چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
غذای جالینوسی
جالینوس و پیروانش نه تنها آنچه را که ما گیاهان دارویی مینامیم، بلکه غذاها را هم به سرد و گرم، خشک و مرطوب تقسیمبندی میکردند. در نظام طب جالینوسی گوشت قرمز گرم بود، ماهی مرطوب، لوبیای تازه و سیب سرد و مرطوب، گندم عموما گرم و مرطوب، و...بود
تلقی آن بود که مصرف غذاها اثر مستقیمی روی اخلاط چهارگانه: خون، بلغم، صفرا، و سودا، میگذارد. مثلا، خوردن مقدار زیادی غذاهای سرد و مرطوب باعث برانگیخته شدن بلغم و در نتیجه آبریزش میشود. از سوی دیگر، خوردن زیاد غذاهای گرم و خشک برانگیزنده صفراست و موجب بیماریهای کبدی و پوستی میشود.
کدبانوی قرون وسطایی به صورت خودکار ماهیت اجزای مختلف غذا را با هم متعادل میکرد. ماهی را با رازیانه «گرم و خشک» میپخت، یا به لوبیای «سرد و مرطوب» فلفل اضافه میکرد و فکر استفاده از توت فرنگی در میانه فصل زمستان، کاری که ما امروزه میتوانیم بکنیم، برای او وحشت آور بود؛ زیرا چنین میوه سردی اگردر چنان زمانی خورده شود قطعا باعث سرماخوردن معده میشود. ما امروزه این حس تعادل را از دست دادهایم و بدون توجه به آب و هوا هر غذایی را میخوریم .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست