شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
آنتی اکسیدان ها در ۸ رنگ
آنتیاکسیدانها هزار و یک خاصیت دارند و مواد غذایی حاوی این ترکیبات مغذی اسرار طول عمر و سلامتی را در خود نهفتهاند.مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها معمولاً رنگارنگ و خوشمزه هستند. در واقع هیچ عذر و بهانهای برای جذب این ترکیبات مغذی وجود ندارد چون هم خوشرنگ و لعابند و هم خوشطعم. با ما باشید تا با رنگین کمانی از آنتیاکسیدانها آشنایتان کنیم.
● میوهها و سبزیجات نارنجیپوش
کدوحلوایی، هویج، انبه و سیبزمینی شیرین قویترینهای نارنجیپوشها هستند. رنگ نارنجی نشان از میزان بالای کاروتنوئیدها دارد. این ترکیبات آنتیاکسیدانی برای قوه بینایی و پیشگیری از بسیاری از بیماریها موثرند. انبه یکی از این میوههای نارنجی بسیار خوشمزه و مفید محسوب میشود. سبزیجاتی مانند کدو حلوایی، هویج و سیبزمینی شیرین نیز جزو بهترین سبزیجات مغذی برای زمستان میباشند.
● میوههای آبی
میوههای کوچک آبی رنگ مانند آلو، بلوبری و غیره سرشار از آنتیاکسیدانها هستند.در بین این میوههای آبی رنگ بلوبری حاوی بیشترین میزان آنتیاکسیدانها میباشد. امیدواریم هر چه زودتر این میوه را در بازار میوه ایران هم ببینیم.
● سرخ جامههای پر خاصیت
وقتی صحبت از قرمزپوشها میشود یاد توتفرنگی، تمشک، انگور و زغالاخته زنده میشود. این میوهها قهرمانان آنتیاکسیدانی هستند. شاید به نظرتان این میوههای خوشرنگ خیلی کوچک به نظر برسند اما همین میوههای ریز دنیایی از آنتیاکسیدانها و آنتوسیانینها را در خود جمع کردهاند. زمستان هم که میشود میتوانید به انار قرمزپوش اعتماد کنید. این میوه سختپوست با آن دانههای قرمز و طعم شیرین و کمی ترش منبع فوقالعاده آنتیاکسیدانهاست.
● سفیدپوشها را فراموش نکنید
پیاز سفید، پیازچه، ترهفرنگی و سیر جزو سفیدپوشهایی هستند که حاوی ترکیبات مفید برای پیشگیری از برخی از سرطانها میباشند. سعی کنید غذاها و سالادهایتان را پر از این سبزیجات بکنید. حتما در آشتان ترهفرنگی بریزید. خلاصه اینکه آشپزخانه را پر از بوی پیاز داغ و سیر بکنید.
● سبزها در بشقاب
سبزیجات سبز مانند اسفناج، نخودفرنگی، لوبیا سبز، بروکلی و غیره سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی مانند لوتئینها هستند. ترکیباتی که از ابتلا به بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری جلوگیری میکنند. علاوه بر این سبزیجات باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را در برابر بیماریهای دیگر مصون نگه میدارند.
● کاکائو
کاکائو سرشار از آنتیاکسیدانهاست. برای همین هم میگوییم در انتخاب شکلات سیاه دقت کنید و شکلاتهایی انتخاب کنید که درصد کاکائوی آنها بالاتر باشد. به خاطر اینکه میزان آنتیاکسیدان شکلات سیاه بیشتر از شکلاتهای سفید و شیری است. توصیه میکنیم روزی یک مربع شکلات سیاه میل کنید تا هم پوستتان تقویت شود و هم اینکه ایمنی بدنتان در برابر بیماریها بالا برود.
● زردی زردچوبه
زردچوبه یکی از ادویههای خوشطعم و خوشرنگی است که خواص زیادی هم دارد. نتایج پژوهشهایی که روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده نشان میدهد زردچوبه نقش موثری در پیشگیری از سرطانها دارد. توصیه میکنیم خورشها، سسها و کلا غذاهایتان را به عطر و طعم زردچوبه مزین کنید.
فاطمه مهدی پور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست