سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

درگذشت اصغر الهی



      درگذشت اصغر الهی
گروه اخبار

1323-1391
اصغر الهی ، داستان‌نویس، روان‌پزشک و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران درگذشت. از دهه‌ی 1340، داستان‌های کوتاه اصغر الهی به‌تدریج انتشار پیدا کرد. ازجمله داستان‌های «بازی»، «قصه شیرین ملا»، «قصه‌های پاییزی»، «رویا در رویا» و «دیگر سیاوشی نمانده» را می‌توان نام برد. همچنین وی خالق رمان‌هایی مانند «مادرم بی بی جان» و «سالمرگی» است که این رمان اخیر در سال 1386 موفق در دریافت جایزه بهترین رمان از جایزه هوشنگ گلشیری شد.
در حوزه‌ روان‌پزشکی نیز از اصغر الهی کتبی منتشر شده و در سال‌های 1358 تا 1360 سردبیر نشریه بازتاب روان‌شناسی بود.  
در عین حال، آثار ادبی دیگری اصغر الهی نوشته که هنوز منتشر نشده است و از جمله می‌توان بهرمان «در باد می‌میرم» و مجموعه‌‌های داستان «دخترکی با چشمان سیاه مشوش»، «بانوی اول»، «قیامت»، «مرد دوم»، «بیمارستان ملی»، «ما اینیم»، «دریا مرا بلعید» و «شعبده‌بازان درد و لبخند» اشاره کرد.

انسان‌شناسی و فرهنگ فقدان این نویسنده و استاد آزاداندیش را به جامعه فرهنگی ایران تسلیت می‌گوید.

مطالب برخی از سایت ها درباره مرحوم الهی 

 

مراسم تشییع پیکر اصغر الهی صبح امروز (دوشنبه، 15 خردادماه) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
، در مراسم تشییع پیکر این نویسنده و روان‌پزشک که از مقابل انستیتو روان‌پزشکی برگزار شد، جلیل مستشاری در سخنانی گفت: برخی از توان حیات خودشان می‌کاهند تا به بقیه حیات دهند؛ این کاری است که بشر باید انجام دهد و کار یک نفر نیست؛ در حالی که افرادی به ندرت پیدا می‌شوند که این‌گونه باشند و این دست افراد باید مورد تقدیس قرار بگیرند. اصغر الهی این‌گونه بود و بخشی از سال‌های عمر خود را صرف این کار کرد.
همچنین جزایری، از دوستان الهی، درباره او گفت: اصغر از همان روزهای آغازین دانشجویی در اعتراضات فعال بود و چون بیمار بود، هر بار که ما با هم محاکمه می‌شدیم، حکم زندان او تعلیق می‌شد.
او در ادامه تأکید کرد: الهی سال‌های طولانی را برای خدمت به انسانیت صرف کرد.
جزایری درباره خاطرات مشترک خود با اصغر الهی گفت: ما روزهای تلخ و شیرین فراوانی داشتیم. در جلسات دکتر شریعتی در مشهد شرکت می‌کردیم. الهی دوست مهربان و عزیزی بود که او را از دست دادیم. او مرد بزرگواری بود که همه زندگی‌اش را برای پیش‌برد عقاید انسانی‌اش صرف کرد.
غلامحسین صدری افشار نیز در این مراسم، شخصیت اصغر الهی را شخصیتی چندبعدی توصیف کرد و گفت: الهی شخصیتی چندبعدی داشت که علاوه بر تخصص روان‌پزشکی، رمان‌نویس، شاعر و روزنامه‌نگار بود و در آغاز انقلاب همراه با دکتر عشایری و محیط، مجله روان‌شناسی «بازتاب» را منتشر می‌کرد. او فعال اجتماعی بود و در فکر بهروزی و پیشرفت مردم بود.
وی الهی را تلاشگر خواند و گفت: الهی تا آخرین روزهای عمرش می‌نوشت و در روزهای اخر که شخصا نمی‌توانست مطالبی را بنویسد، چیزهایی را می‌گفت و همسرش آن‌ها را می‌نوشت.
همچنین احمد محیط و محمدرضا طاهری، از دوستان اصغر الهی، در این مراسم به بیان سخنانی درباره این نویسنده و روان‌پزشک فقید پرداختند.
در مراسم تشییع پیکر اصغر الهی، چهره‌های علمی و همچنین ادبی همچون محمدرضا شفیعی کدکنی، محمد خلیلی، محمود معتقدی و اسدالله امرایی حضور داشتند.
در این مراسم، روزبه الهی ـ فرزند اصغر الهی ـ از به خاک‌سپاری پدرش در قطعه‌ی 5 بهشت سکینه‌ی کرج خبر داد.
مراسم ختم اصغر الهی هم قرار است فردا (سه‌شنبه، 16 خرداد) ساعت 14 تا 16:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شود.
به گزارش ایسنا، اصغر الهی، خالق رمان‌های «سالمرگی‌» و «مادرم بی‌بی جان»، مجموعه‌های داستان‌ «بازی»، «قصه‌های پاییزی»، «دیگر سیاوشی نمانده» و «رؤیا تا رؤیا» و نمایشنامه‌ی «قالیباف»، متولد سال 1323 در مشهد بود که 12 خردادماه بر اثر عارضه‌ی قلبی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.
او در سال 1385 موفق به دریافت جایزه‌ی ادبی هوشنگ گلشیری شد.
الهی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روان‌پزشکی بود و بین سال‌های 1358 تا 1360 به‌عنوان سردبیر مجله‌ی «بازتاب روان‌شناسی» فعالیت داشت.
او علاوه بر رمان و داستان‌هایی که نوشته، چند کتاب در زمینه‌ی شناخت مسائل روان‌پزشکی ترجمه و تألیف کرده است.
اصغر الهی درگذشت
او در سال 1385 موفق به دریافت جایزه گلشیری شد. الهی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روان‌پزشکی بود و بین سال‌های 1358 تا 1360 به‌عنوان سردبیر مجله‌ی «بازتاب روان‌شناسی» فعالیت داشت.
دکتر اصغر الهی ـ خالق رمان‌های «سالمرگی‌»، «مادرم بی‌بی جان» و مجموعه داستان‌های «بازی»، «قصه‌های پاییزی»، «دیگر سیاوشی نمانده»، «رؤیا تا رؤیا» و نمایشنامه‌ «قالیباف» درگذشت.

