چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
سنگاپوری ها ماهی را یک جور دیگر می پزند
صحبت از آشپزی سنگاپور که میشود، خوردن غذاهای دریایی اولین نکتهای است که به خاطر میرسد. مردم این کشور علاقه فراوانی به خوردن انواع غذاهای دریایی دارند. البته این موضوع به دلیل فراوانی این منابع پروتئینی در این کشور است. ما نیز ماهی طعمدار شده با زنجیبل تازه را از میان غذاهای رایج این کشور انتخاب کردهایم و میخواهیم از خواص آن برایتان بگوییم...
● عادتهای غذایی سنگاپوریها
غذای کشور سنگاپور متاثر از کشورهای چین، اندونزی، مالزی و البته هند است. یکی از عادتهای بسیار جالب مردم این کشور مصرف بیش از حد میوههاست. آنها حتی برای پذیرایی از میهمانهایشان هم فقط از میوه استفاده میکنند میوههایی مانند انبه، آناناس، نارگیل و موز.
بخش اصلی غذاهای سنگاپوری، غذاهای دریایی است. در واقع این کشور را به نام بهشت غذاهای دریایی میشناسند. جالب است بدانید غذاهای دریایی پرطرفدار سنگاپوریها شامل خرچنگ تند، خرچنگ فلفل سیاه، ماهیهای خاردار بخارپز شده یا سرخشده، انواع میگوها و سفرهماهی کباب شده است. البته عدهای از مردم سنگاپور به علت اینکه علاقه زیادی به سلامتشان دارند، ماهی را هم به صورت آبپز و همراه سبزیهای پخته شده میخورند.
از سایر غذاهای پرطرفدار مردم این کشور، غذاهای تند هندی است که در سراسر این منطقه میتوانید پیدا کنید. پرطرفدارترین غذای هندی بین سنگاپوریها که در اغلب اغذیهفروشیهای محلههای هندی یافت میشود، یک نان سبک و پفکی است که از آرد درست میشود و تا حد ترد شدن آن را سرخ میکنند. سنگاپوریها غذاهای چند ملیتی هم میپزند که مخلوطی از موادی مانند خیار، شلغم، ماهی، لوبیا، آناناس، انبه و سیب سبز است و همراه تمبرهندی، لیموی تازه و پودر فلفل قرمز سرو میشود. به غیر از ماهی، سنگاپوریها البته به صورت عصرانه و در وعدههای کوچک از گوشت قرمز هم استفاده میکنند. «استاتی» یکی از همین غذاهای محبوب است که به صورت لقمهای سرو میشود، این غذا در واقع گوشت چرخکردهای است که به سیخ چوبی کشیده شده است و با حرارت منقل سرخ میشود، چیزی شبیه کباب کوبیده خودمان! البته تند، درواقع میتوان گفت یکی از عادتهای رایج سنگاپوریها استفاده بسیار زیاد از فلفل است.
یکی از دسرهای محبوب مردم سنگاپور کیک هویج نام دارد و البته یکی از خوراکیهایی است که والدین آن را برای تغذیه در مدرسه به فرزندان میدهند. به غیر از کیک هویج، انواع پودینگ با انواع میوهها و ژلههای مختلف هم از دسرهای رایج سنگاپوریهاست. نوشیدنی مردم این منطقه نیز شیر، قهوه، چای (یا مخلوطی از این سه) یا آبمیوه به خصوص برای صبحانه است.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
- ماهی قزلآلا/۱۲ تکه (۱۰ در ۱۰)/۶۰۰کیلوکالری
- پیاز قرمز بزرگ/۱عدد/۲۵کیلوکالری
- زنجبیل تازه/۲قاشق غذاخوری/۵کیلوکالری
- آبلیموی تازه/۴قاشق غذاخوری/۵کیلوکالری
- روغن زیتون/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری
- میخک خشکشده/۱قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
- پودر سیر/۱قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
- فلفل قرمز، سیاه و نمک/بهمقدار لازم/۰کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا تابه را با روغن زیتون چرب کنید و تکههای ماهی را در کف آن بچینید و رویشان زنجبیل، پودر سیر، فلفل قرمز و میخک بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بخارپز شوند. بعد از گذشت این زمان، پیازهای خرد شده و آبلیمو را اضافه کنید و بگذارید تا ۱۰ دقیقه دیگر نیز تکههای ماهی روی حرارت باقی بمانند. به این ترتیب ماهی شما با ادویههای
یاد شده آماده خوردن خواهد شد. البته برای سرو ماهیها، آبلیموی اضافه و باز هم فلفل قرمز توصیه میشود.
● مـقـدار کـالـری
این غذا تقریبا دارای ۸۰۰ کیلوکالری انرژی است. در صورت تقسیم این عدد به ۱۲، میزان کالری حاصل از خوردن هر تکه ماهی برابر با ۷۰ کیلوکالری خواهد بود که البته سرو این غذا با نان آن هم در صورتی که دو تکه ماهی میل کنید، میزان کالری دریافتی را به ۳۵۰ کیلوکالری نیز میرساند.
