سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

شکست در برابر خط مقاومت


شکست در برابر خط مقاومت

تداوم بحران های مالی و اقتصادی آمریکا در حالی است که این روزها واشنگتن با بحرانی سیاسی و چالشی استراتژیک دست و پنجه نرم می کند و جرج بوش رئیس جمهور این کشور در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید به مجسمه و نماد ظلم و فساد و زورگویی تبدیل شده است

تداوم بحران های مالی و اقتصادی آمریکا در حالی است که این روزها واشنگتن با بحرانی سیاسی و چالشی استراتژیک دست و پنجه نرم می کند و جرج بوش رئیس جمهور این کشور در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید به مجسمه و نماد ظلم و فساد و زورگویی تبدیل شده است. موج فزاینده نفرت عمومی از سیاست های تیره و تار کاخ سفید نه تنها در منطقه و جهان اسلام بلکه در اقصی نقاط دنیا رو به گسترش است؛ بطوریکه نمونه اخیر آن را می توان در اقدام هفته پیش «منتظر الزیدی» خبرنگار شجاع عراقی در پرتاب نمادین و پرمعنای لنگه کفش به سوی بوش به نظاره نشست که با استقبال گسترده مسلمانان جهان و حتی غیرمسلمانان آزادیخواه -مانند هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا- مواجه شد.

سیاست های یکجانبه گرایانه ایالات متحده برای تسلط بر منطقه خاورمیانه و افزایش تاثیرگذاری در معادلات منطقه ای با سد «بیداری اسلامی» و «خط مقاومت» روبرو گردیده است و در این رویارویی و پیکار نفسگیر اعتبار کاذب آمریکا مخدوش شده و هیبت تصنعی اش شکسته شده است؛ آنچنانکه روزنامه آمریکایی واشنگتن پست چند روز پیش سیاست های کاخ سفید در منطقه را شکست خورده دانست و با تاکید بر ناتوانی برای حل مشکلات پیش روی آمریکا صراحتا نوشت: «خاورمیانه دیگر حیاط خلوت آمریکا نیست». آمریکایی ها طی چند سال گذشته با ارائه طرح خاورمیانه بزرگ و تلاش برای مشروعیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی و حفظ امنیت این رژیم و ترور «الگوی مقاومت» عملا طرفی نبسته و حتی در نیل به اهدافشان از لشکرکشی به عراق ناکام مانده اند؛ چرا که در این سوی معادله دولت مردمی حماس در فلسطین شکل گرفته است و امروز در بیست و یکمین سالروز جهاد اسلامی حماس، این جنبش با عقبه مردمی بیش از گذشته این پتانسیل را دارد که شعله های انتفاضه را تا پیروزی نهایی روشن نگاه دارد و تشکیل دولتی فلسطینی در تمامی سرزمین فلسطین را محقق کند. «الگوی مقاومت» نیز نه تنها ترور و محو نگشته بلکه جزء لاینفک آرمان ملت های منطقه در مبارزه با زیاده خواهان و زورگویان است.

در عراق هم با سقوط رژیم بعث، دولتی مردمی بر سر کار آمده است و تهاجم نظامی به این کشور باعث شده تا چهره جنگ جویانه و خشونت بار آمریکا بیش از پیش در افکار عمومی جهان عیان شده و حتی مقامات ارشد و سیاسیون آمریکایی لشکرکشی بوش به عراق را یک «خطای استراتژیک» می خوانند.

مقارن با این فضا آمریکایی ها به دنبال این هستند که در پوشش «طرح صلح خاورمیانه»- هرچند که این طرح از مدت ها قبل کلید خورده است- اهداف شوم خود را عملیاتی کنند.

از همین روی؛ سه شنبه هفته پیش در شرایطی که در این ایام به شدت وجهه واشنگتن در میان ملت ها مخدوش شده است، شورای امنیت سازمان ملل پیش نویس قطعنامه صلح خاورمیانه را به تصویب رساند.

آمریکا تلاش می کند از طریق این قطعنامه تاحدودی چهره کریه و منفور و جنگ طلبانه اش را با نقاب دروغین صلح بپوشاند و از طرفی آبروی از دست رفته خود را که پیش از این وعده برقراری صلح در خاورمیانه را داده بود به لطایف الحیل حفظ کند.

این در حالی است که در این قطعنامه به فاجعه بشری و نسل کشی آشکاری که این روزها در نوار غزه علیه ۱.۵میلیون مسلمان صورت می گیرد و همچنین روند غیرقانونی شهرک سازی در رژیم صهیونیستی اشاره ای نشده است. حال چگونه مردم و ملت های منطقه به «طرح صلح خاورمیانه» که در واقع ترفندی برای ترمیم طرح شکست خورده خاورمیانه بزرگ است خوشبین باشند؟

اساسا طرح صلح خاورمیانه با ادامه نگرش و سیاست های پلید آمریکا و رژیم صهیونیستی امکان پذیر نیست و بحران ها و چالش های فراروی سیاست خارجی آمریکا در منطقه نه تنها با طرح ها و ترفندهایی از این دست قابل حل نمی باشد بلکه نتیجه ای معکوس دارد و آن برملا شدن تفکرات خباثت آمیز و توطئه گر آمریکا و ایادی مزدورش برای کشورها و ملت های منطقه است که از دل آن جنبش های مقاومت هر روز متولد شده و نهضت بیداری اسلامی را گسترش می دهند.

از سویی دیگر؛ در نقطه مقابل شرایط بحرانی آمریکا در منطقه، به اذعان کارشناسان و تحلیلگران، ایران در منطقه جایگاه ویژه ای را بدست آورده و در معادلات منطقه ای و تصمیم سازی ها رکن تاثیرگذار و غیرقابل انکاری است. روزنامه آمریکایی بوستون گلوب اخیرا در تحلیلی با اشاره به مواضع تغییرناپذیر ایران در برابر فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا و غرب به خصوص در بحث برنامه هسته ای کشورمان می نویسد: «زمان رهبری ایران در منطقه فرا رسیده است.»

البته مقامات و سیاستمداران نومحافظه کار آمریکایی با گریز از واقعیت های موجود در منطقه تلاش دارند به نحوی نقش و توان ایران را پیش پا افتاده جلوه دهند اما بیان اظهاراتی از سوی شخصیت های سیاسی ارشد آنها نشان از آن دارد که غربی ها و آمریکایی ها نیز قدرت و اقتدار ایران را ناگزیر پذیرفته اند.

دراین باره می توان به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا در نشست سران چهار تشکیلات عربی منطقه که در نیویورک برگزار شد اشاره ای داشت که به نفوذ و قدرت ایران اعتراف و حتی صراحتا بیان می کند نفوذ ایران از پرونده هسته ای خطرناک تر است اما برای اینکه ظاهر دیپلماتیک خود را حفظ کند این جملات را به نقل از سران کشورهای عربی اظهار داشته و مدعی می شود که از سوی سران عرب وکالت دارد تا به ایران پیام دهد.

به هر حال آنچه در صحنه سیاست دیده می شود و تحلیلگران نیز مهر تایید بر آن می زنند افول روند یکجانبه گرایی و سلطه گرایی می باشد و امروز جهان اسلام به پشتوانه وعده الهی و نضج حرکت بیداری اسلامی می رود تا مسیر خودکامگی و چپاول و دست اندازی استعمارگران و اشغالگران را مسدود کند و به تعبیر رهبر بصیر انقلاب، شرایط کنونی نوید خلق تمدن نوین اسلامی را می دهد. اما آنچه در این میان مهم است هوشیاری و بصیرت در برابر ترفندها و دسیسه های دشمنان است.

آمریکایی ها برای اینکه شرایط را دستخوش تغییرات کرده و تاحدودی فضا را به نفع خودشان مصادره کنند تا بهتر بتوانند بر فشارهای خود بیفزایند از اهرم سران عربی بهره می برند؛ برگزاری اجلاس ادیان در نیویورک و همراه شدن سران بعضی از کشورهای عربی با بوش، شیمون پرز، لیونی و... بستن گذرگاه رفح از جانب مصر و سکوت خیانت بار و سؤال برانگیز کشورهای عربی در برابر حوادث خونین نوار غزه حکایت از آن دارد که آمریکا برای رویارویی با «خط مقاومت» و «بیداری اسلامی» بر روی سست عنصری و خیانت پیشگی سران بعضی از کشورهای عربی حساب ویژه ای باز کرده است. و اما در مورد ایران و مهار قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی، واشنگتن با ناامیدی از گزینه نظامی به تاکتیک براندازی نرم کماکان دل بسته و در این راستا همچنان که چندی پیش بوش اعلام کرد، برنامه کاخ سفید حمایت از اصلاح طلبان است!

در اوایل هفته جاری رایس، وزیر امور خارجه آمریکا نیز با اشاره به تاکتیک تغییر رژیم در ایران از داخل، بر ایده جامعه مدنی و تقویت نیروهای دموکراسی خواه انگشت می گذارد. به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب در پیام اخیرشان به کنگره عظیم حج مسیر تاریخ در حال عوض شدن است و وعده الهی بر پیروزی کامل حق بر باطل نزدیک. باید مراقب بود تا به بیان معظم له شاه سلطان حسین ها بر مسند مدیریت جامعه جلوس نکنند .

حسام الدین برومند



همچنین مشاهده کنید