پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فن آوری ساخت نیروگاهی و انجام پژوهش های كاربردی


فن آوری ساخت نیروگاهی و انجام پژوهش های كاربردی

فن آوری ساخت نیروگاهی و انجام پژوهشهای كاربردی شركت قدس نیرو یكی از شركت های برتر در جشنواره مدیریت فن آوری وزارت نیرو در سال گذشته بوده و همچنین به عنوان یكی از ۱۵ شركت برتر در قسمت آب, برق و آب و فاضلاب به دست آورده است

فن‌آوری ساخت نیروگاهی و انجام پژوهشهای كاربردی شركت قدس نیرو یكی از شركت های برتر در جشنواره مدیریت فن‌آوری وزارت نیرو در سال گذشته بوده و همچنین به عنوان یكی از ۱۵ شركت برتر در قسمت آب، برق و آب و فاضلاب به دست آورده است.

این شركت همچنین در گروه مهندسی مشاور در جشنواره تامین آب، برق و آب و فاضلاب در سال ۸۴ نخستین شركت بوده است و در ششمین همایش كیفیت و بهره‌وری در صنعت برق نیز لوح تقدیر دریافت داشته است.

با توجه به نكات گفته شده مهندس احمد فریدون درافشان معاون مهندسی شبكه‌های انتقال و توزیع این شركت درمورد فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی و اجرایی این شركت مقاله زیر را ارایه داده است كه می‌خوانید.

شركت قدس نیرو پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خلع ید شركت های مشاور مهندسی خارجی، با جذب كارشناسان و متخصصان ایرانی ایجاد شد. این شركت بیش از ۳۰ سال سابقه اجرایی در پروژه های كلان صنعت آب و برق دارد. با توجه به جایگاه قدس نیرو در مدیریت فن آوری پروژه، تكنولوژی طراحی و مهندسی پروژه‌های EPC، EP و MC در زمینه‌های زیر كسب شده است:

* نیروگاه‌های بخاری

* نیروگاه‌های گازی

* نیروگاه‌های آبی

* نیروگاه‌های چرخه تركیبی

* پستها و كلید خانه‌های انتقال و فوق توزیع

* خطوط برق فشار قوی و كابل‌های زیر زمینی

* مطالعات سیستم و طراحی جامع شبكه های برق

* مكانیزاسیون شبكه‌های توزیع شهری

* طراحی سالن‌های صنعتی و كارخانجات

* سدها و شبكه‌ های آبیاری زهكشی

* مطالعات زیست محیطی

* خطوط انتقال گاز

این شركت ضمن گذار از مرحله مدیریت فرآیندها براساس استانداردهای سیستم مدیریت كیفیت با پشتوانه ۷ سال تجربه نهادینه‌سازی ایزو ۹۰۰۰، به كارگیری مدل‌های تعالی سازمانی را از سال ۱۳۸۳ هم زمان با ورود مدل‌های سرآمدی به كشور آغاز كرده است. مدل EFQM یكی از رایج ترین مدل‌های تعالی سازمانی، با هدف سنجش عملكرد سازمان و تعیین نواحی قابل بهبود آن و همچنین تعیین مسیر حركت به سمت تعالی (Road Map) به كار گرفته شد.

با توجه به ضرورت طرح‌ریزی و هدایت تغییرات تعریف شده در این زمینه، امور توسعه و تعالی به عنوان متولی طرح ریزی و اجرای تغییرات در سازمان براساس برنامه اقدام (Action Plan)، تجهیز شد.

براساس نتایج خود ارزیابی و برنامه اقدام در گام نخست، حركت در چهار بعد اصلی برنامه ریزی شده است.

۱- مدیریت استراتژیك (Strategic Management)

۲- مدیریت فرآیندها (Process Management)

۳- مدیریت منابع انسانی (Human Resource Management)

۴- مدیریت عملكرد سازمان (Performance Management)

در فرآیند مدیریت استراتژیك ضمن تعیین آرمان، ماموریت و ارزش‌های سازمانی،‌ نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدات سازمان در دو سطح سازمان و واحدهای مستقل (S.B.U) شناسایی و تحلیل شد.