● مـاهـی؛ مـنبع کـلـسـیـم
ماهیهای روغنی نظیر ماهی قزلآلا به دلیل داشتن کلسیم، ویتامین D و فسفر، برای جبران کمبود کلسیم توصیه میشوند. این دسته ماهیها در برنامه غذایی نوجوانان، خانمهای باردار، شیرده، سالمند و کسانی که کمتر در معرض نور خورشید هستند، بسیار مهم است. زیرا مواد مغذی یاد شده برای ساخت و حفظ بافت استخوانی اهمیت فراوانی دارند. در ضمن مصرف مرتب ماهیهای روغنی برای کسانی که کم خونی و فقر آهن دارند نیز یک عادت غذایی مناسب تلقی میشود زیرا آهن موجود در گوشت و ماهی در مقایسه با آهن موجود در منابع گیاهی
۳۰ برابر جذب بالاتری دارد. در ضمن، هر واحد ماهی یک قطعه ماهی با قطر ۲ سانتیمتر با ابعاد ۱۰ در ۱۰ و ۳۰ گرم وزن است و ۵۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک واحد گوشت محسوب میشود.
● فـلـفـل قـرمـز؛ مـنـبـع کـپـسـسـیـن
اگر فلفل قرمز تازه مصرف شود و حرارت نبیند، میتواند تا حدودی منبع ویتامین C باشد اما در صورت حرارت دیدن، این ویتامین از میان خواهد رفت. فلفلقرمز مقدار قابل قبولی بتاکاروتن دارد به این ترتیب که خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۷۵ میکروگرم از این ماده مغذی را تامین میکند. البته تندی این فلفل مانع از آن میشود که آن را در حجم زیاد بخوریم بنابراین نمیتوان این سبزی را به عنوان منبع مناسب مواد مغذی یادشده در نظر گرفت. البته فلفل قرمز ترکیبی به نام کپسسین دارد که طعم تند آن به دلیل وجود این ترکیب است و بررسیها نشان دادهاند که دریافت این ترکیب با خوردن فلفل قرمز از بروز سرطان پیشگیری میکند و جلوی گسترش آن را خواهدگرفت. به این ترتیب که مانع فعالیت ترکیبهای شیمیاییای میشود که زمینهساز سرطان در بدن هستند.
● لـیـمـو؛ مـنـبـع ویـتـامـیـن C
این روزها دو نوع لیمو در دسترس است؛ یکی لیموترشهایی که کوچک هستند و عطر بیشتری دارند و لیموهایی که تقریبا در تمام فصلهای سال در دسترس و بزرگتر هستند و پوست کاملا زردی دارند. جالب است بدانید که این لیموها از نظر ویتامین C با هم متفاوت هستند به طوری که خوردن ۱۰۰ گرم لیموی کوچک فقط ۴۶ میلیگرم ویتامین C به بدن میرساند. در حالی که لیمویهای بزرگ ۵۳ میلیگرم ویتامین C دارند، بنابراین عادت به خوردن آنها نه تنها از تشدید کم خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری میکند بلکه زمینه بروز آب مروارید را در سالمندان از میان میبرد. نتایج تحقیقات نشان دادهاند افرادی که روزانه کمتر از ۱۲۵ میلیگرم ویتامین C دریافت میکنند در مقایسه با کسانی که بیش از ۵۰۰ میلیگرم ویتامین C میگیرند بیشتر در معرض این بیماری قراردارند زیرا این ماده مغذی به تقویت عدسی چشم کمک میکند و احتمال ابتلا به این بیماری چشمی را پایین میآورد.
● اگر چاق هستید
این غذا را با حداقل روغن تهیه و آن را با نان سبوسدار میل کنید و در کنارش یک بشقاب سبزیهای بخارپز مانند هویج، لوبیا سبز، کدو سبز و گوجه فرنگی بگذارید تا هم مواد مغذی بیشتری دریافت و هم احساس سیری کنید.
● اگر زخم معده دارید
از افزودن زنجبیل و فلفل قرمز صرفنظر کنید زیرا این ادویهها تحریککننده هستند و میتوانند زمینه ترشح اسید معده را فراهم کنند و همین موضوع باعث تشدید زخم معده میشود، بنابراین ماهی را با سبزیهای معطر و آبلیموی اضافه طعمدار کنید.
● اگر فشارخون دارید
برای طعم دادن به ماهیها، از سیر تازه استفاده کنید. در کنار آن ساقههای بخارپز شده کرفس را قرار دهید و یک لیوان آب پرتقال تازه با آن میل کنید زیرا این نوشیدنی منبع پتاسیم است و میتواند به کنترل فشار خون شما کمک کند.
پروانه شهرکی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست