سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

جوان همیشگی


جوان همیشگی

آنچه باید درباره «فابیو کاناوارو» بدانید

جوان شرور ناپولی به شهر فرشتگان (مادرید) نیامده تا فقط طعم پیتزاهای خانگی دستپخت خود را به رخ هواداران گرسنه تیم پایتخت اسپانیا بکشد، بلکه هدفی به بزرگی اثبات لیاقت های مرد سال ۲۰۰۶ فوتبال دنیا دارد. اینکه او تا چه اندازه موفق عمل کرده، موضوعی است که باید از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار بگیرد؛ برخلاف تشخیص صلاحیت او. ما باید بر کارنامه او مهر تأیید بزنیم و شاید مطلب پیش رو تلاشی باشد در این راستا.

● فابیو کاناوارو در یک نگاه

▪ نام کامل: فابیو کاناوارو

▪ زمان تولد: ۱۳ سپتامبر ۱۹۷۳

▪ مکان تولد: ناپل ایتالیا

▪ قد: ۶۷/۱ متر

▪ پست بازی: هافبک وسط

▪ تیم فعلی: رئال مادرید

▪ سابقه باشگاهی در یک نگاه

▪ ۱۹۹۲ تا :۱۹۹۵ ناپولی (۶۸ بازی و ۲ گل)

▪ ۱۹۹۵ تا :۲۰۰۲ پارما (۲۱۲ بازی و ۵ گل)

▪ ۲۰۰۲ تا :۲۰۰۴ اینتر (۵۰ بازی و ۲ گل)

▪ ۲۰۰۴ تا :۲۰۰۶ یوونتوس (۷۶ بازی و ۶ گل)

▪ ۲۰۰۶ تا ؟ : رئال (۳۲ بازی و یک گل)

● افتخارات داخل باشگاهی

۱) اسکودتو برای یوونتوس (۲۰۰۵- ۲۰۰۴)

۲) کوپاایتالیا برای پارما (۲۰۰۲- ۱۹۹۹)

۳) لالیگا برای رئال مادرید (۲۰۰۷- ۲۰۰۶)

▪ اروپایی

ـ جام یوفا برای پارما(۱۹۹۹)

▪ ملی

۱) قهرمان زیر ۲۱ سال اروپا (۱۹۹۶- ۱۹۹۴)

۲) نایب قهرمان اروپا (۲۰۰۰)

۳) جام جهانی (۲۰۰۶)

● افتخارات شخصی

۱) برترین تیم جام یوفا (۲۰۰۰)

۲) نفر دوم برترین مدافع لیگ ایتالیا (۲۰۰۱- ۲۰۰۰و ۲۰۰۶- ۲۰۰۵)

۳) برترین بازیکن ایتالیا (۲۰۰۶)

۴) توپ نقره ای (۲۰۰۶)

۵) حضور در تیم برتر جهان (۲۰۰۶)

۶) برترین بازیکن جهان (۲۰۰۶)

۷) برترین بازیکن از دید ورلدساکر (۲۰۰۶)

۸) برترین بازیکن اروپا (۲۰۰۶)

۹) برترین تیم اروپا (۲۰۰۶)

● سابقه ملی در یک نگاه

▪ ۱۹۹۶- :۱۹۹۳ جوانان ایتالیا (۲۱ بازی بدون گل)

▪ بزرگسالان: (۱۱۱ بازی و یک گل)

● عرصه باشگاهی

فابیو کاناوارو در ۱۳ سپتامبر ۱۹۷۳ در شهر ناپل متولد شد. خانواده او فوتبالی بودند. پدرش پاسکواله در تیم گویگلیانو بازی می کرد. استعداد کاناوارو به سرعت در تیم ناپولی شکوفا شد؛ تیمی که در آن دوره بهترین دوران تاریخش را با حضور «دیه گو مارادونا» و «چیرو فریه را» و کسب اسکودتو طی می کرد. در آن زمان کاناوارو به عنوان یک بازیکن جوان و نیمکت نشین در آن تیم بازی می کرد و به مرور زمان یکی از برترین اعضای این تیم شد. کسی که امروز افتخار تیم ایتالیا محسوب می شود! اولین بازی کاناوارو در سری A، ۷ مارس ۱۹۹۳ در تورین انجام شد. نگه داشتن مارادونا در این تیم به پول زیادی نیاز داشت و مسئولان ناپولی با فروش این بازیکن به پارما این پول را تأمین کردند. کاناوارو در پارما توانست نام خود را به عنوان یکی از برترین هافبک های جهان مطرح کند. همچنین همکاری وی با لیلیان تورام و جیان لوئیجی بوفون توانست پارما را با هدایت آنچلوتی صاحب برترین خط دفاعی لیگ کند. آنها در پایان فصل با یک امتیاز نسبت به تیم صدرنشین، یوونتوس دوم شدند. از دیگر موفقیت های کاناوارو در پارما، کسب کوپاایتالیا و جام یوفا بود. او با این تیم توانست نفر دوم آلبوده اورو (عنوان برترین هافبک ایتالیا) را نیز کسب کند. وی همچنین توانست دومین نفری باشد که ۳ بار متوالی این موفقیت را کسب می کند (در سال های ،۲۰۰۰ ۲۰۰۱و ۲۰۰۲) حتی در سال ۲۰۰۵ نیز این عنوان را کسب کرد. فابیو در تابستان ،۲۰۰۲ با ۳۲ میلیون یورو به اینتر و ۲ سال با ۱۰ میلیون یورو به یوونتوس منتقل شد. او دوباره در پارما توانست با همتیمی های سابقش نظیر لیلیان تورام و جیان لوئیجی بوفون همراه شود و موفقیت های خود را در خط دفاعی تکرار کند. او اولین اسکودتوی خود را با یوونتوس در سال ۲۰۰۵ و دومی را نیز در سال ۲۰۰۶ کسب کرد و توانست برترین بازیکن لیگ شود. بعد از جام جهانی ،۲۰۰۶ یوونتوس به سری B سقوط کرد و کاناوارو نیز که دیگر خود را در لیگ قهرمانان نمی دید، تصمیم گرفت این تیم را ترک کند! وی در این باره گفت: «فکر کردن به اینکه دیگر در سری A نباشی و ۳۰ امتیاز را هم از دست داده باشی، بسیار مشکل است.» او به همراه همتیمی خود امرسون و مربی اش فابیو کاپلو راهی سانتیاگو برنابئو شد. مبلغ انتقال این ۲ بازیکن به رئال مادرید ۲۰ میلیون اعلام شد. کاناوارو از ۲۵ جولای ۲۰۰۶ با ۳ قرارداد و پوشیدن پیراهن شماره ،۵ شماره ای که سال ها بر تن «زین الدین زیدان» اسطوره این تیم بود، به عنوان بازیکن رئال شناخته شد. او اولین گلش را برای قوهای سپید در ۱۸ آگوست ۲۰۰۶ در یک بازی دوستانه مقابل بتیس به ثمر رساند. وی در سی وسومین سال تولدش مقابل لیون بازی کرد و ۲ بر صفر شکست خورد! کاناوارو در هر ۲ گل مقصر شناخته شد اما او اشتباه خود را جبران کرد و در ۱۷ ژوئن ،۲۰۰۷ بعد از ۴ سال سبب تصاحب لالیگا برای رئال شد.

● عرصه ملی

فابیو کاناوارو اولین بازی ملی خود را در تیم زیر ۲۱ سال ایتالیا به مربیگری چزاره مالدینی در رقابت های قهرمانی اروپا انجام داد و توانست این جام را در سال های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۶ کسب کند. در رده بزرگسالان، کاناوارو و الساندرو به مدت ۱۰ سال زوج هافبک ایتالیا بودند. وی در تیم ملی ایتالیا در جام جهانی ۱۹۹۸ ، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ و در رقابت های یورو ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ بازی کرد. فابیو اولین بازی ملی خود را در ژانویه ۱۹۹۷ مقابل ایرلند شمالی انجام داد و اکنون دارای ۱۱۱ بازی ملی است. از میان بازیکنان ایتالیا فقط پائولو مالدینی با ۱۲۶ بازی و دینوزوف با ۱۱۲ بازی از او جلوتر است. در یورو ،۲۰۰۰ آبی ها فقط یک گام با قهرمانی فاصله داشتند.

● جام جهانی ۲۰۰۶

کاناوارو در جام جهانی ۲۰۰۶ کاپیتانی ایتالیا را بر عهده داشت و یکی از کلیدی ترین بازیکنان تیمش مقابل آلمان در مرحله نیمه نهایی این جام بود. او در این رقابت ها به همراه ۶ نفر از همتیمی هایش از برترین های جام شدند. فابیو در ۹ جولای ۲۰۰۶ در حالی که صدمین بازی ملی خود را پشت سر می گذاشت، جام جهانی ۲۰۰۶ را کسب کرد. او در این جام هیچ کارتی دریافت نکرد و ۶۹۰ دقیقه بازی نمود.

● برترین بازیکن جهان

وی در ۱۸ دسامبر ۲۰۰۶ جایزه برترین بازیکن جهان را از آن خود کرد. او در این باره گفت: این عادی نبود که بین زیدان (با ۳ بار) و رونالدینیو (با ۲ بار) یک مدافع به این عنوان دست یابد.

اما یک سؤال چرا کاناوارو آنگونه که برای تیم ملی ایتالیا درخشید، برای رئال ستاره نبوده است؟

هواداران رئال می گویند کاناوارو برای بازی در رئال پیر شده است! در حالی که هواداران تیم ملی ایتالیا، همواره در رقابت های مقدماتی یورو ۲۰۰۸ از عملکرد عالی او راضی هستند؛ همان طور که برای آبی پوشان در اواخر سپتامبر در تساوی صفر- صفر مقابل فرانسه در میلان عالی بازی کرده است.در سیستم فوتبال ایتالیا، مدافعان و دروازه بان ها مهمتر از مهاجمان هستند. در حالی که در سیستم اسپانیا عکس این موضوع صادق است و مهاجمان از اهمیت بیشتری برخوردارند. همچنین در فوتبال اسپانیا دفاع از اهمیت کمتری برخوردار است اما در ایتالیا بازیکنان، حمله را بیشتر می پسندند و روی حرکات تاکتیکی حمله مانور می دهند.

همه اینها باعث می شود کاناوارو، ستاره ایتالیایی زیر ذره بین قرار گیرد. او اکنون یک بازیکن سطح بالا در ایتالیا محسوب می شود چرا که در ایتالیا هر بازیکنی در جایگاه و پست خودش دقیقاً می داند باید چه نقشی را ایفا کند. در رئال، بازیکنان خط میانی حرکات تاکتیکی و تدافعی را هر موقع صلاح بدانند، انجام می دهند. کاناوارو در رابطه با سیستم دفاع در رئال گفت: «با اینکه سرعت و تکنیک در فوتبال وجود دارد، دفاع در اسپانیا سخت تر است و باید مراقب حملات بازیکنان خط میانی بود. من معتقدم همیشه باید به بازیکنان خط میانی و مهاجم در دفاع و حمله کمک کرد. با این کار تعادل در بازی حفظ می شود. وقتی همه تیم با هم متحد باشند، بالطبع نتیجه خوبی خواهیم داشت و این رمز موفقیت ایتالیا در جام جهانی ۲۰۰۶ می باشد. ما اگر مهاجمانی نظیر «لوکا تونی» و «توتی» را نداشتیم، نمی توانستیم پیروز شویم.»پیش بینی می شود اسپانیا نیز با داشتن بازیکنانی همچون سسک فابرگاس، ژاوی، فرناندو تورس و... امسال در رقابت های قهرمانان اروپا عملکرد خوبی داشته باشد.با توجه به ۳ عامل «تاکتیک»، «حفظ روحیه» و «دفاع» در فوتبال می توان گفت مشکل از فابیو نیست بلکه اشکال را باید در سیستم فوتبال اسپانیا جست وجو کرد چرا که عامل سوم یعنی دفاع در آن کمرنگ تر است و دلیل موفقیت کاناوارو در تیم ملی خودش را می توان دستیابی لاجوردی پوشان به ۳ عامل موفقیت دانست.