در حوزه مدیریت منابع انسانی، در اولین گام، پروژه پایش و اندازه گیری نظرات و میزان رضایت كاركنان به عنوان یكی از ورودی های اصلی تعیین خط مشی منابع انسانی آغاز شد. همچنین در حوزه مدیریت فرآیندها با رویكرد مدیریت پروژه و مدیریت عملكرد سازمان فرآیند تعیین متدولوژی تغییر در حال بررسی است.

●فعالیتهای پژوهشی

فعالیتهای پژوهشی ، تحقیقاتی و اجرایی شركت قدس نیرو به شرح زیر است:

ایجاد نرم افزار ”مكانیزاسیون محاسبات مهندسی توزیع”: اولین نسخه این نرم افزار در آذرماه ۱۳۷۶ ارائه شد و به تدریج امكانات و قابلیت های آن افزایش یافت و در ابتدای سال ۱۳۸۲ نهایی شد.

این نرم افزار، تنها نرم افزار جامع مهندسی در زمینه توزیع نیروی برق است كه در كشور تدوین شده است. قابلیت های نرم افزار به گونه ای است كه امكان انجام تمامی محاسبات لازم در سطح شركت های توزیع نیروی برق كشور را در اختیار كاربر قرار می‌دهد.این نرم افزار شامل یك بانك اطلاعات و ۱۶ برنامه كاربردی است.

اطلاعات وارد شده در نرم‌افزار شامل نقشه‌های منطقه و تجهیزات الكتریكی و نیز اطلاعات مربوط به هر یك از تجهیزات است. به عبارت دیگر كاربر می‌تواند تمامی اطلاعات تجهیزات را مشاهده كند ضمن اینكه نقشه موجود، محل هر تجهیز را با دقت مورد نظر كاربر، به وی نشان می‌دهد. امكانات نرم افزارهایی كه به نوعی با نقشه سر و كار دارند، نظیر بزرگ نمایی،‌چاپ، ورود، حذف و اصلاح اشیاء و ... در این نرم‌افزار وجود دارد.

سرعت بالای كار با نقشه‌های بزرگ از مزیت‌های اصلی نرم‌افزار است.به دلیل اختصاصی بودن نرم‌افزار در حد اطلاعات شبكه توزیع برق، سرعت كار با نقشه در آن به مراتب بیشتر از نرم افزارهایی است كه به صورت كلی با نقشه سر و كار دارند (نظیر Auto Cad) است.

امنیت اطلاعات نیز به طور كامل برآورده شده است و در طی چند سالی كه از به كارگیری آن گذشته، حتی یك مورد از دست رفتن اطلاعات به دلیل اشكال در نرم افزار،‌ گزارش نشده است.

اختراع و تولید ”دستگاه تشخیص فاز”: در شبكه های فشار ضعیف متعادل بودن بار بین فازها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دلیل این امر آن است كه نامتعادل بودن بار باعث افزایش شدید تلفات در سیستم و كاهش عمر مفید تجهیزات می شود. در برق رسانی به مشتركان به دلیل عدم امكان شناخت فاز صحیح، تنها به این اكتفا می شد كه مشترك به فاز با ولتاژ بالاتر وصل شود. به عبارت دیگر احتمالاَ فاز با ولتاژ بالاتر، مشترك كمتری را تغذیه می كند و لذا می تواند پذیرای مشترك جدید شود.

برای ثبت و یافتن فاز هر مشترك نیاز به ابزاری مختص این كار وجود داشت. به همین دلیل طرح های مختلفی برای تشخیص فاز، تعریف، بررسی و پیاده سازی شد تا در نهایت روش مبتنی بر ارسال رادیویی علائم با موفقیت آزمایش شد.

این دستگاه از دو بخش فرستنده و گیرنده تشكیل شده است. فرستنده در داخل پست توزیع كه فازهای برق در آن معلوم هستند قرار می گیرد. گیرنده قابل حمل توسط كاربر است و با روشن كردن آن، فاز تغذیه را شناسایی و اعلام می كند.

این دستگاه مشابه خارجی نداشته و طراحی و ساخت آن كاملاَ در داخل انجام شده است. دستگاه تشخیص فاز تحت شماره ۲۵۸۵۷ در اداره ثبت اختراعات و مالكیت صنعتی جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده و امتیاز آن در اختیار شركت قدس نیرو است.ضمناَ این دستگاه در چهاردهمین جشنواره بین المللی خوارزمی شركت داده شد و موفق به كسب رتبه سوم اختراع شد.

منبع: پیك برق توانیر


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.