جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

کنسول بازی بخرم یا نخرم


کنسول بازی بخرم یا نخرم

پیش از اینکه به سراغ کنسول ها برویم و ببینیم چقدر از عمر هر یک باقی مانده است, بهتر است به این پرسش بپردازیم که اصلا خریدن کنسول برای طرفداران بازی که رایانه هم دارند عاقلانه است یا خیر

پیش از اینکه به سراغ کنسول ها برویم و ببینیم چقدر از عمر هر یک باقی مانده است، بهتر است به این پرسش بپردازیم که اصلا خریدن کنسول برای طرفداران بازی که رایانه هم دارند عاقلانه است یا خیر.

با توجه به اینکه بیشتر بازی های کنسولی برای رایانه های شخصی هم منتشر می شوند و طرفداران بازی می توانند بدون هزینه کردن اضافه، آنها را روی دستگاه خود بازی کنند، شاید خریدن کنسول بازی اصلا کار معقولی نباشد.

● کنسول یا رایانه؟

استفاده از رایانه برای بازی کردن چند مشکل اساسی دارد. نخست اینکه لذت بازی کردن روی HDTV را هرگز نمی توان در نمایشگرهای ۱۹ اینچی رایانه تجربه کرد. در صفحه بزرگ تلویزیون HD مثلا ۴۰ اینچ یا حتی بزرگتر، همه چیز زیباتر، خوش رنگتر و با کیفیت تر است و به طور کلی بازی طور دیگری دیده می شود اما با قبول کردن کمی دردسر می توان بر این مشکل غلبه کرد.

چاره کار یک کابل HDMI بلند و رایانه ای است که بتوان آن را به نزدیک تلویزیون منتقل کرد. کامل کننده کار، یک گیم پد خوب است که بازیکن را از ماوس و صفحه کلید دست و پاگیر خلاص کند. پس اگر می توانید رایانه تان را مدام جابجا کنید، نخستین مشکل را برطرف کرده اید.

مشکل دوم، نیاز به روز رسانی دایمی رایانه و هزینه های هنگفت آن است. برای انجام دادن جدیدترین بازی ها، رایانه شما همیشه باید به روز باشد. مهمترین قطعه برای بازی کردن، کارت گرافیک است. این روزها کارت گرافیکی که بتواند بازی ها را در وضوح ۱۰۸۰?۱۹۲۰ پیکسل (یا به قولی Full HD) اجرا کند، بیش از ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد. بنابراین اگر قصد دارید رایانه ای قابل رقابت با کنسول داشته باشید، دست کم باید ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای کارت گرافیک کنار بگذارید.

بعد از کارت گرافیک، باید سراغ پردازنده بروید. قیمت ارزان ترین پردازنده Core i۵ (که معمولا علاقه مندان بازی آن را انتخاب می کنند)، حدود ۳۸۰ تومان است و هر چه مدل بالاتر باشد بیشتر هم می شود. اگر پردازنده دوست داشتنی Core i۷ هم بخواهید که باید دست کم ۵۸۰ هزار تومان هزینه کنید.

این دو قطعه را تهیه کنید و ۸ گیگابایت حافظه (رم) روی سیستمتان نصب کنید تا رایانه ای قدرتمندتر از تمام کنسول های بازی متداول فعلی داشته باشید و بتوانید بازی ها را حتی با کیفیتی فراتر از اکس باکس و پلی استیشن روی HDTV نمایش دهید.

با یک حساب سرانگشتی می بینید که جمع کردن یک سیستم بازی قدرتمند دست کم ۵/۱ تا ۲ میلیون تومان هزینه خواهد داشت که بیشتر از دو برابر قیمت کنسول های رایج امروزمی است. بنابراین به نظر می رسد فقط اگر قصد دارید در کنار بازی کردن، از سیستم تان استفاده های سنگینی مانند کارهای گرافیکی یا تدوین فیلم بکنید، به سراغ چنین دستگاهی بروید.

در غیر این صورت کنسول بازی از نظر هزینه برای تان به صرفه تر خواهد بود. ضمن اینکه اگر PC را انتخاب کنید، باید قید بازی های انحصاری کنسول ها را بزنید که این موضوع برای بازیکن های حرفه ای کاملا غیرقابل قبول است.

● چقدر از عمر کنسول های نسل ۷ باقی مانده است؟

پرسش متداولی که این روزها خریداران کنسول بازی دارند، این است که با توجه به نزدیک شدن به زمان عرضه کنسول های نسل جدید، آیا خریدن کنسول نسل ۷، یعنی نینتندو Wii، اکس باکس ۳۶۰ و پلی استیشن ۳ عاقلانه است؟

پیش از هر چیز باید بدانید که شرکت نینتندو پاییز همین امسال کنسول بعدی خود را که Wii U نام دارد عرضه خواهد کرد. بنابراین خریدن نینتندو Wii کاملا اشتباه است، مگر اینکه بخواهید برای سرگرم شدن و تحرک فرزند کوچکتان که چندان در قید و بند بازی های مدرن نیست هدیه ای بخرید اما اگر بازیکن حرفه ای هستید و بازی های خاص نینتندو را می پسندید، حتما کمی تامل کنیدتا کنسول جدید نینتندو را بخرید چون Wii به طور کامل عمر خودش را کرده است.

اما این موضوع در مورد اکس باکس ۳۶۰ و پلی استیشن ۳ متفاوت است. در حالی که همه انتظار داشتند دو شرکت سونی و مایکروسافت ماه پیش در نمایشگاه ۲۰۱۲E۳ کنسول های نسل آینده خود را معرفی کنند، هر دو شرکت ترجیح دادند در این زمینه سکوت اختیار کنند!

