یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چهار رای برای فتح الله زاده


چهار رای برای فتح الله زاده

حاجی با پشت سر گذاشتن كفعمی و صالحی, دو كاندیدای صاحب شانس دیگر قبل از جلسه مهم هیات مدیره, به یك قدمی میز مدیرعاملی باشگاه نزدیك شده بود

بازگشت فتح الله زاده به جمع نامزدهای مدیرعاملی استقلال آنقدر پرسروصدا بود كه دیروز صبح تیتر یك دوسه روزنامه ورزشی باشد.

حاجی با پشت سر گذاشتن كفعمی و صالحی، دو كاندیدای صاحب شانس دیگر قبل از جلسه مهم هیات مدیره، به یك قدمی میز مدیرعاملی باشگاه نزدیك شده بود. اما استقلال جوان، روزنامه ای كه اسم علی فتح الله زاده را در شناسنامه خود به عنوان سردبیر درج می كند، سكوت خبری معنی داری در مواجهه با شایعه ها حول و حوش مرد شماره یك جدید استقلال داشت.

البته به غیر از یك تحلیل ویژه با این تیتر كه «استقلال مدیر آشنا به فوتبال می خواهد». در این مطلب آمده «استقلال در شرایط كنونی به مدیری نیاز دارد كه مرتب با بازیكنان و كادر فنی در تماس باشد و دردهای تیم را به خوبی بشناسد.

مطمئن باشید اگر استقلال مدیری آشنا به فوتبال را بر مسند كار بیاورد قطعا آینده ای روشن برای خود رقم خواهد زد.» و قطعا چه كسی بهتر از خود فتح الله زاده او قبل از جلسه دیروز بعدازظهر هیات مدیره، چهار رای از پنج رای موجود را به خود اختصاص داده بود. یعنی به غیر از ایروانی كه بر طبق شنیده ها فعلا مصمم به دخالت نكردن است، مابقی طرفدار فتح الله زاده هستند و این در شرایطی است كه قریب و مصری پس از موافقت وزیر رفاه با استعفای این دو، در حال حاضر در هیات مدیره نقشی ندارند. اما در طرف مقابل ماجرا هنوز پیچیده است.

هرچند آرای شایق، یكه زارع، آصفی و رضایی به معنای تایید خبر مدیرعاملی فتح الله زاده است، اما منابع نزدیك به باشگاه عقیده دارند، وزارت رفاه و به همان نسبت مجمع كما فی السابق منوچهر صالحی را برای اجرای برنامه های مورد نظر وزارت رفاه مدنظر دارد. با این وجود خبر توافق صالحی و فتح الله زاده در حالی دیروز به گوش رسید كه همه چیز از آرامش نسبی در استقلال حكایت می كند. حداقل در فاصله دوسه روز مانده به شروع لیگ كه شاید چاره ای جز این هم نباشد.

كاظم اولیایی كه تا یكشنبه شب اسمش در لابه لای اخبار مربوط به انتخاب مدیرعامل جدید استقلال دیده می شد، می گوید: «من هم به آقایان پیشنهاد كردم كه در شرایط فعلی هیچ كس بهتر از فتح الله زاده نیست. البته تعیین مدیرعامل به هیچ وجه مشكل كنونی استقلال محسوب نمی شود، اما فتح الله زاده راحت تر از بقیه می تواند تیم را جمع وجور كند.» و بدین ترتیب اولیایی كه از دوران كوتاه حضورش در جمع آبی ها چندان خاطره خوشی ندارد، اندك شانس هایش را نیز به رقیب اصلی «فتح الله زاده» بخشیده اتفاقی كه به نظر می رسد با حضور احتمالی اولیایی در كابینه حاجی جبران شود. اگرچه اولیایی می گوید: «بهتر است فعلا من نباشم.»

این بار علی فتح الله زاده با شرایطی كاملا متفاوت از دفعه پیش پا به باشگاه استقلال می گذارد. اگر آن روزگار كسی به نام «علی آقامحمدی» بود كه فتح الله زاده می توانست به او اتكا كند و همیشه در هر شرایطی به حمایتش دلگرم باشد، اما حالا بدون او باید همه تصمیمات را بگیرد و البته شجاعت آن را هم داشته باشد. ضمن آنكه در آن روزها هیات مدیره باشگاه به اندازه امروز دستخوش اختلاف و مشكلات گوناگون نبود و مدیرعامل در اغلب موارد با اقتدار تصمیمات خود را عملی می كرد.

موهبتی كه دیگر خبری از آن نیست و در صورت روی كار آمدن «حاجی فتح الله» او باید برای هر عملكرد خود به سئوالات مختلف اعضای متنوع هیات مدیره پاسخ دهد و بخشی از نیروی خود را صرف اموری از این دست نماید. به موجب همان اتحاد نسبی در دوره پیش بود كه فتح الله زاده می توانست سرمایه گذاری وسیعی داشته باشد و ریخت و پاش كند.

