چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

«سمپراس» دوباره راكت به دست می گیرد, اما


«سمپراس» دوباره راكت به دست می گیرد, اما

فزون تر از سه سال پس از كنار گذاشتن تنیس قهرمانی پیت سمپراس در ۳۶ سالگی به صحنه بازمی گردد تا یك بار دیگر در این ورزش خودنمایی كند و این بار در لیگ حرفه ای تنیس كشورش آمریكا شركت جوید با این وجود او روی این نكته مصر است كه این امر را نباید نشانه ای از بازگشت او به تنیس قهرمانی و تجدید وضعیت گذشته او تلقی كرد

سمپراس كه با ۱۴ بار كسب مقام قهرمانی در تورنمنت های گرنداسلم هنوز، ركورددار این گونه مسابقات بزرگ ۴گانه است و روژه فده رر مرد شماره یك فعلی تنیس جهان از كشور سوئیس فقط نصف او (۷ مورد) در گرنداسلم ها قهرمان شده است، می گوید: «زمان مناسبی را انتخاب كرده ام. دو سه سال اخیر بیشتر صرف رتق و فتق امور خانوادگی و زندگی خصوصی ام و پرورش كودكان نوزادم شد و حالا كه سرم قدری خلوت شده است، می توانم در مسابقات لیگ تنیس آمریكا (موسوم به T.T.W) شركت كنم. از این طریق خاطرات گذشته ام نیز تجدید خواهد شد».

سمپراس آخرین بار در گرنداسلم یو.اس.اوپن ۲۰۰۲ به میدان آمد و در فینال هموطن نامدارش آندره آغاسی را شكست داد تا برای ششمین بار در این گرنداسلم قهرمان شود. با این كه یك سال طول كشید تا او خبر رسمی بازنشستگی اش را اعلام دارد، اما این كاری بود كه او سرانجام طی پیكارهای «فلاشینگ مدو»ی ۲۰۰۳ در نیویورك انجام داد. به این ترتیب مردی كه یونانی تبار است و در عمر ورزشی اش برنده ۶۴ تورنمنت رسمی تنیس شد و درآمدش از طریق شركت در این گونه تورنمنت ها از ۴۴ میلیون دلار هم فراتر رفت و ۱۵ سال متوالی در رقابت های «P.T.A» شركت داشت حالا به گونه ای دیگر به صحنه بازمی گردد. ایلانا كلاس مدیر اجرایی رقابت های T.T.W می گوید: «سمپراس یك قهرمان بزرگ است و دل تماشاگران برای دیدن بازی های ویژه و استعدادها و مهارت های ناب او تنگ شده بود و جای كاراكتر محكم ورزشی او در میدان نیز خالی بود. ما از حالا مطمئنیم كه بلیت های مسابقاتی كه او در آنها شركت دارد، به پرخواستارترین كالاها و بلیت های این لیگ تبدیل خواهد شد و اوج گرمای لیگ در همان مسابقات خواهد بود».

●رؤیا و خیال

با این حال سمپراس بر این نكته مصر است كه حضور او در رقابت های فوق به معنای بازگشت رسمی او به صحنه های تنیس و حضور مجدد وی در تورنمنت های عادی این ورزش نیست و اصلاً چنین چیزی را تعقیب نمی كند. «بله، دل من برای شركت مجدد در رقابت های تنیس تنگ شده است و خیلی دلم می خواهد كه باز در گرنداسلم ها شركت و بخت آزمایی كنم و حتی حضور در تورنمنت های عادی نیز چیزی است كه با اشتیاق به آن اندیشیده و جای خالی اش را در زندگی خود حس كرده ام. اما همه اینها فقط در حد یك رؤیا و خیال است و بدان معنا نیست كه من در حال بازگشت به صحنه های رسمی تنیس و تورنمنت های آن هستم. آن قضیه یك مكانیزم مجزا و تلاش و وضعیتی كاملاً متفاوت را می طلبد و باید چیزی دیگر بود. یك جانور(!) تمام عیار و در غیر این صورت نتیجه نخواهید گرفت. من سال ها در آن عرصه بوده ام و می دانم كه برای رسیدن به اوج و قرار داشتن در آن مرحله چه باید كرد و به چه چیزهایی نیاز است. واقعاً مسائل كمرشكنی است و به این آسانی ها نمی توان به آن رسید. حال من چگونه بخواهم كه در این سن و سال و پس از یك دوری طولانی مدت به آن نقطه اولیه و سطح لازم از تنیس رجعت كنم؟ این یك هدف و آرزوی غیر قابل دستیابی است و اصولاً چنین خواستی را ندارم. هر سال در سری رقابت های لیگ باشگاهی شركت كردن چیز دیگری است و بسیار آسان تر و سبك تر خواهد بود، اما P.T.Aمسائل دیگری را می طلبد كه كار من نیست. در حالت فعلی خیالم راحت تر است. بعضی هفته ها بازی داریم و مسابقاتم را با خیالی راحت انجام می دهم و بیشتر یك حالت تفریحی را برایم خواهد داشت و فشار افراطی نیز به من وارد نخواهد شد.

بازگشت به تورنمنت های رسمی تنیس چیزی به كلی متفاوت است و براساس آن چه گفتم، اصلاً به آن نیندیشیده و برای چنین موردی برنامه ریزی نكرده ام، زیرا كار هركس نیست و لااقل كار من در این شرایط و مقطع نیست».

●اجتماع بزرگان

بد نیست بدانید رقابت های «T.T.W» شامل ۱۲ تیم می شود و بسیاری از بازیگران بزرگ پیشین و كنونی جهان در آن شركت جسته اند كه از آن قبیل می توان به آندره آغاسی، بیورن بورگ، جیمی كانرز، كریس اورت، بیلی جین كینگ، جان مك انرو، مارتینا ناوراتیلووا، اندی رادیك و ونوس ویلیامز اشاره كرد. برخی از آنها پس از كنار رفتن شان از رقابت های رسمی و عادی تنیس به این لیگ روی آورده اند و بعضی همزمان دست به این كار زده اند كه اورت و كانرز در گذشته و رادیك و ویلیامز در حال حاضر نمونه های روشنی در این ارتباط هستند. این لیگ از سال ۱۹۷۴ توسط بیلی جین كینگ تنیسور برتر زن زمان و لاری كینگ راه اندازی شد و ۵ سال ادامه داشت و پس از دو سال تعطیلی از ۱۹۸۱ بعد دوباره به راه افتاد و تا به حال وقفه مجددی در آن نیفتاده و هر ساله برگزار شده و هرچند در سال های اخیر اهمیت تبلیغاتی و تأثیرگذاری خبری سال های نخست برپایی اش و به خصوص سال های ۱۹۷۶ تا ۱۹۷۸ را نداشته، اما در جذب برخی منابع مالی و پر كردن هرچه بیشتر تقویم مسابقاتی تنیسورها و بهتر بگوییم انباشت فزون تر حساب های مالی آنان نقش داشته است.

پیكارهای فصل ۲۰۰۶ این لیگ از ۱۶ تیر ۸۵ به راه می افتد و انتظار می رود كه سمپراس كه سابقه ۷ بار فتح ویمبلدون را دارد در مرحله نخست لیگ حدود ۶ بازی انفرادی را برای تیمش انجام بدهد و در صورتی كه تیمش بالا برود و به مرحله پلی آف برسد، بازی های دیگری هم در انتظار وی خواهد بود، اما به تعدادی كمتر.

●بخت آزمایی

سمپراس كه در دوران اوجش یعنی دهه ۱۹۹۰ تا حدی دست نیافتنی بود و حتی از آغاسی، كوری یر، ادبرگ، استیچ، كرای چیك، بكر و رافتر هم بسیار فراتر رفت، می گوید: «در جریان بازی های T.T.W می توانم به آن تعداد كه می خواهم در مسابقات سینگل (انفرادی) شركت و بخت آزمایی كنم و مهم تر این كه دیدارهای دوبل را هم بر برنامه كاری خود بیفزایم و این چیزی است كه به سبب فشردگی برنامه هایم در مسابقات رسمی انجام آن در دوران گذشته برایم میسر نشد و همیشه حسرت و افسوس آن را داشتم. مضاف بر این كه چون این رقابت ها اهمیت و حساسیت مسابقات P.T.A را ندارد و خود من نیز دیگر آن بازیكن گذشته نیستم، با خیال و اعصاب راحت تری پای در صحنه خواهم گذاشت و از شرایط موجود لذت خواهم برد. این چیزی است كه همیشه در پی آن بودم و هیچگاه نصیبم نمی شد و الآن قدر آن را بیش از پیش می دانم. قدر آرامش و لذت بردن از تنیس را».

●در انتظار ۹ فروردین

گفتنی است هنوز نام تیمی كه سمپراس در آن عضویت خواهد داشت، مشخص نشده و منوط به قرعه كشی و مراسم یارگیری مربوط است كه ۹ فروردین ماه در شهر میامی صورت خواهد گرفت.با این حال فرقی نمی كند و تیم او دست كم به لحاظ تبلیغاتی و جذب تماشاگر و سروصداهای رسانه ای تیم اول این لیگ خواهد بود.

منبع: سایت P.T.A

وصال روحانی



همچنین مشاهده کنید