این موضوع نشان می دهد که به احتمال زیاد هر دو شرکت هنوز با عرضه کنسول بعدی خود فاصله دارند و معرفی را برای ۲۰۱۳E۳ گذاشته اند. معمولا عرضه رسمی کنسول ها به بازار، یک سال بعد از معرفی آنها انجام می شود. بنابراین اگر این دو شرکت کنسول خود را در ۲۰۱۳E۳ معرفی کنند، به احتمال زیاد آن را در سال ۲۰۱۴ عرضه خواهند کرد، ضمن اینکه معمولا هر دو شرکت تا یکی دو سال بعد از عرضه کنسول جدید، از کنسول قدیمی خود پشتیبانی می کنند و بازی های جدیدی هم برای آنها منتشر می شود.

بنابراین اگر امروز اکس باکس ۳۶۰ یا پلی استیشن ۳ بخرید، به نظر می رسد دست کم تا دو سال دیگر کنسول بهتری نسبت به آنها وجود نداشته باشد (با توجه به اینکه قدرت WiiU در بهترین حالت مشابه این دو کنسول خواهد بود) و تا یکی، دو سال بعد از آن هم هنوز بتوانید بازی های جدیدی برای کنسول خود تهیه کنید.

● پلی استیشن ۳ چقدر برایم آب می خورد؟

مزیت بزرگ پلی استیشن ۳ نسبت به PC، بازی های انحصاری آن است. ضمن اینکه با استفاده از ابزار Move PS۳ و Eye PS۳ که یک دسته مجهز به حسگر بسیار پیشرفته و دقیق و یک دوربین برای ثبت حرکات شما است، می توانید بازی های جالبی مانند بازی های ورزشی و تیراندازی را به شیوه ای تازه تجربه کنید. ضمن اینکه با خرید پلی استیشن ۳، در واقع یک پخش کننده بلو ? ری خوب هم خریده اید.

در حال حاضر مدل ۱۶۰ گیگابایتی پلی استیشن ۳ قیمتی حدود ۵۱۵ هزار تومان دارد اما معمولا فقط خریدن خود دستگاه کفایت نمی کند و باید ابزارهای جانبی دیگری را نیز برای پلی استیشن بخرید.

برای انجام دادن بازی های دو نفره، به یک گیم پد دیگر نیاز دارید (۶۰ هزار تومان). معمولا تمام کسانی که پلی استیشن ۳ می خرند، قطعه Move آن را هم انتخاب می کنند (به همراه دوربین مخصوص ۱۴۰ هزار تومان). قطعه مهمی که حتما به آن نیاز خواهید داشت، یک سخت دیسک بیرونی برای ذخیره کردن بازی ها روی آن است (بسته به مدل، ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان). سرانجام کنترلر مخصوص پلی استیشن برای همراهی با Move، که البته قطعه ای اختیاری است (۵۵ هزار تومان).

● اکس باکس ۳۶۰ چقدر برایم آب می خورد؟

مزیت بزرگ اکس باکس ۳۶۰، دستگاه کینکت آن است. به کمک کینکت می توانید بازی ها را تنها با حرکت دست و بدن خود و بدون نیاز به گیم پد و کنترلر انجام دهید. در یکی دو سال اخیر بازی های پرتحرک و جذاب زیادی برای کینکت ساخته شده است. گفته می شود ویندوز ۸ مایکروسافت به طور کامل از کینکت پشتیبانی خواهد کرد.

این روزها مدل اسلیم ۴ گیگابایتی اکس باکس ۳۶۰ را می توانید با قیمتی حدود ۶۵۵ هزار تومان تهیه کنید. اگر خواهان کینکت هم باشید، باید ۲۳۰ هزار تومان بیشتر خرج کنید تا این وسیله دوست داشتنی را هم به کنسول تان اضافه کنید.

برای کسانی که می خواهند بازی های دو نفره بازی کنند، ۶۵ هزار تومان دیگر نیز برای خریدن گیم پد نیاز است. بازی های اکس باکس ۳۶۰ به راحتی از روی DVD اجرا می شود، بنابراین نیازی به سخت دیسک بیرونی نیست.

● جمع بندی نهایی

با توجه به مطالب گفته شده، مشخص است که هر یک از کنسول ها و رایانه مخصوص بازی مزیت های خاص خود را دارند.

با رایانه، جز بازی کردن هزار کار دیگر هم می توانید انجام دهید اما قیمت آن تقریبا دو برابر کنسول های بازی است و بازی کردن با آن هم به راحتی کنسول نیست. ضمن اینکه بازی های انحصاری کنسول ها را هم از دست خواهید داد.

پلی استیشن ۳ بازی های انحصاری فراوان و پخش کننده بلو ? ری دارد، اکس باکس ۳۶۰ هم ابزار پرقدرت کینکت را دارد اما عمر مفید باقی مانده هر دو این کنسول ها برای بازیکن های حرفه ای حدود ۳ سال است.

● چکیده

جمع کردن رایانه ای مخصوص بازی ۱/۵ تا ۲ میلیون تومان هزینه دارد اما در عوض این رایانه، بازی ها را از تمام کنسول های فعلی بهتر اجرا می کند. به نظر می رسد هر دوشرکت سونی و مایکروسافت حدود دو سال تا عرضه نهایی کنسول نسل بعد خود فاصله داشته باشند، ضمن اینکه تا یکی دو سال بعد از آن هم از کنسول های قدیمی شان پشتیبانی می کنند.



همچنین مشاهده کنید