یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

رمز حساب بانکی تان را از خطر هک حفظ کنید؟


رمز حساب بانکی تان را از خطر هک حفظ کنید؟

این روزها بحث لو رفتن رمز و یا رمز دوم مشترکان بانک ها به یکی از نگرانی های سیستم بانکی و نظام رایانه یی کشور تبدیل شده و در این میان راهکارهای متعددی به دارندگان حساب های بانکی …

این روزها بحث لو رفتن رمز و یا رمز دوم مشترکان بانک ها به یکی از نگرانی های سیستم بانکی و نظام رایانه یی کشور تبدیل شده و در این میان راهکارهای متعددی به دارندگان حساب های بانکی ارائه می شود چراکه اگر رمزهای عبور تنها در صورتی که هوشمندانه انتخاب شده و به درستی مدیریت شوند کارآمد خواهند بود .

بسیاری از سیستم ها، سیاست هایی برای رمز عبور اتخاذ می کنند تا ویژگی ها و املای رمز عبور را محدود کنند. رایج ترین محدودیت ها شامل حداقل طول رمز عبور، حداقل و حداکثر عمر رمز عبور، استفاده از سه یا چهار نوع کاراکتر در رمز عبور (حروف کوچک، حروف بزرگ، اعداد و نشانه ها) و ممانعت از استفاده مجدد از رمز عبور است .

اما در سیاست های امنیتی سازمان باید به وضوح لزوم نیاز به رمز عبور قوی و چگونگی ایجاد یک رمز عبور قوی تعریف شود. اگر رمزهای عبور توسط کاربران نهایی ایجاد می شوند، لازم است تا برای ایجاد رمز عبور قوی پیشنهادات زیر درنظر گرفته شوند :

از نام، نام کاربری، آدرس پست الکترونیکی، شماره پرسنلی، شماره کارت ملی، شماره تلفن و نام ها و کدهای شناسایی دیگر استفاده نکنید .

کلمات فرهنگ لغت، اصطلاحات و یا کلمات اختصاری را مورد استفاده قرار ندهید .

از کلماتی با املای غیر استاندارد همراه با حروف بزرگ استفاده کنید .

حروف الفبا را جایگزین اعداد کنید .

رمزهای عبور خود را به طور مداوم تغییر دهید .

بنا بر اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه یی، همچنین رمزهای عبور نباید در هیچ فرم یا قالبی نمایش داده شوند و در عین حال باید از ایجاد لیستی از رمزهای عبور کاربران اجتناب کرد. رمزهای عبوری که به راحتی به خاطر سپرده می شوند اغلب توسط ابزار شکستن رمز عبور به راحتی کشف می شوند .

مدیران نیز باید به خاطر داشته باشند که اگر رمز عبور مدیر شبکه یا root به خطر بیفتد، تمامی رمزهای عبور حساب های کاربری باید تغییر کنند و توجه داشته باشید که هرگز رمزهای عبور خود را از طریق پست الکترونیکی انتقال ندهید .



همچنین مشاهده کنید