چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

رابطه شغل و آکنه


رابطه شغل و آکنه

بدون شک گرما و فضای بخاردار در تشدید آکنه شما موثر است اما برخلاف تصور شما آن‌ را ایجاد نمی‌کند. اگر شما در یک آشپزخانه گرم کار می‌کنید، بخار غذاها و بخارهای چربی که از داغ کردن …

بدون شک گرما و فضای بخاردار در تشدید آکنه شما موثر است اما برخلاف تصور شما آن‌ را ایجاد نمی‌کند. اگر شما در یک آشپزخانه گرم کار می‌کنید، بخار غذاها و بخارهای چربی که از داغ کردن روغن و غیره ایجاد می‌شود با جوش‌های شما تماس پیدا کرده و آن را تشدید می‌کند...

به خصوص آنهایی که بدون ملاحظه و رعایت اصول غذا می‌پزند و عادت ندارند تهویه مناسب را با بازگذاشتن پنجره‌ای در آشپزخانه ایجاد کنند و ساعات زیادی در آشپزخانه یک رستوران کار می‌کنند باید بیشتر دقت کنند. اگر آکنه شما شدید است و تحت درمان هستید و دوست دارید نتیجه خوبی بگیرید باید از قرار گرفتن در چنین محیطی یا برای مثال مشاغلی که همچون کوره‌پزی‌ها و نانوایی در جلوی تنور گرم هستند تا حد امکان بپرهیزید تا آکنه‌تان تشدید نشود اما اینکه شما تصور کنید اگر استعداد ابتلا به آکنه را نداشته باشید، با قرار گرفتن در این محیط‌ها صورت‌تان جوش می‌زند، اشتباه است. این حالت را در مشاغلی که با روغن و گریس سر و کار دارند مانند مکانیکی‌ها می‌توانید ببینید. یعنی کسانی که دایم دست و پایشان در تماس با این مواد است و گاهی هم مواد گوناگونی که با آن سرو کار دارند با پوست صورتشان تماس پیدا می‌کند، خوب دقت کنند که با این کار جوش‌های صورت و بدن در آنها به وجود می‌آید. در مشاغلی مانند مکانیکی حتی این موضوع تا جایی جدی و ثابت شده است که آکنه‌ها را آکنه شغلی می‌گوییم. اگر نکات توصیه شده از سوی متخصص پوست را خوب رعایت کنید و روند درمان را طی نمایید و در محیط کار هم برخی مسایل را رعایت کنید، می‌توانید آکنه شغلی را درمان نمایید.

در غیر این صورت توصیه می‌شود در صورت امکان محیط کار را عوض کنید تا ضایعات پوستی التیام یابند. پوشیدن لباس کار روغنی و آغشته به چربی، به خصوص وقتی مشغول کار هستید و عرق می‌کنید می‌تواند جوش‌های جدیدی را ایجاد کند و همین‌طور روند بهبود را به تعویق بیندازد.

دکتر غلامحسین غفارپور - متخصص پوست و مو عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران