پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آمده اند كه بمانند


آمده اند كه بمانند

«میكا مورگان» كه در گذشته خلبان بمب افكن های ۱ B نیروی هوایی ارتش آمریكا بوده, اكنون در پایگاه هوایی «بلد» عراق مشغول هدایت هواپیماهای بدون سرنشین در عراق است

«میكا مورگان» كه در گذشته خلبان بمب افكن های ۱-B نیروی هوایی ارتش آمریكا بوده، اكنون در پایگاه هوایی «بلد» عراق مشغول هدایت هواپیماهای بدون سرنشین در عراق است. او با اشاره به یكی از این هواپیماها می گوید، آینده نیروی هوایی این است. در خارج از سیم خاردارهای پایگاه هوایی «بلد» ناآرامی ها با شدت زیاد ادامه دارد. اما آسمان شهر در اختیار آمریكایی هاست. مورگان از پنجره اتاقش درون پایگاه به بیرون نگاه می كند و شاهد فرود یكی دیگر از هواپیماهای بدون سرنشین است. این هواپیماها كه به اندازه یك سسنا هستند یكی یكی بعد از انجام ماموریتشان در وسط محوطه پایگاه فرود می آیند. این هواپیماها به بزرگترین ناوگان هوایی دنیا تعلق دارند و تعداد دقیق آنها محرمانه است. هواپیماهای بدون سرنشین هریك دو موشك حمل می كنند و با تجهیزات پیشرفته در جست وجوی عوامل ناآرامی و دیگر نشانه های دردسرساز هستند.

اما فرمانده هوایی كه این هواپیماها را خلبانی می كند در عراق نیست. او ۱۱۲۰۰ كیلومتر دورتر در لاس وگاس قرار دارد. وقتی نیروهای مورگان در شهر بلد هواپیماهای بدون سرنشین را به پرواز در می آورند و فرود می آورند یعنی كاری كه هنوز به خلبانی در محل نیاز دارد، ماهواره ای در پایگاه هوایی نلیس در خارج از سین سیتی كنترل اصلی را به عهده دارد. به این ترتیب با استفاده از فناوری جدید «Rover» ، هرچه كه هواپیماهای بدون سرنشین در دوربین های خود و شناسایی كننده های گرمایی مادون قرمز ثبت كنند بر روی صفحه كامپیوتر همه فرماندهان زمینی در آمریكا و فرماندهانی كه در تانك هایشان در خاك عراق حضور دارند قابل مشاهده است.

در آینده، این فرماندهان می توانند در داخل ارتش عراق یا پلیس این كشور با استفاده از این اطلاعات، نیروهای عراقی را به سمت هدف هدایت كنند. لازم نیست این فرماندهان لزوماً در عراق باشند. آنها می توانند در لاس وگاس، دركازینو یا رستوران و یا در استخر باشند و بااستفاده از این فناوری، همزمان در عراق هم مشغول جنگ باشند. هواپیماهای بدون سرنشین جدید كه در سال های آینده قرار است در بلد مستقر شوند، بزرگتر و بهتر هستند. قدرت آتشباری این هواپیماها بیشتر است و بمب بیشتری حمل می كنند. راه های ویژه و جدیدی هم برای این هواپیماها در حال ساخت است. این هواپیماها طوری طراحی شده كه اسكادران باری ۱۳۰-C را كمك و همراهی كنند. این اسكادران در ماه ژانویه از كویت وارد عراق شده تا نقل و انتقال تداركات ارتش را آسان كنند.

پایگاه هوایی بلد كه هر ماه ۲۷۵۰۰ هواپیما از آن عبور می كند، بعد از فرودگاه «هیت رو» لندن دومین فرودگاه پرترافیك دنیاست. ژنرال «فرانك گورنگ» فرمانده واحد ۳۳۲ نیروی هوایی مشغول بازسازی این پایگاه و سازگار كردن آن با شرایط ارتش آمریكاست. ساختار مربوط به دوران حكومت صدام در این فرودگاه مناسب و استاندارد الف- ۱۶ ها و ۱۳۰-C های آمریكایی و دیگر هواپیماهایی كه در این پایگاه رفت و آمد دارند نیست.

هیچ كدام از رفت و آمدهای این پایگاه مربوط به هواپیماهای عراق نیست. از نیروی هوایی عراق فقط سه خدمه ترابری در این فرودگاه حضور دارد. «گورنگ» می گوید: می توان گفت كه «بلد» برای مدت طولانی همین گونه باقی می ماند. او می گوید: «حاكمیت» برای یك كشور به معنای توانایی كنترل فضای هوایی آن است. ما تا مدت ها به عراقی ها كمك می كنیم تا این مشكل را حل كنند.

برای دریافتن این كه برنامه های درازمدت آمریكا برای عراق چه خواهد بود، باید به تحولات در بلد نگاهی انداخت. بلد در منطقه ای روستایی و بدون سكنه در ۶۹ كیلومتری شمال بغداد واقع است. این شهر كوچك پر از هزاران تریلی و وسیله نقلیه سنگین، یكی از ابر پایگاه هایی است كه پنتاگون تصمیم دارد نیروهای خود را در آن تقویت كند و با عقب كشیدن نیروهایش از خطوط مقدم جنگ عراق، این نیروها را در این پایگاه مستقر كند. این تغییر و تحولات بخشی از برنامه دونالد رامسفلد وزیر دفاع است برای محدود كردن و متمركز نمودن نیروهای زمینی آمریكا در عراق تا پایان سال ۲۰۰۶ .برنامه ریزان پنتاگون امیدوارند كه عقب نشینی نسبی و نیمه تمام باعث فروكش كردن مخالفت ها با این جنگ در داخل آمریكا شود.

اما پایگاه عظیمی كه در بلد در حال ساخت است نشان نمی دهد كه آمریكا در حال عقب نشینی از عراق است؛ بلكه برعكس این پایگاه نشانه تصمیم پنتاگون برای حضور در عراق برای مدتی طولانی و دست كم یك دهه یا بیشتر است. مسایل مربوط به حاكمیت و تمامیت ارضی بیاید در چارچوب توافق های دو جانبه و حقوقی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

در ماه های اخیر درگیری های قومی و مذهبی در عراق بیشتر شده و به حدی رسیده است كه درگیری ها و حملات ضد آمریكایی را تحت الشعاع خود داده است. آمریكایی ها در توجیه حضور خود در عراق به این درگیری ها اشاره می كنند.

شواهد دیگری هم وجود دارد حاكی از این كه آمریكا برنامه درازمدتی برای حضور در عراق دارد. سفارتخانه ۵۹۲ میلیون دلاری جدید آمریكا كه در قلب بغداد و در منطقه بین المللی آن در حال ساخت است، بزرگترین سفارتخانه این كشور در دنیاست. ژنرال «چاك ویلیامز » رئیس دفتر ساختمان های خارجی وزارت خانه آمریكا اخیراً در گفت وگویی با نیوزویك، ساختمان سفارت آمریكا در عراق را بزرگترین طرح در تاریخ وزارت خارجه آمریكا خواند. مقامات آمریكایی در دولت و كنگره می گویند برنامه ریزی های جدی یا حتی گفت وگویی درون بروكراسی امنیت ملی درباره عقب نشینی كامل از عراق صورت نگرفته است. در پنتاگون یكی از افسران اطلاعاتی مسئول تهیه تحلیل ها و به روز كردن آن در باره پیامدهای عقب نشینی آمریكا از عراق شده است. اما این كار یك مأموریت نیمه وقت است. به گفته منابع پنتاگون و همان طور كه خود جورج بوش گفته است، شمار نهایی و دقیق نیروهای آمریكایی درعراق را رئیس جمهور های بعدی و دولت های آینده این كشور مشخص می كنند.

نیلوفر قدیری

منابع: تایم- CFR.Org- نیوزویك - سایت پنتاگون


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.