پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

ده اشتباه رایج وبلاگ نویسان


ده اشتباه رایج وبلاگ نویسان

« برای تایید صحت گفته های زیر شما را به مشاهده سایت ها و وبلاگ های شرکت ها و اشخاص حرفه ای دعوت می نمایم جاکوب نیلسون به عنوان سلطان بهره وری نرم افزاری و پیشرو در بهره وری وب و یکی از موسسان گروه نلسون نورمن که هدف آن ایجاد پیشرفت های سریع و ارزان در طراحی رابط های کاربری است اصول دیگری را در معروف ترین کتاب طراحی خود بیان نموده است »

« برای تایید صحت گفته های زیر شما را به مشاهده سایت ها و وبلاگ های شرکت ها و اشخاص حرفه ای دعوت می نمایم . جاکوب نیلسون به عنوان سلطان بهره وری نرم افزاری و پیشرو در بهره وری وب و یکی از موسسان گروه نلسون نورمن که هدف آن ایجاد پیشرفت های سریع و ارزان در طراحی رابط های کاربری است اصول دیگری را در معروف ترین کتاب طراحی خود بیان نموده است . »

قانون طلایی طراحی سایت : « از سایت های پر بازدید کننده باید الگو گرفت .»

۱) به هم ریختگی فونت ها

یکی از مهم ترین مواردی که می توان بر شمرد در عدم مدیریت فئنت ها توسط وبلاگ نویسان می باشد . در اصول طراحی صفحه اصلی را داریم که بیان می نماید باید متون ، تصاویر و فونت ها به گونه ای باشند که :

الف) مسیر چشم بیننده را کنترل کنند . فونت های به هم ریخته باعث پراکندگی مسیر دید کاربر شده و تمایلی به ادامه خواندن مطلب ندارد .

ب) نوع ، سایز ، رنگ و سایر ویژگی های یک فونت معرف نوع مطلب می باشد و تحت اصول و قواعد روانشناسی می تواند محرکی برای مکث کاربر بر مطلب باشد .

ج) به هم ریختگی متون برای کاربر این موضوع را روشن می سازد که وبلاگ نویس بر کار خویش تسلط ندارد و یا ساختار وبلاگ اهمیتی برای وبلاگ نویس نداشته و لذا عجولانه تهیه شده است .

پیشنهاد می کنم تا در تمام مطالب از فونتی با سایز و رنگ یکسان استفاده نموده و فقط در مواقع لزوم مانند تیتر زدن ،تاکید و یا ویژگی دیگر از حالت BOLD و یا Italic و یا سایز های بالا استفاده نمایید . فونت Tahoma با سایز ۱۰ و رنگ سیاه ( بسته به رنگ پس زمینه) و سبک Normal و همچنین Justify Align و یا مرتب سازی از دو طرف می تواند کارا باشد .

۲) استفاده از اسکریپت ها و کدهای متعدد غیر ضروری

آنقدر در اینترنت تعداد اسکریپت ها و کدهای آماده زیاد شده است که دیگر استفاده از آن ها یک اقدام حرفه ای به شما نمی رود . جدا از این مسایل ، کاهش سرعت بارگذاری وبلاگ به دلیل سردار پردازشی بالای این شبه کدها می تواند کاربر را فراری دهد . همین سربار پردازشی می تواند امنیت وبلاگ را کاهش داده و لذا کاربران حرفه ای تا حد امکان از رجوع به چنین وبلاگ هایی به دلیل نفوذ تروجان ها به سیستم به دلیل شکاف امنیتی ایجاد شده خودداری می کنند . از طرفدیگر به دلیل از بین بردن تمرکز کاربران ، کدهای متحرک می توانند برای کاربران بسیار آزار دهنده باشند . همچنین می تواند دلیل بر بی تجربگی وبلاگ نویس نیز باشد .

۳) نبود بیوگرافی

یکی از راه های ارتباط آسان با یک مدیر وبلاگ آشنایی با سوابق و تخصص های وی می باشد . بدین طریق کاربر ضمن اطمینان از صحت مطالب مندرج در وبلاگ ، دامنه سوالات خود را با توجه به حوزه تخصص مدیر وبلاگ شناسایی کرده و با اطمینان و اعتماد بیشتری سوالات خود را مطرح و یا از مطالب سایت استفاده می نماید .

۴) رابط گرافیکی غیر استاندارد

الف) باید بپذیریم که هر رنگ معنایی دارد . ( مقاله ای کامل در این رابطه نوشته ام که پیشنهاد می کنم به آن رجوع نمایید . ) استفاده از رنگ های نامتعارف باعث کژتابی هایی در ذهن کاربر می شود .

ب) گرافیک سنگین باعث کاهش سرعت بازگداری وبلاگ یا سایت می شود .

ج) از آن جا که برداشت کاربر از هر عنصر و یا شیی در یک برنامه تثبیت شده و از آن تلقی خاصی دارد ، لذا نباید از علایم غیر استاندارد استفاده نمود مثلا شکلک ذره بین می تواند نماد جست و جو باشد و نباید برای دکمه ارسال نامه به کار رود .

۵) رسالت و هدف نامشخص وبلاگ

همانند یک اداره که با مشخص بودن وظایف و رسالتش می تواند مراجعان را به سمت خود هدایت کند و از سردرگمی نجات دهد ، یک وبلاگ با اهداف مشخص نیز می تواند تکلیف کاربر را روشن کند که قرار است در این وبلاگ با چه موضوعات و مطالبی قرار است روبه رو شود و ایا نیازهای وی را بر طرف خواهد نمود یا نه .

۶) متن زیاد

سعی کنید مطالبتان تا حد امکان کوتاه باشد زیرا از یک طرف سرعت بارگزاری کاهش می یابد و از طرف دیگر کاربر را علاقه مند به مطالعه مطلب می نماید . حداقل می توانید برای مطالب بسیار طولانی بخشی از آن را در آدرسی دیگر قرار دهید و کاربر را برای خواندن ادامه مطلب به آن جا راهنمایی نمایید .

۷) تلقی از سایت یا وبلاگ به عنوان یک رسانه نوع دوم

سایت با تلویزیون ، روزنامه یا بروشور متفاوت است بنابراین نباید از آن ها کپی برداری کند . از طرفی ارتباط ما را به عنوان یک رسانه تمام وقت با افراد متعددی برقرار می کند و نباید آن ها را دست کم گرفت .

۸) اطلاعات قدیمی در وبلاگ

باعث کاهش اعتبار و ارزش سایت و وبلاگ می شود .

۹) تلقی یکسان از اینترنت و اینترانت

فراموش نکنیم که کاربران ما افراد خاص نیستند و عموم مردم می باشند با سلایق و نطرات گوناگون . در اینترانت اهداف داخلی و کاربرهای متفاوت یک شرکت مدنظر است که به درد عده ای خاص می خورد و در نهایت :

۱۰) دوست عزیز ! این وبلاگ است نه فروشگاه زنجیره ای .

اهداف راه اندازی وبلاگ با آن چه شما در نظردارید متفاوت است . یاد داشت های روزانه را با یک سایت تجاری اشتباه نگیرید .

توسط محمد کریم رضایی

http://honar-computer.blogfa.com