چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

القاعده بدون آمریکا


القاعده بدون آمریکا

در خصوص نا امنی ایجاد شده در انگلستان نکته ای وجود دارد که به راحتی نمی توان از کنار آن گذشت اگر بخواهیم اظهارات “استیونز” را مبنای تحلیل حوادث اخیر انگلستان قرار دهیم, با گره کوری برخورد خواهیم کرد که به راحتی نمی توان آنها را باز نمود

در پی شکل‌گیری حلقه های کوچک تروریستی در انگلستان و انفجار یک دستگاه جیپ در فرودگاه گلاسکوی اسکاتلند، وحشت سرتاسر انگلستان را فرا گرفته و پلیس “اسکاتلند یارد” تدابیر امنیتی خود را در سرتاسر این کشور افزایش داده است. خنثی سازی دو عملیات تروریستی در لندن،‌ نشان می‌دهد که طراحان حملات اخیر از مهارت و سازماندهی لازم برخوردار نیستند.

“جان استیونز” کمیسر سابق پلیس لندن ومشاور اصلی امور تروریسم نخست وزیر جدید انگلستان ،‌ القاعده را مسئول اصلی این حملات می‌داند و مدعی شده است که تاکتیک‌های ناموفق بمب‌گذاران از عراق و اندونزی وارد کشورش شده‌اند.

در خصوص نا‌امنی ایجاد شده در انگلستان نکته‌ای وجود دارد که به راحتی نمی‌توان از کنار آن گذشت. اگر بخواهیم اظهارات “استیونز” را مبنای تحلیل حوادث اخیر انگلستان قرار دهیم، با گره کوری برخورد خواهیم کرد که به راحتی نمی‌توان آنها را باز نمود!

اگر حملات اخیر همان تاکتیک‌های القاعده در عراق هستند چرا پایان موفقیت‌‌آمیزی برای تروریست‌ها ندارند؟ چرا سطوح این عملیات محدود بوده و قسمت‌هایی خلوت از پایانه‌های هوایی انگلستان را مورد هدف قرار می‌دهد؟ در عراق شاهد هستیم که تروریست‌ها عملیات خود را در مناطق پرجمعیت،‌اماکن مذهبی و دیگر نقاط تحت کنترل آمریکا طرح‌ریزی و اجرا می‌کنند و هیچ عامل مزاحمی نیز در مقابل آنها قرار ندارد. اما زمانی که این تاکتیک‌ها می‌خواهند در انگلستان پیاده شوند، توسط پلیس اسکاتلند یارد مهار شده ،‌فرودگاه‌های “جان لینون” و “گلاسکو” در لیورپول و اسکاتلند به شدت تحت کنترل قرار می‌گیرند و مظنونان عملیات‌های تروریستی به صورتی ناشیانه در دام نیروهای امنیتی گرفتار می‌شوند!

شاید هضم این فرضیه برای بسیاری از شهروندان انگلیسی سنگین باشد، ولی آنچه معادلات امنیتی آنها را برهم ریخته است “القاعده بدون آمریکا و انگلستان” است. القاعده‌ای که به صورت خام و به گونه‌ای نامنظم پرورش یافته و از درون “القاعده تحت حمایت لندن و واشنگتن” سربرآورده است.

در این جا سه عامل،‌ “امکانات”، “مدیریت” و “حمایت پس از عملیات” حکم پشتوانه‌هایی محکم برای تروریست‌ها را ندارند. از این رو این “علف‌های خودرو” در میدانی قاعده‌مند و تحت آموزش و نظارت تروریسم مولد یعنی آمریکا و انگلستان قرار نمی‌گیرند.

هم اکنون مردم انگلستان به شدت از آنچه در کشورشان می‌گذرد وحشتزده شده‌اند و کابوس “انفجار” لحظه‌ای آنها را آرام نمی‌گذارد. اما در فراسوی مرزهای اروپا در منطقه‌ خاورمیانه ملت عراق هر روز با تروریست‌هایی دست و پنجه نرم می‌کنند که تحت مدیریت و هدایت واشنگتن و لندن روزانه ده‌ها انسان بی‌گناه را به کام مرگ می‌فرستند. در عراق “پلیس اسکاتلند یارد” وجود ندارد تا به راحتی تروریست‌های ناشی را دستگیر کند و عرض اندامی در مقابل شهروندان انگلیسی نماید. در عوض “نیروهای آمریکایی” وجود دارند که مسئولیت حمایت از “تروریست‌های خطرناک” و آموزش دیده را بر عهده‌ دارند. باید اذعان کرد که اوضاع امنیتی انگلستان تا حدودی با عراق متفاوت است !



همچنین مشاهده کنید