به همین علت نیز باشگاه استقلال نسبتا در آن روزها عملكرد بهتری نسبت به سال های بعد داشت و در تاریخ مدیریت باشگاه در سال های پس از انقلاب، نقطه عطفی به وجود آمد. به گونه ای كه مدیران بعدی هر یك تلاش كردند در زمینه ترانسفر بازیكن و كسب عناوین مختلف بیشتر به تقلا بیفتند تا نسبت به دوران كاری فتح الله زاده كارنامه ضعیف تری نداشته باشند و در ضمن با گفتن شعارهایی مثل «ساخت یك آژاكس دیگر» روند ارتباطات جدی با فوتبال اروپا و تاثیرپذیری از فوتبال غرب را جدی تر از گذشته نشان دهند.«حاجی فتح الله » هر چند ژست مناسب و ظاهر با پرستیژ یك مدیر باشگاه بزرگ را نداشت ولی در دوران مدیریتش توانست استقلال را به نایب قهرمانی آسیا برساند، افتخار كسب امتیاز میزبانی مرحله نهایی باشگاه های آسیا را به دست آورد و چند بازیكن را به فوتبال اروپا منتقل سازد.

هرچند كه بعضی ها در آن روزها ایراد می گرفتند كه گویا پول ترانسفر این نقل و انتقالات در بین راه منحرف می شود ولی مهم این بود كه ماجرای ترانسفر بازیكنان به قاره اروپا از دوره او رقم خورد. باشگاه هم به آرزوی راهیابی به فینال آسیا رسید. هواداران هم سرانجام مزه حضور ناصر حجازی را در طول یك فصل كامل تجربه كردند. به هر حال انصاف را نباید زیرپا گذاشت.

حال كه مدیرعاملی استقلال قطعی شده باید دید كه وضعیت كادر فنی استقلال چه خواهد شد. در مورد صمد مرفاوی كه هنوز نمی شود با قطعیت حرف زد. صمد مرفاوی بعد از انتخاب شدن امیر قلعه نویی به سمت سرمربیگری تیم ملی مدتی است كه استقلال را تحت نظر گرفته و ظاهرا حرف اول و آخر فنی را او می زند.

اما نزدیكان باشگاه چند باری این نكته را متذكر شده اند كه بیشتر برنامه های تمرینی را قلعه نویی به مرفاوی داده و سرمربی موقت چندان كه باید خودی نشان نداده.از طرف دیگر در اردوی تركیه هم اتفاقاتی افتاد كه اقتدار و پرستیژ مرفاوی را به عنوان سرمربی زیر سئوال برد و بازیكنانی كه با رفتارهای تحكم آمیز امیر قلعه نویی خو كرده بودند چندان گوش به فرمان او نبودند. بنابراین می شود حدس زد كه در دوران مدیریت جدید، مرفاوی دوباره به سمت سابق یعنی كمك مربی بازگردد.شنیده می شود مسئولان استقلال سه هفته به مرفاوی فرصت داده اند كه خودش را نشان دهد و اگر نتواند قطعا كنار گذاشته خواهد شد.

البته می شود حدس زد كه امیر قلعه نویی هم سرمربی استقلال نخواهد بود. قلعه نویی در دوران مربیگری اش روابط نزدیكی با محمدحسین قریب داشت و همواره حمایت او را پشت سر خود احساس می كرد و حالا با كنار رفتن قریب به احتمال زیاد او دیگر تردیدی برای باقی ماندن در تیم ملی نخواهد داشت.از سوی دیگر شنیده می شود كه با برگشتن علی فتح الله زاده ممكن است باز هم ناصر حجازی در نیمكت استقلال آفتابی شود.

ناصرخان كه روابط صمیمانه ای با فتح الله زاده داشته و دارد و در دوران او مربیگری استقلال را تجربه كرده مدتی است كه سرمربی تیم مطرحی نبوده و حالا سعی می كند با نساجی قائمشهر خودی نشان دهد. حالا در این شرایط چه تیمی بهتر از استقلال می تواند او را به سطح فوتبال ایران برگرداند. اما با همه این اوصاف خبر می رسد كه حجازی تمایلی به كار كردن در استقلال ندارد و گفته است كه حتی اگر فتح الله زاده مدیرعامل شود به این تیم برنخواهد گشت.البته شانس كمی هم می توان برای حضور یك مربی خارجی قائل شد.به هر حال فتح الله زاده در دوران مدیریتش ارتباط زیادی با خارجی ها به خصوص آلمان داشت و حالا هم نمی تواند روی كمك دوستانش حساب كند.

موبایل فتح الله زاده دیروز خاموش بود. او كه در همه روزهای پس از خروج محمد دادكان از فدراسیون فوتبال، با حضور فعال در صفحات روزنامه ها سعی داشته، خودش را در حد یك نامزد جدی برای ریاست فدراسیون فوتبال مطرح كند و حتی در مقطعی و در برابر سئوالات خبرنگاران از قبول پست مدیرعاملی استقلال طفره می رفت، اگر همه چیز طبق پیش بینی ها پیش رود از امروز صبح با كلی برنامه جدید به ساختمان پنج طبقه سعادت آباد خواهد رفت ساختمانی كه از جهاتی شبیه به ساختمان پیشین باشگاه در خیابان لارستان است. اما این بار ماجراهای دیگری در انتظار حاجی و استقلال است. منتظر باشید.

صدرا مهرابی



همچنین مشاهده کنید