پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
دیپلماسی فعال دولت نهم
دیپلماسی فعال دولت نهم که از ابتدای کار از جانب برخی محافل به اصطلاح واقع گرای داخلی نوعی آرمانگرایی مفرط و تندروی تلقی میشد، امروز نشان داده که در ابتدای قرن بیست و یکم قادر است زبان گویا و درخوری برای جمهوری اسلامی و همچنین در جهت تامین منافع و مصالح ملی کشور باشد.آنهایی که به هیچوجه حاضر نبودند تغییر و تحولی در شیوههای مرسوم و معمول دیپلماتیک بپذیرند، امروز دیگر نمیتوانند بهانهجویی کنند و مرتب دم از شیوههای سیاست خارجی دهههای ۶۰ و ۷۰ بزنند.شوکهای دیپلماتیک هولوکاست و نامه رئیس جمهور به بوش دیگر خلاف عقل حتی رئالیستهای قرن بیست و یکمی نیست.بیانیه ۱۱۶ کشور عضو جنبش غیرمتعهدها، بزرگترین مجمع بینالمللی پس از سازمان ملل متحد، در حمایت از حق مسلم جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای، درخواست مقامات آمریکایی برای مذاکره، پیشبرد برنامه هسته ای ایران با کمترین هزینه ممکن و... موید این مدعاست که یک اجماع جهانی همراه با ایران وجود دارد.
این اجماع حاصل یک دیپلماسی آرمانخواه و در عین حال واقعبین و نه واقعگراست که توانسته به نوعی فعال و از موضع قدرت و اغتنام فرصت، ساختار تثبیت شده استکبار بینالمللی را با چالشی جدی مواجه کند و در عین حال تاثیری مثبت در کشورهای پیرامون خود داشته باشد. اما مردم ایران با اعتماد به این دیپلماسی نوین، آرمانخواه و واقعبین میدانند که دولتمردانشان آرزو و هدفی جز سرافرازی، سربلندی و دفاع از کیان ملت عزیز ایران ندارند.
یکی دیگر از شقوق این پدیده به تعبیر مقام معظم رهبری رسایی و شفافیت اغراض و اهداف جمهوری اسلامی در دنیای اسلام است. شفافیت موضعگیری دولت ایران در گام اول باعث اعتماد عمومی ملتهای مسلمان و حتی دولتهای منطقه شده است. مواضع صریح جمهوری اسلامی در مقابل رژیم صهیونیستی که بخشی از نمود آن در افشای افسانه هولوکاست روشن شد و در ادامه حمایت از مردم لبنان و مقاومت اسلامی در این کشور و سایر کشورهای مسلمان، همگی باعث شد تا توان نفوذ و تاثیرگذاری ایران در جهان اسلام دو چندان شود. البته به نظر میرسد راز بقای این پدیده که موجد عزت و اقتدار استثنایی و کم نظیر جمهوری اسلامی بوده، تعریف صحیح از منافع ملی است. اگر منافع ملی کشور مبتنی بر یک نگاه اصولگرایانه تعریف شود، آنگاه میتوان امید داشت که این پدیده بتواند عزت به دست آمده کنونی را حفظ کند و بر قدر این عزت و منزلت بیفزاید.
این پدیده در سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دوره کنونی قاعدتا شقوق دیگری نیز دارد که مطالعه و مداقه تحلیلگران و اندیشمندان مسائل سیاسی کشور را میطلبد تا بتوان با گذشت زمان به الگو و نقشه جامع رفتاری در سیاست خارجی کشور دست یافت.
دیپلماسی فعال و مبتنی بر ارزشهای انقلاب اسلامی دولت نهم طی این چهار سال، زندگی مجددی را پس از یک دوره رکود به کالبد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بخشید.
امروز در اقصی نقاط جهان، امید مظلومان برای دفاع از حقشان به ایران است و بدون شک احمدینژاد مایه افتخار جهان اسلام و تمام ملتهای آزاده جهان است. تشویقهای مکرر حاضران در کنفرانس ژنو از سخنان احمدینژاد و بازتاب گسترده در رسانهها و استقبال از این سخنان در میان ملتهای جهان، شاهدی بر این مدعاست.
سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخاسته از اصول و مبانی ثابتی است که با توجه به مقتضیات و شرایط جهانی، تاکتیک های لازم را در راستای منافع ملی اتخاذ می نماید. مسیری که جمهوری اسلامی ایران ترسیم کرده، در جهت توسعه صلح و امنیت در منطقه و گسترش همکاری با همه کشورها بجز رژیم صهیونیستی است. دولت نهم با استفاده از یک دیپلماسی فعال و بهره مندی از قدرت نرم در جهت اهداف سیاست خارجی که علاوه بر گسترش روابط با کشورهای همسایه، منطقه و جهان و حضور فعال در سازمان های بین المللی در جهت توسعه تجاری و ایجاد بازار برای محصولات ایرانی در کشورهای دیگر و رسیدگی به وضعیت ایرانیان، عملکرد بسیار مثبتی داشته است.
محسن آدینه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست