چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از بوی بد پا


پیشگیری از بوی بد پا

تا به حال دیده‌اید که برخی افراد هنگام وارد شدن به خانه دوستان و آشنایان، جوراب خود را هم درآورده و در کفش خود جاسازی می‌کنند و جوراب دیگری به پا کرده و وارد منزل می‌شوند؟
این …

تا به حال دیده‌اید که برخی افراد هنگام وارد شدن به خانه دوستان و آشنایان، جوراب خود را هم درآورده و در کفش خود جاسازی می‌کنند و جوراب دیگری به پا کرده و وارد منزل می‌شوند؟

این افراد اگر چنین کارهایی نکنند، به محض ورود به مکانی بسته، با عکس‌العمل‌هایی ناخوشایند مواجه می‌شوند، چون پای‌شان بوی بدی می‌دهد.

همه ما به نوعی با این پدیده آشنا هستیم. به یقین در اطراف شما هم کسانی هستند که از بوی نامطلوب پای آنها شکایت داشته باشید.

داشتن پایی بد بو برای هیچ کس خوشایند نیست، اما کمتر برای رفع این مشکل اقدام می‌کنیم. برخی هم تصور می‌کنند بوی بد پا قابل پیشگیری یا کنترل نیست. نکات ساده‌ای وجود دارند که با رعایت آنها می‌توانیم تا حد زیادی از این مشکل در امان بمانیم.

پس باید کمی به این موضوع دقت کنیم، چون پای بد بو، هم برای کسی که این مشکل را دارد و هم برای اطرافیان او بسیار ناخوشایند و گاهی حتی باعث خجالت و از دست دادن اعتماد به نفس می‌شود.

چرا پا بو می‌گیرد؟

اما چرا این اتفاق می‌افتد و پای ما چنین بوی نامطلوبی را در محیط پخش می‌کند. نخستین دلیلی که موجب بروز چنین مشکلی می‌شود، عرق کردن پاهاست. پاها قسمتی از بدن ما هستند که بسیار عرق می‌کنند.

بر اثر پوشیدن کفش و عرق کردن پا، به هر حال بوی نامساعدی ایجاد می‌شود.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که پای همه افراد عرق می‌کند که بخشی از آن توسط کفش جذب می‌شود. پس از پایان یک روز کاری شما کفش خود را درآورده و در کمد یا جاکفشی تاریک قرار می‌دهید.

در این حالت شرایط مناسبی برای عمل باکتری‌ها و قارچ‌ها ایجاد شده است. وقتی روز بعد کفش‌هایی با آن شرایط را می‌پوشید، ‌باعث بوی بد پای شما می‌شوند.

پس استفاده از کفش‌های متفاوت، مناسب و تمیز نگه‌داشتن آنها نیز مهم و موثر خواهد بود.

شیوه پیشگیری

اولین و ساده‌ترین شیوه برای جلوگیری از بوی بد پا، تعویض و شستشوی منظم جوراب‌هاست. در ضمن اجازه دهید که کفش‌ها پس از دفعات مختلف استفاده خشک شوند. در حقیقت منظور این است که روزهای متوالی یک کفش را نپوشید.

هر روز وقتی به خانه می‌آیید، پای خود را با آب ولرم و صابون بشویید و پس از شستشو، پاها را کاملا خشک کنید. هنگام شستن تمام قسمت‌های پا و میان انگشتان را نیز بشویید.

همچنین به خاطر داشته باشید که از پوشیدن جوراب‌های نایلونی اجتناب کنید. جوراب‌های دیگر را هم به طور مرتب عوض کنید و بشویید.

با انتخاب کفش‌های مناسب در هر فصل، پای شما کمتر عرق می‌کند.

بهترین پیشنهاد دهنده برای نوع کفش، خود شما هستید که به تجربه دریافته‌اید چه کفشی با این حالت سازگارتر است؛ ولی در هر صورت بهتر است کفشی انتخاب کنید که به پا اجازه تنفس بدهد.

استفاده از کرم‌ها و پودرهای ضدبوی پا نیز مناسب است. سعی کنید اگر در طول روز کفش خود را از پا در نمی‌آورید، ۲یا ۳ مرتبه از این داروها استفاده کنید.

www.nhs.uk

مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی



همچنین مشاهده کنید