سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

در سرما چه بپوشیم و چه بخوریم؟


در سرما چه بپوشیم و چه بخوریم؟

مراقبت از پوشش، خوراک و کارهایی از قبیل، آن­قدرها هم که فکر می­کنید، سوسول بازی نیست. کافی است نیم­نگاهی به خاطرات دوران کودکی­تان بیندازید تا به یاد بیاورید روزهایی را که مامان …

مراقبت از پوشش، خوراک و کارهایی از قبیل، آن­قدرها هم که فکر می­کنید، سوسول بازی نیست. کافی است نیم­نگاهی به خاطرات دوران کودکی­تان بیندازید تا به یاد بیاورید روزهایی را که مامان چمدان لباس­های پشمی را خالی می­کرد و لباس­های تابستانی­تان را به استراحت یک ساله می­فرستاد یا وقت­هایی که بوی شلغم پخته روشنمان می­کرد که عصرانه دلچسبی در انتظارمان نیست.

پس با تکیه بر سنت­های خانوادگی­تان در باب گذراندن فصل سرد، این نکته­ها را هم برای تطبیق خودتان با زمستان به کارببرید:

چی بپوشیم؟

لایه لایه بپوشید. لایه­های مختلف لباس، مثل شیشه­های چند جداره، گرمای بدنتان را بین خودشان نگه می­دارند.

الیاف طبیعی بپوشید. نازک­ترین پیراهن­های نخی زا سنگین­ترین لباس­های پلاستیکی که یقه­شان را تازیر چانه بالا کشیده­اید، بهتر می­توانند گرمای بدن شمارا حفظ کنند. لباس­های نخی عرق نمی­کنند، بدن را جیزجیز نمی­کنند، سبک و راحت هم هستند.

۳ لایه بپوشید. لباس­های زمستانی ۳ لایه دارند؛ لایه زیر پیراهنی که باید نخی و نازک باشد تا عرق را جذب کند، لایه گرم­کن مثل پلیور که بهتر است پشمی باشد تا گرما را درخودش نگه­دارد و لایه بادگیر مثل کت وکاپشن که بهتر است از الیاف مصنوعی باشد تا درمقابل باد و باران مقاومت کند. البته این لایه آخر، مال بیرون از خانه است.

گوش­ها، گردن و سرتان را بپوشانید. قدیمی­ها می­گفتند آدم از سر سرما می­خورد. حرفشان را گوش کنید.

داخل خانه که هستند حتماً جوراب بپوشید. نیازی نیست جوراب­هایتان مثل کفش­های اسکیموها باشند، همین جوراب­های نخی هم کفایت می­کنند. البته کفش­های روفرشی زمستانی را هم فراموش نکنید؛ از این کفش­هایی که عروسک شیرو خرگوش وخرسند. قشنگ بودنشان باعث می­شود به محض رسیدن به خانه به سمتشان بروید.

به محض ورود به خانه، همه لباس­هایتان را عوض کنید و لباس­های بیرون را که سرما در تاروپودشان هم نفوذ کرده، تا آخرین تکه از خودتان دور کنید.

کشوها و کمدها، بدترین جاهای نگهداری لباس­هایی هستند که توی خانه قرار است بپوشید. صبح که می­روید، لباس­هایتان را اگر شوفاژ دارید روی آن و اگر ندارید، جایی نزدیک بخاری اتاقتان بگذارید تا وقتی به خانه برگشتید، از گرمایشان لذت ببرید.

چی بخوریم؟

گرمایی که از خوردن یک سوپ یا آش گرم در بدنتان ایجاد می­شود، آنقدر با دوام است که تامدت زیادی گرمتان کند. اصولاً مایعات گرم زودتر از هر خوردنی دیگری دمای بدن را بالا می­برند. شامتان را ترجیحاً از بین هزاران مدل سوپ و آش موجود انتخاب کنید.

اینکه خشکبار از قدیم، مخصوص شب بیداری­های زمستانی بوده، بی حکمت نبوده. مغزها صرف نظر از کالری­شان که دشمن تناسب اندام است، گرمای بی­نظیری را به همراه خود دارند. نیازی هم نیست بنشینید پای یک ظرف آجیل و ته­اش را دربیاورید؛ یک مشت نخودچی و کشمش هم کفایت می­کند.

صبحانه­تان را گرم بخورید. چای شیرین و شیرداغ بهترین گزینه­ها هستند. تصورش را بکنید که خامه وکره ماسیده اول صبح چقدر ناراحت کننده است؛ از خیرش بگذرید.

میوه­هایی را که می­خواهید بخورید، داخل یخچال نگذارید وگرنه مجبورید برای خوردن یک سیب ناقابل، نیم­ساعت آن را دست­به­دست کنید که یک وقت دندان­هایتان در آن جانماند! خوردن میوه را هم بگذارید برای روزها.

چایتان را لب سوز نخورید. تجربه نشان داده چای وقتی داغ و سریع خورده می­شود، تأثیر گرمایش هم­آنی است؛ پس بگذارید چایتان کمی خنک شود. این طوری هم دندان­ها حنجره­تان سالم می­مانند، هم تأثیر چای گرم در بدنتان ماندگار می­شود.

شب­ها به­جای میوه یا روزها به­جای میان وعده، لبو و شلغم بخورید؛ هم دربرابر سرما خوردگی ضدضربه می­شوید، هم گرم.

منبع:همشهری جوان

لیلا دلیخون

www.delikhoun.blogfa.com