چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نگاهی به کارنامه لیلا حاتمی به بهانه کسب جایزه کارلو وی واری
لیلا حاتمی که از او به عنوان یادگار به جا مانده علی حاتمی در سینمای ایران یاد می شود قطعا یکی از بهترین و ماندگارترین و همچنین محبوب ترین بازیگران زن حال حاضر سینمای ایران است. او در طول فعالیت حرفهایاش علاوه بر بازی در فیلمهای پدرش با کارگردانان نام آشنا و بزرگی چون مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، فریدون جیرانی، ابراهیم حاتمی کیا و اصغر فرهادی نیز کار کرده است و نتایج اکثریت آنها درخشان از کار درآمده است.
او معمولا با چهره آرام و تاثیر گذار خود سعی بسیاری در باورپذیر تر کردن شخصیتهایش کرده است که معمولا موفق شده است. لیلا حاتمی بازیگری بوده که فن بیان قوی داشته، حرکات دست و بدن و تاثیرگذاری آن را به خوبی می شناخته و همینها دلایل عمده ای بر محبوبیت و ماندگاریش است. ارتفاع پست (ابراهیم حاتمی کیا، ۱۳۸۰) شروعی بر رسیدن لیلا حاتمی به اوج دوران هنری اش یعنی دهه ۸۰ بود، درخشش او در کنار حمید فرخ نژاد در ارتفاع پست هنوز هم از بازیهای برگزیده دوران فعالیت لیلا حاتمی است.
سیمای زنی در دور دست (علی مصفا، ۱۳۸۲) را برای همسرش بازی کرد که آنچنان که باید و شاید دیده نشد و البته آن فیلم اساسا فیلمی نبود که لیلا حاتمی بتواند در آن عرض اندام کند. جشنواره بیست و سوم میزبان هنرنمایی متفاوت دیگری از لیلا حاتمی بود، سالاد فصل (فریدون جیرانی، ۱۳۸۳) به نمایش درآمد و بازی او اینبار در کنار زنده یاد خسرو شکیبایی بسیار مورد تحسین قرار گرفت و کاندیدای سیمرغ بلورین جشنواره هم شد. پس از این از لیلا حاتمی به عنوان یک بازیگر با تجربه و بسیار قدرتمند در سینمای ایران نام برده شد خصوصا وقتی که بعد از آن در فیلم حکم (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۳) هم هنرنمایی کرد و در سکانس پایانی و ماندگار فیلم به همراه پولاد کیمیایی بسیار خوش درخشید.
سپس لیلا حاتمی همانند هم بازیش حامد بهداد حضور معمولی و نه چندان تاثیرگذاری را در هر شب تنهایی (رسول صدرعاملی، ۱۳۸۶) تجربه کردند، علی رغم تبلیغات عدیده ای که روی این فیلم شد متاسفانه خیلی به چشم نیامد و در کارنامه لیلا حاتمی هم نقطه مهمی محسوب نمی شود و سرانجام تاریخ تکرار شد و در جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر لیلا حاتمی برای بازی در بی پولی (حمید نعمت الله، ۱۳۸۷) موفق به کسب سیمرغ بلورین به حق بهترین بازیگر نقش اول زن شد. بازی حسی و تاثیرگذار او در بی پولی با آن چهره متاثر خصوصا در سکانس دونفره با بهرام رادان کنار صندوق پستی هنوز هم در اذهان زنده است. چهل سالگی (علیرضا رئیسیان، ۱۳۸۸) تجدید میثاقی با سینمایی بود که لیلا حاتمی بخش از محبوبیتش را از آنجا یدک می کشید، اما اینبار نتیجه این فیلم کاملا منفی بود و لیلا حاتمی که در دو سن متفاوت که ۲۰ سال با هم اختلاف سنی دارند اصلا باورپذیر نشده بود.
اما جشنواره بیست و نهم میزبان چهار فیلم از لیلا حاتمی بود، آسمان محبوب (داریوش مهرجویی، ۱۳۸۸)، سعادت آباد (مازیار میری، ۱۳۸۹) و جدایی نادراز سیمین (اصغر فرهادی، ۱۳۸۹)؛ سه فیلم او در بخش مسابقه بودند که بازی بسیار خوبی در سعادت آباد خاصه در سکانس دونفره با حسین یاری از خود نشان داد و در جدایی نادر از سیمین که یک سال تمام برای سینمای ایران افتخار آفرید سهم بسیار بزرگ و مهمی را دارا بود. چیزهایی هست که نمی دانی (فردین صاحب الزمانی، ۱۳۸۹) دیگر فیلم او در جشنواره بیست و نهم بود. لیلا حاتمی در سریالهای کیف انگلیسی (سیدضیاءالدین دری، ۱۳۷۸) و پریدخت (سامان مقدم،۱۳۸۶) نیز ایفای نقش کرده است .
نویسنده : محسن آزاددل
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست