یکشنبه, ۲۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 16 March, 2025
پنیرهای فرآوری شده

این روزها وقتی برای خرید پنیر به مراکز عرضه آن مراجعه میکنیم با پنیرهایی مواجه میشویم که یکی از الفاظ فرآوری یا پروسس شده یا پرورده روی آنها درج شده است.
درواقع این محصولات، نسل جدیدی از پنیرها هستند که امروزه اغلب کارخانههای لبنی، آن را تولید کرده و به دلیل آن که ترکیبات آن، قابلیت اصلاح و تغییر دارند و از ماندگاری بالایی برخوردارند، آنها را در قالب پنیرهای رژیمی نیز ارائه میکنند. این نوع پنیرها از ذوب و مخلوط کردن یک یا چند نوع پنیر مختلف و ترکیب با مقداری چربی و سایر افزودنیها تهیه میشوند.
این روش تولید، امکان استفاده از پنیرهای طبیعی را ممکن میسازد. معمولا در این نوع پنیرها علاوه بر مواد لبنی از مواد غیرلبنی نیز استفاده میشود و برای همگن و یکنواخت کردن این ترکیبات، از امولسیونکنندهها و برای ماندگاری بیشتر از برخی مواد نگهدارنده استفاده میشود. این پنیرها معمولا ظاهری نرم، یکنواخت و کرممانند دارند که گاهی چربی آنها در دهان احساس میشود.
اما جالب است بدانید این نوع پنیرها برخلاف ظاهر خامهای و چربشان در مقایسه با دیگر پنیرها، از چربی و کالری کمتری برخوردارند و علت ظاهر چرب آنها بیشتر به دلیل مواد یکنواختکننده آنهاست. معمولا در نوع رژیمی پنیرهای پرورده یا فرآوری شده از حجم کمسدیم و چربی استفاده میشود و معمولا این محصول را با پروتئینهای گیاهی، کلسیم و انواع ویتامینها غنی میکنند.
در این نوع پنیرها برای کاهش حجم سدیم موثر در نمک معمولی، از نمک پتاسیم استفاده میشود. لذا نوع رژیمی این پنیرها برای بیماران قلبی و فشار خونی مفید است. به طور کلی کلسیم و فسفر پنیرهای فرآوری شده زیاد است ولی احتمال دارد عملیات حرارتی به منظور عملآوری و پاستوریزاسیون، از ویتامینهای آن بکاهد.
توصیهها
۱) دماهای بسیار پایین یا بالا باعث خشک شدن و تلخی این محصول میشود. بنابراین باید آن را در دمای ۸ ـ۴ درجه سانتیگراد در جامیوهای یخچال نگهداری کرد.
۲) این محصول را هیچگاه در فریزر قرار ندهید، چراکه یخزدگی باعث دوفاز شدن ـ جدا شدن آب و چربی ـ آن میشود.
۳) در صورتی که بستهبندی پنیرهای فرآوری شده را باز و قسمتی از آن را مصرف کردهاید، باقیمانده باید در فویلهای محافظ استریل یا ظروف دربسته در یخچال نگهداری شود.
۴) مدت ماندگاری این محصول حدودا یک سال است، ولی به صورت بستهبندی نشده یک تا ۶ ماه کاهش مییابد.
۵) هنگام خرید این محصول به بستهبندی آن دقت کنید، گاز حاصل از تخمیر باکتری کلستریدیوم بوتولینیم سبب بادکردگی، بدرنگ شدن و تجزیه پروتئینهای پنیر میشود که مصرف آن بسیار خطرناک است.
نکته
به بیماران قلبی و افراد دارای فشار خون و البته افراد سالم توصیه می شود حتیالامکان از پنیرهای خانگی استفاده کنید. اینگونه پنیرها عاری از مواد نگهدارنده بوده و احتمال حساسیتزایی آن بسیار کم است و مدت زمان ماندگاری بینمک ۳ تا ۴ روز در یخچال است.
فاخره بهبهانی

ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست