پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
۲۱ بهمن ۱۳۴۰ ـ تمجید پی در پی مقامات دولت حزب دمکرات آمریکا از کارهای دکتر امینی نخست وزیر وقت
چستر باولز مشاور ویژه و دستیار نزدیک جان اف کندی رئیس جمهوری وقت آمریکا ازحزب دمکرات در دیدار ازایران در این روز در بهمن ماه ۱۳۴۰ ( فوریه ۱۹۶۲ ) از کارهای اصلاحی دکتر علی امینی نخست وزیر وقت که اواخر دهه ۱۹۹۰ در پاریس فوت شد به ویژه برنامه اصلاحات ارضی او تمجید کرد . پیش از وی ، تالبوت معاون وزیر خارجه امریکا که به تهران آمده بود از مبارزه دولت دکتر امینی با فساد اداری و تعقیب قضایی بیش از چهارصد مقام و کارمند دولت قدرشناسی کرده بود . قبل ازاو نیز اورل هریمن عضو کابینه آمریکا ضمن دیدار از ایران از برنامه اصلاحات دولت امینی تقدیر بعمل آورده بود. مقامات آمریکائی صندوق بین المللی پول هم برنامه های صرفه جویی دکتر امینی را مورد تقدیر قرار داده بودند.
دکتر امینی که در جریان اعتصاب و تظاهرات وسیع معلمان مدارس ابتدایی و موسطه تهران در اردیبهشت سال ۱۳۴۰ نخست وزیر شده و برجای شریف امامی نشسته بود و شهرت داشت که مورد حمایت رئیس جمهوری وقت آمریکاست اصلاحات خود را انقلاب سفید نام نهاده بود .
نور الدین الموتی وزیر دادگستری او بسیاری از مقامات سابق از جمله ابتهاج ، مهام ، فرود و ...رابه اتهام سوءاستفاده های ادارای تحت تعقیب قرار داده بود. برنامه صرفه جویی او صدای شاه را هم در آورده بود. وی فروش ارز به مسافران را محدود ، ورود اشیاء لوکس را تنها با ارز آزاد مجاز کرده بود و....
دکتر امینی در دوران نخست وزیری خود که تا تیرماه ۱۳۴۱ ادامه داشت بیش از هر نخست وزیر دیگر ایران نطق ایراد کرد و رادیو دولتی مجبور بود که نطقهای او را به طور کامل پخش کند . تشکیل اجتماعات را در میدان جلالیه ( پارک لاله امروز) آزاد کرده بود ، ولی هنگامی که جبهه ملی میتینگهای خود را در آنجا برگزار کرد دستگیری ها آغاز شد که امینی آن را به به حساب شاه و عوامل او گذاشت. در زمان دکتر امینی از سانسور مطبوعات تا حدی محسوس کاسته شده بود . در همین زمان بود که مهندس مهدی بازرگان با اطلاع دکتر مصدق که در تبعید بود نهضت آزادی ایران را تاسیس کرد.
دکتر امینی با وجود حمایت های آمریکا از او، بعدا گله کرد که دولت آمریکا در طول حکومت او تنها ۶۰ ــ ۷۰ میلیون دلار به ایران کمک کرده بود . وی در ماههای بهمن و اسفند ۱۳۴۰یک سفر طولانی به اروپا انجام داد ، ولی موفق به دریافت کمکهای مالی قابل توجه از اروپائیان نشد.
بر سر بودجه ارتش با شاه اختلاف شدید پیدا کرد که گفته شد شاه شکایت او را به حامیانش در واشنگتن کرده بود و بالاخره بر اثر همین موضوع هم کناره گیری کرد و علم جای اورا گرفت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست