چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
صنعت گردشگری را دریابید
این روزها که المپیک پکن -مهترین رویداد ورزشی،سیاسی ۴ ساله - محور تمرکز بسیاری از مردم جهان قرار گرفته است، توجه به نتایج جنبی ولی مهمتر مسئولین برگزار کننده این رویداد از اهمیت زیادی برخوردار است و آن افزایش بسیار زیاد شانس جذب گردشگر و معرفی ظرفیت های این موضوع در کشورهائی مانند چین به عنوان برگزارکنندگان چنین رویدادهای کم نظیری است.
نگاهی ظریف به نوع نمایش ابتدائی المپیک چین و یا بازی های جام جهانی در شرق آسیا( کره ژاپن) درسال های اخیر نشان دهنده سرمایه گذاری های بسیار عظیم و برنامه ریزی هوشمندانه کشورهای شرق آسیا برای قرار گرفتن در تورنمنت جذب گردشگر، برای کسب درآمدهائی بسیار فوق العاده و سرشارودرنتیجه توسعه ،تولید، اشتغال، بازسازی زیر ساخت ها و افزایش جاذبه های گردشگری کشورازاین طریق است.
در حالی که قطارجذب گردشگر درآسیای شرقی،مالزی،سنگاپور،چین،کره و ژاپن با سرعتی باورنکردنی سعی در کسب درآمد از طریق جذب فوق العاده گردشگر به کشورهای خود دارند و این برنامه را در تمامی ابعاد رسانه ای ، تبلیغاتی ، ورزشی ، سیاسی اجتماعی و علمی ادامه می دهند اما کشور ۴ فصل ایران با تمدنی چند هزار ساله و کهن در قلب خاورمیانه با موقعیتی استراتژیک و استثنائی و دارا بودن منابع غنی طبیعی، گیاهی، داروئی ، کوهستانی،کویری،دریائی ومعدنی وهزاران جاذبه گردشگری فوق العاده و استثنایی هنوز نتوانسته است سهم چندانی را در این باره به خود اختصاص دهد.
سازمان جهانی گردشگری،درآمد جهان در سال ۲۰۰۸ را از صنعت گردشگری هشت تریلیون دلار پیش بینی کرده که تا ۱۰ سال آینده این رقم به ۱۵ تریلیون دلار می رسد.
از این مقدار جذب گردشگر و درآمد زائی از این صنعت پرمنفعت و کم هزینه در جهان، سهم چین در سال ۲۰۰۷ میلادی ۶۳ میلیون نفر بوده که نسبت به سال قبل از خود ۶ درصد رشد داشته ودر ۶ ماهه اول سال ۲۰۰۸ نیز درآمدی بیش از ۱۸ میلیارد دلاررانصیب این کشورکرده است و پیش بینی می شود با توجه به برگزاری المپیک در این کشور و برنامه ریزی های صورت گرفته توسط مسئولین چینی این مقدار تا پایان سال به ۳۷ میلیارد دلار برسد و با تبلیغات عظیم و برنامه ریزی ویژه خود توانسته است میزان جذب گردشگر خود را به صورتی جدی توسعه دهد!
ترکیه یکی ازمهمترین همسایگان غربی ایران، به عنوان دوازدهمین کشور جهان به لحاظ جاذبه های تاریخی گردشگری،درسال ۲۰۰۷ توانسته به ۲۳ میلیون نفر گردشگر دست یابد و مجموع درآمدهای خود را به ۱۸ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار افزایش دهد.
صنعت گردشگری ترکیه در ۶ ماهه ابتدائی سال ۲۰۰۸ در حدود یک میلیارد و نیم یورو بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۲۸ درصد رشد داشته و با وجود بسیاری از ناآرامی های منطقه از این میزان جذب گردشگر و درآمدهای حاصله از آن کم نشده است.
همچنین آمارهانشان دهنده جذب بیش از ۸ میلیون گردشگر در سال ۲۰۰۷ در ژاپن بوده که نسبت به سال ۲۰۰۶ رشدی در حدود ۱۳/۸ درصد را نشان می دهد. ژاپنی ها نیز برای کسب درآمد بیشتر ازاین صنعت، تا سال ۲۰۱۰ برنامه های ویژه ای داشته و انتظار ر سیدن به رقم ۱۰ میلیون گردشگر را در کشور کوچک اما بسیار موفق ژاپن از نظر درآمد زائی ، تولید ، بهره وری و صنعت دارند!
همچنین مالزی به عنوان یک کشور مسلمان آسیایی با فرهنگ ها و مذاهب مختلف، کشوری شاد و آرام، با امکانات تفریحی اقامتی مناسب است که در سال ۲۰۰۷ توانسته ۲۱ میلیون گردشگر خارجی به خود جذب کند و درآمد خود را از این صنعت به مرز ۱۶ میلیارد دلار برساند.
اما امارات متحده عربی و شهر دوبی که به گفته بسیاری از کارشناسان، با سرمایه ایرانیان درعرض کمتر از ۴۰ سال به یکی از جاذبه های تفریحی میان کشورهای غربی تبدیل و به سرعت در حال گسترش و جذب گردشگر است در سال ۲۰۰۷ توانسته در حدود ۷ میلیون گردشگر را به خود جذب نماید .
این بندر آزاد که با تبلیغات حیرت آور خود توانسته است مقادیر بسیار هنگفتی از سرمایه سرمایه گذاران دنیا را به خود جذب کند نسبت به سال قبل خود ۷ درصد رشد را در زمینه جذب گردشگر تجربه کرده وپیش بینی ها نشاندهنده ۱۵ میلیون نفر گردشگر در سال ۲۰۱۵ در این شهر است. امارات، کشوری محروم از جاذبه های تاریخی اما هوشمند در زمینه برنامه ریزی برای جذب گردشگر از طریق ایجاد جاذبه های مدرن است!
سوریه هم از ایران آمار بالاتری در جذب گردشگر به خود اختصاص داده و در سال ۲۰۰۷ بیش از ۴ میلیون گردشگر را جذب کرده است.
این کشور مسلمان نیز برنامه های ویژه ای را در جهت عقب نماندن از قافله صنعت گردشگری تهیه کرده است که بازگرداندن سوری های مهاجر، تشویق و شرایط سهل سرمایه گذاری و ایجاد ظرفیت در این جهت برای بازرگانان خارجی از آن جمله است و چشم انداز سوریه را از جهت تقویت صنعت توریسم تا سال ۲۰۱۸ میلادی به عنوان یکی از برترین کشورهای حوزه خاورمیانه و آسیا به جهت جذب گردشگر و درآمدزائی از آن در آورده است.
افزایش نگاه گردشگران حرفه ای خارجی به خاورمیانه محرک جدیدی برای فعالان این منطقه در جهت توسعه امکانات خود برای جذب این گردشگران است.
خاورمیانه در حال حاضر رتبه چهارم مقصد گردشگران جهان را به خود اختصاص داده است. این منطقه استراتژیک به ویژه در حوزه خلیج فارس، سال گذشته شاهد رشد ۱۳ درصدی در صنعت گردشگری بوده است که این موضوع بیانگر ظرفیت ها و امکانات توسعه گردشگر در کشورهای خاورمیانه می باشد.
اما در این میان ایران که از نظر جاذبه های گردشگری رتبه هشتم و از نظر جاذبه های طبیعی در رتبه پنجم کشورهای برتر دنیا قرار دارد ،از قافله درآمد زائی سرشار این صنعت و توسعه علمی آن برای کسب این درآمد ، با وجود چنین رتبه بی نظیری در جهان، عقب مانده است.
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تعداد گردشگران خارجی ایران را در حدود ۲ میلیون نفر در سال گذشته اعلام کرد که به نظر کمتر از این مقدار است و این نشان دهنده ضعف جدی و نگاه بی افق به این صنعت مدرن و بسیار درآمد زا در کشور است.
در حالی که مسئولین سازمان میراث فرهنگی از تاسیس بانک گردشگری در ایران صحبت می کنند و در افق ۱۴۰۴ ایران بایستی حداقل ۲۰ میلیون گردشگر را سالانه به خود جذب کند و همچنین طبق سند ۲۰ ساله کشور انتظار می رود ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در صنعت توریسم با سهمی در حدود ۱۶ درصد دولتی و بقیه خصوصی انجام شود اما روند کنونی چندان رضایت بخش نیست و بدون تعارف ایران با رتبه پنجم در جاذبه های طبیعی از قطار جذب گردشگر در جهان جا مانده است.
با توجه به تاکیدات سند چشم انداز ۲۰ ساله و گام نهادن کشور در راستای اجرائی کردن اصل ۴۴ و کوچک سازی دولت، به نظر می رسد برای حضور فعال در بازار صنعت گردشگری جهان، دولت باید نقش نظارتی و حاکمیتی خود را تقویت کرده و مسیر حضور و جذب سرمایه گذاران خارجی را به صورتی جدی تسهیل نماید.
برای انجام این مهم هر اقدامی شبیه تاسیس بانک تخصصی گردشگری با کارکرد جذب گردشگر و تسهیل ورود سرمایه گذاران در صنعت گردشگری، تبلیغات، کاهش هزینه ها در جهت افزایش جذابیت، سرمایه گذاری ویژه در جهت امکانات رفاهی و تفریحی و حمل و نقلی، از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
از همه مهمتر اقدامات زیر ساختی در جهت بستر سازی فرهنگی و زدودن فکر نبودن امکان جذب گردشگر به لحاظ قوانین خاص نظام جمهوری اسلامی درمسایل مختلف بایستی از اقدامات مهم و اولیه متولیان این بخش باشد چه اینکه کشور ایران به دلیل جاذبه های استثنایی تاریخی در کنار جاذبه های بی بدیل فرهنگی قادر است تمامی بهانه های فوق را پوشش دهد و از این بابت نه تنها مشکلی نیست بلکه در میان کشور های دیگر اسلامی می تواند موجب ایجاد یک فرصت برای کشف حقایق توسط گردشگران خارجی از ایران باشد.
سازمان میراث فرهنگی در مقابل تاریخ کهن این ملت و بسیاری از منابع طبیعی خدادادی این کشور و معرفی آن به جهانیان ، مسئول است و باید بتواند از عهده این مسئولیت برآید .
ایران به دلیل اتکای بیش از اندازه به نفت و در واقع درآمد تک بعدی خود و افزایش هزینه ها و جمعیت، بایستی در جهت درآمد زائی از طریق سایر منابع خدادادی که مانند منابع فسیلی پایان پذیر نیز نمی باشند، برنامه ریزی نماید.
برون رفت از فضای تورمی کشور، تسهیل رفت و آمد سرمایه گذاران داخلی و تولید کنندگان ، افزایش رفاه و اشتغال و تحصیل مردم و مهمتر از همه تبلیغ اسلام به عنوان کامل ترین دین الهی مهمترین و محوری ترین نتایج حاصل از سرمایه گذاری در این صنعت عظیم به شمار می رود و امید است مسئولین فکر ویژه ای در این زمینه داشته باشند!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست