شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
فقط یک قاشق دیگر!
یکی از شایعترین مشکلات فرزندان، به ویژه در سنین قبل از دبستان، بیاشتهایی است.عوامل بسیاری میتواند در روش غذایی و اشتهای کودک تأثیر بگذارد و ما فقط در صورتی میتوانیم به او کمک کنیم که دلیل واقعی مشکل او را دریابیم و آن را برطرف کنیم.
در عین حال توجه به این نکته ضروری است که پیدایش مشکل یا ناراحتی، یکی از بخشهای غیرقابل اجتناب در سیر رشد بچههاست.
قبل از هر چیز بهتر است تعریفی از اشتها ارائه کنیم.
اشتها یعنی میل خاص دستگاههای بدن که فرد را به سوی انتخاب غذای مورد نیاز و لازم هدایت میکند.
اشتها نیز حالتی شبیه نفس کشیدن، بلعیدن و سایر برنامههای بدن انسان است و بیاختیار و غیرارادی است.
بدیهی است که تمایل نداشتن کودکان به غذا، والدین را نگران میکند، اما باید به میل آنها احترام گذاشت و در ضمن به حل مسأله پرداخت.
لازم نیست که اوقات غذا خوردن به ساعت جدال و درگیری تبدیل شود. غذا نخوردن کودکان را به بدخلقی آنها نسبت ندهید.نوع بیماری، هر چند خفیف و جزیی، ایجاد شود و پزشک با معاینات دقیق فرزندتان این موضوع را روشن خواهد کرد.
او بیاشتها نیست، شما پرخورید!
گاهی اوقات والدین تصور میکنند که فرزندشان بیاشتهاست. درحالی که بیش از ظرفیت، به او غذا میدهند و وقتی که او نمیخورد، تصور میکنند که مشکلی در اشتهای وی ایجاد شد است.
اگر وضعیت رشد فرزند شما در نمودار قد و وزن مطلوب است و رشد طبیعی نشان میدهد، پس دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
غالباً تغییر رژیم غذایی نیز بیتأثیر در اشتهای کودک نیست. غذاهایی که چرب باشند، اشتیاق کودک را نسبت به غذا خوردن کمتر میکنند. برای مثال اکثر بچهها شیر را دوست دارند، اما بچههای بیاشتها شیر بدون سرشیر و شیر کم چرب را بهتر میخورند. گوشت، سبزیجات و میوه نیز از منابع غذایی خوب برای کودکان به شمار میرود.
فقط ۳ وعده یا بیشتر؟
سئوال بسیاری از والدین این است که خوراکیهای میانوعدههای اصلی غذا برای کودکان مناسب است یا خیر؟
در پاسخ به این سئوال باید گفت که میتوان از خوراکیهای کم حجم مانند سیب، هویج، آبمیوه یا میوه استفاده کرد تا علاوه براین که مواد طبیعی را به بدن کودک میرساند، موجب بیاشتهایی او نیز نشوند.
گاهی اوقات وقتی با فرزندتان بیرون میروید و او تقاضای یک شیرینی یا شکلات میکند. با او مخالفت نکنید، زیرا گاهی اوقات این خوراکی بیشتر غذای روح کودک شما به حساب میآید. البته بهتر است این گونه خوراکیها بعدازظهر یا عصر به کودک داده شود تا مانع خوردن غذای اصلی نشود.
یکی دیگر از کارهایی که والدین میتوانند صورت دهند این است که یک رژیم غذایی کامل و متنوع را برای کودک در نظر بگیرند، اما به او اجازه دهند که مسئولیت انتخاب غذای خود را به عهده گیرد. بدینترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد کرد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست