سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
چـگـونـه بـا دخـتـرمـان صـمـیـمـی تـر شـویـم
برخی مادران تصور میکنند دخترشان باید بزرگ شود تا بتوانند رابطهای صمیمی با او برقرار کنند. درحالی که یک مادر باید همیشه برای برقراری رابطهای صمیمانه، هیجانانگیز و دوستداشتنی با فرزندش آماده باشد...
گاهی لازم است والدین برای ایجاد ارتباطی صمیمی، کارهایی انجام دهند که شاید به نظرشان بچگانه برسد (مثل خنداندن فرزندشان)، اما واقعا اینطور نیست و انجام این کارها، پایههای روابط را مستحکمتر میکند.
والدین برای اینکه با دخترشان، دوست باشند، باید در ساعتهایی از روز با او بازی کنند و به عنوان یک دوست خوب، در کنارش باشند زیرا با ایجاد رابطه صمیمی به دخترشان راه و رسم زندگی را آموزش میدهند و به او کمک میکنند خود را بهتر بشناسد. درواقع در این رابطه، شیوه صحیح برخورد و رفتار مناسب، چگونه لذت بردن از زندگی، غلبه بر ترس و روبروشدن با موقعیتهای تنشزا را میآموزد. او در این رابطه یاد میگیرد چگونه از خود دفاع کند، لباس بپوشد یا در آینده با مادرشدن چگونه از دختر خود مراقبت کند. درواقع با ایجاد این رابطه مادر میتواند هر آنچه درباره زن بودن لازم است، به دخترش بیاموزد. پس برای برقراری رابطهای صمیمانه با دخترتان این ۷ نکته را به خاطر بسپارید:
۱.سعی کنید بیشتر مادر باشید تا بهترین دوست: معمولا در روابط دوستانه، زمانی که فرد به هر دلیلی با مشکل مواجه میشود، میتواند به راحتی دوستش را کنار بگذارد. اگر قرار است همیشه به عنوان یک دوست با دختران رابطه داشته باشید، ممکن است درباره شما هم چنین تصوری داشته باشد. پس برای او در جایگاه مادر باشید نه دوستی که هر طور میخواهد میتواند با او صحبت و رفتار کند.
۲.مراقب باشید رویاهایتان پلههای پرورش و ترقی فرزندتان نباشد: اجازه دهید دخترتان با رویای خود بزرگ شود و خیالپردازیهای کودکانهاش را داشته باشد. باید این حقیقت ساده را درک کنید که فرزندتان احساسات و علایق شخصی و خصوصی خودش را دارد و ممکن است مایل نباشد کارهایی را که در سن او انجام میدادید، در این سن انجام دهد یا اینکه علایقش مانند شما باشد. هرگز نخواهید به خاطر ناکامیهای خودتان، فرزندتان را مجبور به کاری کنید. ممکن است از انجام اشتباههای دخترتان یا مشکلاتش در زندگی نگران باشید اما فراموش نکنید تجربههای ارزشمند، حاصل برخی اشتباهها هستند. سعی نکنید دخترتان را همانطور که میل خودتان است، بزرگ کنید و از او بهدلیل شخصیتی که دارد، قدردانی کنید.
۳.با قویبودنتان اعتمادبهنفس را به او هدیه دهید: رابطه مادر و دختر، بسیار مهم است و میتواند در افزایش عزت نفس، حرمت و درنهایت خودارزشمندی دختران تاثیر بسزایی داشته باشد. سعی کنید برای دخترتان مادری قوی و با اعتمادبهنفس بالا باشید. با این کار به او یاد میدهید چگونه با موقعیتهای تنشزا روبرو شود.
۴.روشهای همسر خوب بودن را به او یاد دهید: اولین الگوهایی که در مورد روابط عاطفی و زندگی مشترک در ذهن دختران شکل میگیرد، دیدن روابط عاطفی بین پدر و مادر است. هر چه این روابط شفاف، مناسب و عاطفیتر باشد، الگوی مناسبتری در ذهن دخترتان ایجاد میکند زیرا با مشاهده این روابط، چگونگی ارتباط با مرد را خواهد آموخت. پدر و مادرهایی که در اجتماع و خانواده رفتار مناسب و ارتباط خوبی با یکدیگر دارند، میتوانند مطمئن باشند بهترین الگوی فرزندانشان بودهاند.
۵.در مرکز زندگی دخترتان نباشید: یکی از نکتههایی که باید در رابطه با دخترتان به آن توجه داشته باشید، این است که قرار نیست همیشه مرکز زندگی دخترتان باشید. او را به سمت یک زندگی مستقل سوق دهید. به عنوان یک مادر، در مورد مسایل بسیاری با دخترتان صحبت کنید؛ از آداب معاشرت و استفاده از لوازم آرایشی گرفته تا موادمخدر و عوارض مصرف آن و چگونگی ارتباط با جنس مخالف تا آسیب نبیند.
۶.مراقب رفتارش باشید: مراقب باشید جمله «حالاهرچی» از صحبتهای دخترتان نباشد زیرا گفتن این جمله باعث شکاف و جدایی بین شما و او خواهد شد. علاوه بر این، مراقب رفتارتان با عروسکهای او باشید زیرا با مشاهده این رفتارها یاد میگیرد چگونه با شما رفتار و صحبت کند.
۷.مفهوم «احساس» را به او بیاموزید: نیازهای هر یک از دورههای سنی دخترتان را بشناسید و سعی در برآورده کردن آنها داشته باشید. وقتی کودکتان به سنی میرسد که باید به مدرسه برود، فکر نکنید همه مشکلات تمام شده، زیرا در هر سنی ممکن است با برخوردهای جدید او روبرو شوید. معمولا ارتباط کلامی دختران در این سن بسیار قویتر از پسران است و به شدت مفهوم «احساس» ذهن آنها را درگیر میکند، بهگونهای که ممکن است دختران برای درک این مفهوم، دائم در حال مقایسه باشند. در این سنین باید با ایجاد رابطهای صمیمی، برای شناخت و درک احساس هویت به او کمک کنید و در مواقع بحرانی کنارش باشید زیرا اگر احساس کند تنهاست، ممکن است مشکلات زیادی برایش به وجود بیاید.
۸.پیچیدگیهای رابطه با دختر نوجوان را در نظر بگیرید: در سنین نوجوانی، بهترین دختران هم به موجوداتی عصبانی، عبوس و ترشرو تبدیل میشوند. لازم است در این سنین بیشتر به او اطمینان بدهید تغییرات ظاهریای که در او به وجود میآید، ظاهرش را روزبهروز بهتر خواهد کرد. در این دوران به او آزادی بدهید و اجازه دهید از اشتباههایش درس بگیرد. به هیچوجه فکر نکنید سرکشی او یا اینکه متهمتان میکند، به دلیل کار اشتباهی است که انجام دادهاید. اهل انتقادکردن هم نباشید و بدانید دختران به چیزهای خاصی علاقه دارند و دوست دارند آراسته باشند و گاهی لازم است برای آراسته بودن کمکش کنید. به دخترتان گوشزد کنید دختران باهوش بیشتر از اینکه حرف بزنند، گوش میدهند و میدانند در چه شرایطی باید صحبت کنند. فراموش نکنید در این دوران فرزندتان سعی میکند چیزهایی را از شما پنهان کند و باید سعی کنید به حریم شخصی او احترام بگذارید.
دکتر حسین ابراهیمی مقدم
روان شناس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست