شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
قطرات حیاتی
فکرمی کنید مهمترین چیزدرزندگیتان چیست ؟ خیلی شبیه هوایی که ما هرروزتنفس می کنیم ، بیشترما احتمال می دهیم که آب پاک و سالم برای همیشه وجود خواهد داشت وحتی فکر نمی کنیم که چه مقدار در زندگیمان از نظر آشامیدن ، کشاورزی و بهداشت به آن وابسته هستیم.
برطبق برنامه های توسعه سازمان ملل متحد (Program Development Nations Uniteb) بیشتر از یک میلیارد انسان در جهان که در حدود یک به شش از تمام مردم دنیا می شوند از دسترسی به آب آشامیدنی پاک و سالم و بیش از دو میلیارد از تمامی مردم جهان از دسترسی به آب جهت پاکیزگی و بهداشت محروم هستند .اغلب تاثیرات آبهای آلوده به یک چرخه بی پایان فقر، تضادهای اجتماعی ، بیماری ومرگ می انجامد .اگرما به گرایش های کنونی ادامه دهیم ، تاسال ۲۰۲۵ دوسوم ازمردم جهان از دسترسی به آب کافی سالم و بهداشتی محروم خواهند بود و دراین حال باید پرسید این بحران برچه کسانی در وحله اول تاثیر خواهد گذاشت؟
درهرلحظه ، تقریبا نیمی از جمعیت کشورهای درحال توسعه از بیماریهایی که بنابر تاثیرات نداشتن دسترسی به آب پاکیزه و بهداشت است رنج می برند و زنان و کودکان در این بین بیشترین رنج را متحمل می شوند. برطبق آمار سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) سالانه حدود یک میلیون و هشت صدهزار کودک به واسطه بیماری های وابسته به آب آلوده و نداشتن بهداشت لازم و لوازم بهداشتی جان به جان آفرین می دهند که این رقمی بالغ بر یک مرگ در هر هشت ثانیه می شود. باید دانست که زنان و کودکان فقیردر جهان حدود ۲۰۰ میلیون ساعت هر روز برای تهیه آب مصرفیشان راه می روند که این آب نیز معمولا از منابع آلوده بدست می اید.
زمان صرف شده برای تهیه آب اغلب آنها راازکسب نمودن یک زندگی راحت و یا رفتن به مدرسه بازمی دارد . حال سوال اینجاست که بحران آب چگونه با فقر جهانی وابسته است؟ در حالیکه کشورها توسعه یافته بیشترین تاثیرات را برتغییرات آب وهوایی جهانی دارند ،این کشورهای در حال توسعه هستند که به دلیل نداشتن منابع مالی و دانش وسرعت درپیشگیری های لازمه برای مقابله با تاثیرات نامطلوب این تغییرات بیشترین رنج ها را متحمل می شوند و بدتر از همه این که تغییرات آب و هوایی موجب می شود که کشوهای در حال توسعه نتوانند به اهداف دراز مدت خود برای پیشرفت و توسعه هرچه سریع تر کشورشان برسند.
آب قابل شربی که اکنون در دسترس آسیب پذیرترین مردم جهان قرار دارد روز به روز کاهش خواهد یافت.حتی امنیت در تهیه مواد غذایی هرروز محدودتر می شود و کاهش امنیت در تهیه غذا و آب آشامیدنی موجبات ضعف در سیستم سلامت و بهداشت عمومی را به همراه خواهد داشت و این در اثنایی است که تضادها و درگیری هایی بر اثر کمبود منابع طبیعی برای بدست آوردن غذا و آب در بین مردم برای بقایشان به احتمال زیاد در خواهد گرفت. سوال اصلی این است که راه حل های پایدار در این بین کدام هستند؟
اولین قدم برای حل کردن بحران آب این است که حقوق هرکسی در دسترسی به آب پاک و سالم رعایت شود.مخصوصا حقوق قانونی زنان در این بین بسیار قابل توجه خواهد بود زیرا زنان در بحران بی آبی بسیار تاثیر پذیرند و همچنین آنان اغلب رهبران مبارزه برای تامین آب سالم در بیشتر جوامع هستند.
یک شیوه بلندمدت انسجام یافته برای تامین آب سالم ، بهداشت و وسایل لازم برای تامین پاکیزگی عمومی کمک می کند تا مردم بتوانند اولین قدم برای خارج شدن از چرخه فقر و بیماری را بردارند.
سازمانهای مددکاری جهانی مانند سازمان مرکوری طرح هایی برای جمعیتهایی که آسیب پذیرترین اقشار جوامع بین المللی هستند و محتاج آب پاک و سالم هستند دارد که از آن جمله می توان لوله کشی برای تامین آب مصرفی در مناطق محروم که یکی از مشکلات اجتماعی آنان جنگ اقوام برای دسترسی به آب مورد نیازشان است تا بدین وسیله از درگیری بین اقوام مختلف جلوگیری کند و همچنین اطمینان حاصل کردن از رسانیدن این مایه حیاتی به تمامی مردم مناطقی که در اثر مصائب طبیعی و سوانح پیش بینی نشده از دسترسی به آب آشامیدنی محروم شده اند.اکنون زمان آن رسیده است که همگی ما در این مبارزه برای پیوستن به این جنبش جهانی اقدام کنیم.
پیروز پالیزی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست