یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

خط قرمزهای کوله‌پشتی


خط قرمزهای کوله‌پشتی

با توجه به اینکه کوله‌پشتی، مناسب‌ترین وسیله برای حمل لوازم مدرسه حساب می‌آید اما عدم رعایت برخی نکات که توسط متخصصان ارایه شده، تهدیدی برای سلامت ستون فقرات، عضلات است …

با توجه به اینکه کوله‌پشتی، مناسب‌ترین وسیله برای حمل لوازم مدرسه حساب می‌آید اما عدم رعایت برخی نکات که توسط متخصصان ارایه شده، تهدیدی برای سلامت ستون فقرات، عضلات است و موجب ایجاد ناهنجاری‌های اسکلتی در دانش‌آموزان می‌گردد که توجه به این نکات ضروری است...

انتخاب کوله‌پشتی مناسب

اندازه:

کوله‌پشتی باید متناسب با جثه دانش‌آموز تهیه شود و از خرید کوله‌پشتی در اندازه‌های بزرگ (مخصوص بزرگسالان) برای کودکان به طور جدی خودداری شود.

جنس:

کوله باید از نوع سبک باشد که خود موجب اضافه وزن نشود. انجمن کایروپراکتیک انتاریو در کانادا، کوله‌هایی از جنس وینیل یا کاموایی را توصیه می‌کند.

بند:

بند کوله‌پشتی باید اسفنجی، پهن (۵ تا ۱۰ سانتی‌متر) قابل انعطاف و قابل تنظیم باشد. بند نازک به رگ‌های خونی و عصبی ناحیه، آسیب وارد کرده و احتمال ایجاد دردهای مزمن عصبی و ناراحتی‌های پوستی را افزایش می‌دهد.

طرز قرار گرفتن کوله‌پشتی

همان‌طور که از نام کوله‌پشتی مشخص است محل قرارگیری آن در ناحیه پشت می‌باشد، به گونه‌ای که کوله از ناحیه آخرین مهره کمری که به موازات خط ناف در نقطه پشتی قرار دارد، پایین‌تر نیاید.

دانش‌آموزان باید از هر دو بند کوله در هر دو شانه استفاده کنند، به طوری که بندهای کوله‌پشتی به صورت متقارن تنظیم شود تا از خم شدن تنه دانش‌آموز به یک سمت و ایجاد انحراف در ستون فقرات جلوگیری شود.

وجود علایمی مانند انحراف شانه‌ها به طرف جلو، ایجاد قرمزی روی پوست افراد و به جا ماندن آثار بند کوله‌پشتی و افت بیش از حد کوله به سمت پایین بیانگر استاندارد نبودن کوله‌ پشتی است.

وزن مناسب کوله‌پشتی

وزن کوله‌پشتی باید حداکثر ۱۵ درصد از وزن دانش‌آموزان را شامل شود که این میزان در دانش‌آموزان ابتدایی به ۱۰ درصد می‌رسد. برای مثال وزن کوله‌پشتی به همراه وسایل موجود در آن برای دانش‌آموزان ابتدایی حدود دو تا سه کیلوگرم و برای دانش‌آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان حدود هفت تا ۱۰ کیلوگرم است.

توصیه می‌شود هنگام بلند کردن کوله‌پشتی به جای کمر، زانوها خم شوند و کتاب‌های سنگین‌تر در مرکز ثقل کوله (پایین‌تر) و نزدیک به پشت فرد قرار گیرد. برای کاهش آسیب‌های وارده از حمل کوله‌پشتی، می‌توان قبل از استفاده آن را روی میز قرار داده و با کمک یک نفر آن را به دوش انداخت. کوله‌پشتی‌هایی که کمر دارند فشار ناشی از سنگینی کوله‌ها را کاهش می‌دهند و همچنین کوله‌های جیب‌دار، امکان توزیع وسایل و در نتیجه پخش وزن بار را بیشتر می‌کنند.

بهتر است والدین هر شب کیف فرزندان به ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی را کنترل کرده و وسایل اضافی را از کیف خارج کنند.

کوله‌پشتی و طرز راه رفتن

دانش‌آموزانی که تمرینات ورزشی انجام می‌دهند و از عضلات قوی برخوردارند در برابر حمل کوله‌پشتی به مراتب کمتر آسیب می‌بینند.

متخصصان توصیه می‌کنند افراد هنگام حمل کوله‌پشتی باید مناسب‌ترین حالت را به خود گرفته و سینه رو به جلو و شانه‌ها رو به عقب قرار گیرد. حداکثر زمان برای حمل کوله‌پشتی ۳۰ دقیقه است و در صورتی که بیش از ۳۰ دقیقه طول بکشد باید آن را سبک‌تر کرد.

بهتر است والدین کوله‌پشتی‌هایی را تهیه کنند که علاوه بر این نکات دارای چرخ متحرک و دسته قابل تنظیم باشد.

ناصر کاملیان