جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

فـراورده‌هـای گوشـتـی را با سبـزی فـراوان بخوریـد


فـراورده‌هـای گوشـتـی را با سبـزی فـراوان بخوریـد

معمولا فراورده‌های گوشتی (سوسیس، کالباس و ...) حاوی نیتریت و نیترات هستند که این مواد در بدن با اسیدهای آمینه ترکیب می‌شوند و نیتروزامین‌ها را تولید می‌کنند. نیتروزامین‌ها …

معمولا فراورده‌های گوشتی (سوسیس، کالباس و ...) حاوی نیتریت و نیترات هستند که این مواد در بدن با اسیدهای آمینه ترکیب می‌شوند و نیتروزامین‌ها را تولید می‌کنند. نیتروزامین‌ها مواد سرطان‌زایی هستند که تولید مداوم آنها در بدن برای سلامت افراد بسیار خطرناک است.

از آنجا که اجتناب از مصرف چنین خوراکی‌هایی در زندگی‌های امروزی ممکن نیست، مصرف آنها را در رژیم غذایی افراد کاملا ممنوع نمی‌کنیم.

اگر خانواده‌ها مصرف فراورده‌های گوشتی را برای فرزندان خود ممنوع کنند، ممکن است نوعی حرص به مصرف آنها را در ذهن بچه‌ها شکل بگیرد، بنابراین خانواده‌ها باید ماهی یک یا دو بار فراورده‌های گوشتی مرغوب، بهداشتی و استاندارد خریداری کنند تا بچه‌ها به خوردن ساندویچ‌های ارزان‌قیمت و نامرغوب مدرسه یا اطراف مدرسه روی نیاورند. وجود افزودنی‌ها و چربی‌های فراوان در فراورده‌های گوشتی و نیاز به استفاده از روغن برای طبخ آنها، باعث می‌شود که مصرف چنین محصولاتی را برای کودکان، نوجوانان و جوانان توصیه نکنیم. به علاوه به دلیل وجود چربی‌های اشباع و نوع افزودنی‌های مختلف موجود در این محصولات، بهتر است بیماران مبتلا به کبد چرب، ناراحتی‌های قلبی، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲ و افراد چاق تا حد امکان از خوردن این فراورده‌ها خودداری کنند.

اگر دوست دارید همان ماهی یک تا دو بار فراورده‌های گوشتی را بدون دغدغه و نگرانی بخورید، بهتر است آنها را با روغن بسیار کم (مخصوص سرخ کردنی)، سرخ کنید. خوردن میوه‌ها و سبزی‌های فراوان همراه فراورده‌های گوشتی به خصوص سوسیس و کالباس به تمام افراد در همه گروه‌های سنی توصیه می‌شود. به علاوه بهتر است به جای نوشابه یا دلستر حاوی کالری و قند از دوغ‌های کم‌نمک و کم‌چرب، آب ساده یا آبمیوه‌های طبیعی مانند آب پرتقال در کنار این نوع غذاها استفاده کنید.

دکتر سیدعلی کشاورز

متخصص تغذیه و مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران