شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
حالا نوبت اعتمادسازی غرب است
جمهوری اسلامی ایران برای اعتمادافزایی نسبت به برنامه های هسته ای اش ، طی سالها هرآنچه را که ممکن بوده ، حتی با اجازه دادن به ورود بازرسان به حوزه ها مسایل و موضوعاتی که در حوزه امنیت ملی آن قرار می گرفته ، صورت داده است.
با وجود همه این همکاری ها، ایران همچنان مورد اتهام و ادعا قرار می گیرد و نه آژانس و نه مدعیان توجه نکرده اند که اعتماد سازی یک مقوله دو طرفه است و نمی توان دائماً از یک طرف خواست تا اعتماد سازی کند، ولی طرف دیگر قدمی و یا اقدامی در این زمینه صورت ندهد.
ایران سالهاست حول این محور اعتماد سازی کرده و می کند که " نه در عمل و نه در نظر در صدد نایل شدن به توان هسته ای نظامی نیست ." هدف ایران از برنامه های هسته ای اش تنها و تنها ، استفاده از آن در برنامه های با هدف صلح آمیز مانند تولید انرژی پزشکی کشاورزی و اموری این چنین است که در پیمانها و توافق های چند جانبه جهانی از جمله پیمان منع تولید و تکثیر سلاح های هسته ای موسوم به ان پی تی که ایران عضو قدیمی و فعال آن می باشد ، تایید شده است .
آژانس بین المللی انرژی هسته ای نهاد ناظر سازمان ملل در گزارشهای متعدد خود مسالمت آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران را تایید کرده است و در هیچ گزارشی از بازرسان این سازمان که پیوسته به ایران آمد و شد دارند ، موردی به عنوان تخلف از پیمان ان پی تی گزارش نشده است و اگر هم ایراداتی بوده ، عموماً جنبه کارشناسی و فنی داشته که بلافاصله مورد توجه سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفته و اصلاح شده است . با این همه به رهبری آمریکا ، جنگ روانی شدیدی علیه برنامه های هسته ای ایران در سطح جهان در جریان است و همانطور که رهبری معظم انقلاب چندی پیش در خطبه های نماز جمعه تهران گفتند :" (مدعیان ) طوری سخن می گویند که گویی ایران در صدد ساخت سلاح های هسته ای است و آنان با این امر مخالف هستند .
و از این ادعا برای فریب افکار عمومی استفاده می کنند . امکانات وقابلیتهای فنی ایران برای غنی سازی اورانیوم که به رویت آژانس بین المللی انرژی هسته ای رسیده و تحت نظارت آن قرار دارد ، مسیر و اهداف این برنامه ها را به وضوح نشان می دهد. این امکانات به ایران توان آن را می دهد که آنهم در یک پروسه طولانی مدت ، اورانیوم راتنها آنقدر غنی کند که فقط قابل استفاده در مصارف غیر نظامی است، در حالیکه برای کاربردهای نظامی ، اورانیوم باید به بالای ۹۰درصد غنی شود که این امکان به لحاظ فنی تنها در اختیار تعداد معدودی از کشورهای جهان است .
ایران برای جلب اعتماد جهانی به اهداف صلح آمیز برنامه های هسته ای خود ، در سالهای اخیر علاوه بر آنکه همکاریهایش را با آژانس بین المللی انرژی هسته ای توسعه بیشتر داده ، گفت و گوهایی را نیز در قالب های مختلف پیش برد و در این راستا تا آنجا پیش رفت که برای مدت دو سال عملا بخش عمده و اصلی برنامه های هسته ای خود را معلق گذاشت ، اما در مقابل طرف های غربی نه تنها به وعده های خود عمل نکردند ، بلکه با درخواست های " تحقیر آمیز " نشان دادند که نباید یکسویه به آنها اعتماد کرد. اعتماد امری دو طرفه است و همانطور که متکی وزیر امورخارجه ایران نیز این هفته در مصاحبه با هفته نامه آمریکایی " نیوزویک " گفت و خواست ، حالا وقت آن است غربی ها کاری کنند که ما به آنها اطمینان کنیم و این کار می تواند در قدم اول از جمله شامل خارج کردن گزارش پرونده ایران از شورای امنیت و سپردن کامل آن به آژانس به عنوان تنها نهاد قانونی و تخصصی جهانی ، و لغو تحریم های غیر قانونی باشد.
رئوف پیشدار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست