یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

خودت را باور كن


اعتماد به نفس نگرشی است كه به شخص اجازه كارآمد بودن در حالی كه نگاهی واقع گرایانه از خود و موقعیت خود دارد می دهد. افرادی كه اعتماد به نفس دارند به توانایی های خود ایمان داشته …

اعتماد به نفس نگرشی است كه به شخص اجازه كارآمد بودن در حالی كه نگاهی واقع گرایانه از خود و موقعیت خود دارد می دهد. افرادی كه اعتماد به نفس دارند به توانایی های خود ایمان داشته و به راحتی می توانند زندگی خود را كنترل كنند و بر این باورند كه با داشتن اعتماد به نفس قادر به انجام همه كارها هستند.

تقویت اعتماد به نفس كودكان

اعتماد به نفس موجب می شود فرزند شما در طول زندگی از سلامت روان و جسم برخوردار شده و در اجتماع فردی موفق باشد.نداشتن تصویری خوب از خود، معمولاً باعث مشكلات رفتاری در فرزندان می شود. احساس رضایت از خود با از خودشیفتگی و یا احساس تكبر و بزرگ بینی بسیار متفاوت است و این به معنی آن است كه شخص درك درستی از توانایی خود در برخورد با مشكلات زندگی داشته باشد.

احساس فرد از خود و چگونگی رفتار والدین با او رابطه مستقیم با یكدیگر دارند، از این رو كمك به تقویت اعتماد به نفس در كودكان حیاتی است. چرا كه فرزند شما نیز ممكن است احساس كارآمدی در زندگی و یا نداشتن اعتماد به نفس و قادر نبودن در تصمیم گیری را از والدین بیاموزد.

برای تقویت اعتمادبه نفس

برای این كه بتوانید به فرزندان خود اعتماد به نفس بیاموزید، گاهی اوقات لازم است اعتماد به نفس خود را تقویت كنید. اگر مشكلاتی از زمان كودكی تان دارید با آنها مقابله كنید.

درمان گذشته

اعتماد به نفس در فرزندان اكتسابی است. اگر اعتماد به نفس لازم را ندارید و یا احساس می كنید كه نداشتن اعتماد به نفس به خاطر رفتارها و اعمال والدین شماست، می توانید اقدام های زیر را انجام دهید:

فهرستی از آن دسته از كارهای والدین تان را كه بر تصویر شما از خودتان تأثیر می گذاشت، تهیه كنید.

فهرستی از اقدام ها و یا رفتارهایی كه والدین تان احتمالاً انجام داده اند و باعث كم شدن اعتماد به نفس تان شده بنویسید.

حال از كارهایی كه والدین تان برای تقویت و ایجاد اعتماد به نفس شما انجام داده اند پیروی كنید و اگر انجام دادن این آزمایش برایتان سخت است می توانید با افراد متخصص مشورت كنید.

آیینه نفس خود را جلا دهید

هیچ كس نمی تواند همیشه چهره ای خندان داشته باشد، ولی اندوه و غم والدین به طور مستقیم به فرزندان شان انتقال می یابد. فرزندانتان به شما مانند آئینه ای كه همه چیز را انتقال می دهید، می نگرند و این در شكل گیری احساس شان تأثیر بسزایی دارد. اگر احساس نگرانی دارید، نمی توانید احساسی خوب را به كودك منتقل كنید.

فرزندان احساس غم و اندوه والدین را به خود نسبت می دهند. حتی آنها برای شاد كردن والدین احساس مسئولیت می كنند. اگر شما دچار مشكلاتی از قبیل افسردگی و هیجان زیاد هستید، این مشكلات را پیش از آن كه برای شما و فرزندتان مشكل ساز شود برطرف كنید.

كمك فرزندان، به پیشرفت استعدادها و كسب توانایی هایش در تقویت اعتماد به نفس او مؤثر است. اگر شما توانایی را در فرزندتان احساس كردید كه خود از آن بی خبر است، او را به انجام دادن و پیشرفت در آن تشویق كنید. تشویق و ممانعت نكردن هر دو ضروری است و باید تعادلی میان آنها ایجاد شود.اگر شما فرزند تان را تشویق به انجام كاری كه از عهده او برمی آید نكنید، استعدادش شكوفا نمی شود و شما شانس خوداتكایی را از او گرفته اید.

ترجمه: بهنام قدردوست نخچی