قهرمان لیگ برتر به واقعیت تبدیل کند و جایگاه این تیم را در میان سایر تیم های جزیره تا حد بسیار زیادی ارتقا دهد. با وجود دو فصل قهرمانی متوالی چلسی در لیگ برتر تحت هدایت مورینیو، درهای خروج از باشگاه به این سرمربی پرتغالی نشان داده شد. دخالت های بی مورد آبراموویچ در امر مربیگری و مهره چینی تیم و دستورات غیر منطقی او به مورینیو برای قراردادن برخی بازیکنان در ترکیب تیم، سرانجام حوصله این مربی مغرور را سر برد و باعث شد او در ابتدای فصل گذشته چلسی را ترک کند.

پس از خروج مورینیو، آورام گرانت که مدیر فنی تیم بود هدایت آبی پوشان را به دست گرفت. در زمان مربیگری گرانت بسیاری باور داشتند که وظیفه او تنها اعمال دستورات آبراموویچ و تنها دلیل برای اخراج وی از استمفوردبریج به دست نیاوردن حتی یک عنوان قهرمانی بوده است. انگیزه های آبراموویچ مالک، پیتر کنیون مدیر اجرایی و بروس باک مدیر چلسی احتمالا همیشه برای مردم عادی نامشخص خواهد ماند اما آنها با انتخاب لوییز فیلیپه اسکولاری که توانسته بود نتایج بسیار خوبی را به همراه تیم ملی پرتغال کسب کند، نشان دادند که قصد دارند چلسی را به تیمی قدرتمندتر از آنچه در گذشته بود تبدیل کنند. سران چلسی بارها و بارها بر این موضوع که اسکولاری گزینه نخست آنها برای به دستگیری سکان هدایت این تیم بوده تاکید کرده اند. این در حالی بود که چندین بار زمزمه هایی از ورود فرانک ریکارد سرمربی سابق بارسلونا، به لندن شنیده شد.

گفته می شد از آنجایی که آبراموویچ علاقه خاصی به شیوه بازی بارسلونا دارد، احتمال دارد ریکارد که پس از کسب نتایج ضعیف در لالیگا در نوکمپ اخراج شد، به استمفوردبریج آمده و با همان شیوه ای که آبی و اناری پوشان را هدایت می کرد مربیگری آبی های لندن را بر عهده گیرد. در شرایطی که این سرمربی هلندی می توانست با ورودش به چلسی و سبک ویژه مربیگری اش همه هواداران چلسی را از دیدن بازی های زیبا و سراسر هجومی بهره مند کند سران چلسی اسکولاری را فردی مناسب تر برای هدایت تیم تشخیص دادند چرا که او هم از تجربه بیشتری برخوردار بود و هم شناخت بیشتری از بازیکنان تیم داشت.

به نظر می رسد حال که اسکولاری، فاتح جام جهانی ۲۰۰۲ به همراه برزیل و مردی که بنیانگذار عصری طلایی در فوتبال پرتغال شد، مربیگری چلسی را بر عهده گرفته آینده درخشانی در انتظار آبی پوشان لندن باشد.

اسکولاری از جایگاه و مرتبه بالایی در انگلیس برخوردار بوده که می توان تنها دلیل آن را پیروزی تیم های تحت هدایت این مربی بر تیم ملی انگلیس دانست. این موضوع حتی باعث شده بود بسیاری او را به عنوان جانشین اسون گوران اریکسون سرمربی تیم ملی انگلیس در جام جهانی ۲۰۰۲ قلمداد کنند. اسکولاری تابه حال هرگز در باشگاه های اروپایی مربیگری نکرده بود.

در واقع تا سال ۲۰۰۱ او در هیچ باشگاهی مربیگری نکرده بود. این مساله نگرانی های زیادی را در بین هواداران چلسی به وجود آورده بود و باعث شد آنها نسبت به آینده باشگاه خود بدبین شوند اما این نگرانی ها طی ۶ هفته اخیر و مخصوصا بعد از پیروزی چشمگیر آبی پوشان مقابل پورتس موث به طور چشمگیری کاهش پیدا کرد. جذب دکو از بارسلونا یکی از اقداماتی بود که تا حدودی دل سراسر آشوب هواداران چلسی را آرام کرد هر چند باز هم این سوال را در ذهن آنها به وجود آورد که آیا یک چنین بازیکن خارجی می تواند فشار سنگین بازی های لیگ برتر را در چند سال باقی مانده تا انتهای دوران بازیگری اش تحمل کند. نگه داشتن مهره های با ارزشی همچون فرانک لمپارد و دیدیه دروگبا که هر یک پیشنهادهای فراوان و کلانی از سایر باشگاه های اروپایی داشتند موفقیتی بزرگ برای اسکولاری به حساب می آمد که کمی دیگر از نگرانی های دوستداران چلسی کاست.

جان تری کاپیتان چلسی روز جمعه در مصاحبه با روزنامه دیلی میل در خصوص مربیگری لوییز فیلیپه اسکولاری اظهار داشت: یک سرمربی بزرگ همیشه عملکردی متفاوت دارد. ما بار دیگر سرمربی بزرگی را در میان خود داریم. مربی که فاتح جام جهانی بوده و درک بالایی از فوتبال دارد.

از لحاظ تاکتیکی او بسیار هوشیار است و هرگاه که او صحبت می کند همه بازیکنان به دقت به حرف هایش گوش می دهند. او اصولا زیاد حرف نمی زند اما هنگامی که صحبت کند توجه همه به او جلب می شود. این همان چیزی است که ما نیازداریم. البته او کمی ترسناک هم هست. ما هنوز چهره واقعی او را نشناخته ایم اما مطمئن هستیم که به زودی خواهیم شناخت. گاهی اوقات که صدایش را بالا می برد می فهمیم که او چقدر عصبانی شده است.

البته نباید فراموش کنیم که او اهل شوخی و مزاح هم هست. به نظر من او همان کاریزمایی را دارد که مورینیو داشت. توضیحات تری بیشترین چیزی بود که می توان در مورد رابطه اسکولاری و بازیکنان چلسی به دست آورد. اظهارات فیل بزرگ در یک مصاحبه مطبوعاتی حکایت از آن داشت وی مسیر مناسبی را برای رساندن چلسی به آن چیزی که نیاز داشت انتخاب کرده است.

نتایج و عملکرد تحسین برانگیز تیم در اردوی پیش فصل که شکست ۵- صفر میلان جزو آنها بود باز هم نتوانسته بود آنچنان که باید و شاید مخالفان اسکولاری را در خصوص آینده باشگاه تحت هدایت او خوشبین کند اما توفان شاگردان این مربی برزیلی در مقابل پورتس موث سبب شد بسیاری از کارشناسان شانس چلسی را برای رسیدن به قهرمانی این فصل حتی بیشتر از منچستر یونایتد قهرمان فصل گذشته لیگ برتر و لیگ قهرمانان اروپا بدانند. اما آیا چلسی را می توان از هم اکنون بخت اصلی قهرمانی دانست یونایتد در بازی نخست خود در اولدترافورد مقابل نیوکاسل متوقف شد اما این در حالی بود که این تیم اکثر ستارگان بزرگ خود را در اختیار نداشت. مساله ای که گریبان چلسی را در اکثر هفته های فصل گذشته گرفته بود. موضوعی که باعث شد مردم پس از هفته نخست لیگ برتر حساب دیگری روی چلسی باز کنند شیوه بازی این تیم بود.

اسکولاری در بدو ورودش به استمفورد بریج وعده داد که چلسی را به برزیلی جدید تبدیل کند. ادعایی که به عقیده بسیاری از هواداران عادت کرده به فوتبال خشک و ماشینی چلسی در فصول گذشته بسیار دست نیافتنی است. تماشای بازی چلسی و پورتس موث استعداد ناب اسکولاری در مربیگری را به همه اثبات کرد.

موضوع دیگری که هواداران چلسی از بابت آن نگران بودند این بود که ممکن است میشاییل بالاک و فرانک لمپارد نتوانند دوباره در کنار هم بازی کنند و ورود دکو نیز به بر هم خوردن تعادل ترکیب تیم منتهی شود اما فیل بزرگ به طرز حیرت آوری موفق شد راهی مناسب برای قرار دادن هر ۳ هافبک خود در خط میانی پیدا کند که تصمیم او به خوبی جواب داد. هر یک از ۳ هافبک یاد شده مدیری در مرکز زمین محسوب می شوند که فوتبالی روان و بی نقص و خلاقانه را ارائه می دهند.

حضور جان اوبی میکل در پشت سر این ۳ هافبک، جایگیری جوکول و نیکلا آنلکا در خط حمله و دیواری مستحکم در خط دفاعی متشکل از اشلی کول و ژوزه بوسینگوا ترکیب چلسی را از هر لحاظ برای ارائه فوتبالی تماشاگرپسند و هجومی آماده کرده است. اسکولاری اگر چه در مصاحبه مطبوعاتی پس از بازی این موضوع که شیوه بازی چلسی مشابه تیم ملی برزیل است را تکذیب کرد اما تاکتیک هایی که او در نخستین تجربه مربیگری اش در مقابل پورتس موث اعمال کرد خلاف این را نشان می داد. به هر حال با وجود تمام اقدامات مثبتی که فیل بزرگ طی مدت کوتاه حضورش در چلسی انجام داده است پیش بینی اینکه این تیم با این ترکیب و با این شیوه بازی چه نتایجی خواهد گرفت محال است. تنها نکته واضح و آشکار این است که لندن چلسی جدیدی را در خود می بیند که به مراتب بهتر از گذشته است

منبع : TELEGRAPH

یاسر احمدی



همچنین مشاهده کنید