پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

آغاز حركت كشتی در سال ۱۳۸۶


آغاز حركت كشتی در سال ۱۳۸۶

با برگزاری دوره جدید مسابقات جام جهانی كشتی آزاد مدت قابل ملاحظه ای مانده, اما ایران تركیب تیم اعزامی اش به این جام را از حالا شناخته است

با برگزاری دوره جدید مسابقات جام جهانی كشتی آزاد مدت قابل ملاحظه ای مانده، اما ایران تركیب تیم اعزامی اش به این جام را از حالا شناخته است. این پیكارها در روزهای ۴ و ۵ فروردین ۸۶ در كراسنویارسك روسیه برگزار می شود و تیم های برتر مسابقات كشتی قهرمانی جهان ۲۰۰۶ در آن به میدان می آیند. این تیم ها روسیه، ایران، ازبكستان، امریكا، اوكراین و گرجستان هستند. همان طور كه احتمالاً می دانید، این رقابت ها به صورت «تیم به تیم» برگزار می شود و تفاوت آن با رقابت های كشتی قهرمانی جهان نیز در همین نكته است.

اهمیت و اعتبار این پیكارها به مراتب كمتر از مسابقه های كشتی قهرمانی جهان است اما حضور در آن و كسب نتایجی محترمانه نیز الزامی می نماید و از همین رو است كه ایران معمولاً در این جام حضور داشته و اغلب نیز با تركیب «نزدیك به ثابت» خود و با جمعی از بهترین هایش راهی میدان شده و امسال هم با این كه چند غایب عمده در آرایش خود خواهد داشت، اما تیمی كه به روسیه می فرستد، نه متشكل از كشتی گیران درجه دوم بلكه كسانی است كه اگر پیراهن ملی را همین حالا به تن نداشته باشند، كمترین فاصله را با آن دارند. اگر بخواهیم نام هایی را در این ارتباطات مثال بزنیم، محمد رضایی در ۵۵ كیلو، هادی حبیبی در ،۷۴ رضا یزدانی در ۸۴ و علیرضا رضایی در وزن آخر (۱۲۰ كیلو) به سرعت به ذهن می آیند.

● ذخیره ها

به تصمیم منصور برزگر همه كاره تیم های ملی كشتی آزاد ایران، دو نفر به عنوان كشتی گیران ذخیره در معیت تیم و همراه با ۷ ورزشكار اصلی راهی كراسنویارسك خواهند شد. به این ترتیب برزگر این فرصت و اجازه را خواهد داشت كه در آن سامان هم از رضایی و هم هادی حاجیان در وزن اول و یزدانی یا مهدی منصوری در ۸۴ كیلو سود جوید و این بستگی به مسابقاتی دارد كه تیم ایران در آن جا پیش رو خواهد داشت و وابسته به كیفیت حریفان هم خواهد بود. پیشتر گفته شده بود كه تیم اعزامی به جام جهانی كشتی آزاد ۲۰۰۷ براساس وقایع و نتایج پیكارهای چندی پیش جام تختی و همچنین آخرین آمادگی نامداران كشتی ما گزینش خواهد شد و چنین نیز شده است.

این كه تصور كنیم و متوقع باشیم كه باید در هر تورنمنتی با بهترین ها و تركیب اصلی خود حضور یابیم، برداشت درستی نیست و جام جهانی كشتی بر خلاف تصوری كه نام آن به ذهن می آورد، مسابقه ای است كه می توان در آن با نیروهای جانشین هم شركت كرد و ورزشكاران جوانتر نزدیك به تركیب اصلی را سنجید و این كاری است كه در كراسنویارسك هم تا حدی صورت می گیرد.

● هدف اصلی

هدف اصلی كشتی ما برای سال تازه، باید دوره جدید مسابقه های كشتی آزاد قهرمانی جهان باشد كه ۷ ماه بعد در جمهوری آذربایجان برگزار می شود. به واقع ما هر نتیجه ای هم كه در كراسنویارسك بگیریم، ارزش و اهمیتی را نخواهد داشت كه پیكارهای جهانی باكو دارد. به یك تعبیر كراسنویارسك باید پلی برای عبور بهتر به سمت باكو باشد و باید آن چه را كه در آن جا روی می دهد، وسیله و امكان و تجربه ای برای كسب رتبه و نتایجی مناسب تر در باكو قرار دارد.

● خلاف انتظار

شاید كمتر كسی انتظار داشت كه تیم ایران در مسابقات جهانی كشتی آزاد ۲۰۰۶ در «گوانگ ژو»ی چین تا رتبه دومی بالا بیاید و پس از سال ها فترت از نو نایب قهرمان دنیا شود. اما آن اتفاق در سایه كار و تلاش و برخی درخشش های فردی(مانند آن چه از مراد محمدی در ۶۰ كیلو دیده شد) تحقق یافت و همان رتبه و عنوان روحیه ای تازی به كشتی ما بخشید. در كشتی فرنگی هم صعود تیم ما تا رده پنجم جهان واقعه ای ارزشمند بود.

عدم استقبال بایسته ملی پوشان از مسابقه های بین المللی كشتی جام تختی برخی ناامیدی ها را به بار آورد اما فدراسیون كه شرط گذاشته و تصریح كرده بود غایبان آن صحنه بها و میدان نخواهد داد، تقریباً به آن حرف عمل كرده است و روی تیم و نفراتی تاكید كرده و انگشت گذاشته كه حضوری وسیع تر در مسابقات ماه های اخیر داشته اند.

صرف نظر از آن چه در كراسنویارسك روی می دهد، برنامه ریزی صحیح و اصولی برای تمام میدان های بزرگ پیش رو است كه مطرح و مهم جلوه می كند و پس از انجام انتخابات جدید فدراسیون(در ۶ اسفند) و روشن شدن بافت این نهاد برای ۴ سال آینده، وقت برنامه ریزی دقیق تا امتداد المپیك پكن هم رسیده است.

● بررسی بیشتر

برخلاف آن چه تصور می شود تا المپیك ۲۰۰۸ بیش از ۱۷ ماه نمانده است و باید دانست كه طراحی برای آن میدان بزرگ، از حالا لازم و ضروری است. كشتی پس از رویدادها و مسابقات اخیر قدم به عصری تازه گذاشته است و ایستگاه كراسنویارسك فقط محلی برای بررسی بیشتر و بهتر سرمایه ها و داشته های كشتی ما است و نتایج آن نباید حیاتی و خارق العاده تلقی شود. داشته های كشتی ما قطعاً كم نیست اما نیاز به آموزش صحیح و هدایت كامل برای كسب بهترین مدال ها در «آذربایجان ۲۰۰۷» و «پكن ۲۰۰۸» دارند.

وصال روحانی