به گزارش ایسنا، الهی متولد سال 1323 در مشهد بود که روز گذشته (12 خردادماه) براثر عارضه‌ی قلبی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.

او در سال 1385 موفق به دریافت جایزه گلشیری شد. الهی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روان‌پزشکی بود و بین سال‌های 1358 تا 1360 به‌عنوان سردبیر مجله‌ی «بازتاب روان‌شناسی» فعالیت داشت.

او علاوه بر رمان و داستان‌هایی که نوشته، چند کتاب در زمینه‌ی شناخت مسائل روان‌پزشکی ترجمه و تألیف کرده است.

پیکر زنده‌یاد الهی ساعت 9 صبح روز دوشنبه (15 خردادماه) از مقابل انستیتوی روان‌پزشکی به نشانی خیابان ستارخان،‌ خیابان نیایش، نبش خیابان منصوری، تشییع می‌شود و مجلس یادبود او روز سه‌شنبه (16 خردادماه) ساعت 14:30 تا 16 در مسجدجامع شهرک غرب برپا می‌‌شود.




درگذشت یک نویسنده ایرانی  
ادبیات - ایسنا نوشت:

دکتر اصغر الهی خالق رمان‌های «سالمرگی‌»، «مادرم بی‌بی جان» و مجموعه داستان‌های «بازی»، «قصه‌های پاییزی»، «دیگر سیاوشی نمانده»، «رؤیا تا رؤیا» و نمایشنامه‌ی «قالیباف» درگذشت.
الهی متولد سال 1323 در مشهد بود که روز گذشته (12 خردادماه) براثر عارضه‌ی قلبی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.
او در سال 1385 موفق به دریافت جایزه گلشیری شد. الهی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روان‌پزشکی بود و بین سال‌های 1358 تا 1360 به‌عنوان سردبیر مجله‌ی «بازتاب روان‌شناسی» فعالیت داشت.
او علاوه بر رمان و داستان‌هایی که نوشته، چند کتاب در زمینه‌ی شناخت مسائل روان‌پزشکی ترجمه و تألیف کرده است.
پیکر زنده‌یاد الهی ساعت 9 صبح روز دوشنبه (15 خردادماه) از مقابل انستیتوی روان‌پزشکی به نشانی خیابان ستارخان،‌ خیابان نیایش، نبش خیابان منصوری، تشییع می‌شود و مجلس یادبود او روز سه‌شنبه (16 خردادماه) ساعت 14:30 تا 16 در مسجدجامع شهرک غرب برپا می‌‌شود.

آخرین رمان زنده‌یاد اصغر الهی چاپ می‌شود «دخترکی با چشمان سیاهِ مشوش و ...» رمان منتشرنشده اصغر الهی در آستانه انتشار است.
محسن باقرزاده، مدیر انتشارات توس با اظهار تاسف از درگذشت زنده‌یاد اصغر الهی گفت: به نظرم او یکی از نویسندگان متبحر ما بود که از تخصص خود در حوزه روانپزشکی در داستان‌هایش بهره می‌برد.
وی در ادامه از انتشار آخرین رمان این نویسنده فقید در آینده نزدیک خبر داد و افزود: چند روز پیش که می‌خواستم نکاتی را درباره این داستان با همسر آقای الهی مطرح کنم، او خبر ناگوار درگذشت الهی را به من داد.
به گفته مدیر انتشارات توس، عنوان آخرین رمان زنده‌یاد اصغر الهی «دخترکی با چشمان سیاهِ مشوش و ...» است. این داستان بلند 137 صفحه‌ای درباره آدمی است اهل مشهد که لباس‌هایی را که از جنگ جهانی دوم در کشتی‌های اروپایی باقی مانده، می‌آورده و در خراسان می‌فروخته است.
باقرزاده همچنین از تصمیم خود برای تجدید چاپ یک مجموعه داستان از اصغر الهی با عنوان «دیگر سیاوشی نمانده» خبر داد و ابراز امیدواری کرد، به رغم برخی مشکلات متعارف بر سر راه چاپ کتاب در ایران از جمله ممیزی و گرانی کاغذ، این اثر مهم اصغر الهی دوباره چاپ شود.
اصغر الهی جمعه گذشته به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان قلب تهران درگذشت. نویسنده و روانپزشک فقید در سال‌های اخیر به شدت از بیماری قلبی رنج می‌برد و پیش‌تر (در طول 9 سال گذشته) دو بار دیگر هم دچار حمله قلبی شده بود که هر بار با کمک به موقع همسرش از مرگ نجات یافته بود.
پیکر وی صبح امروز از مقابل انستیتو روانپزشکی تهران تشییع شد و به گفته محسن باقرزاده مراسم ختم وی از ساعت 14:30 تا 16 فردا سه‌شنبه 9 خرداد در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.
اصغر الهی در سال 1323 در مشهد به دنیا آمد. مجموعه داستان‌های «بازی»، «قصه شیرین ملا»، «قصه‌های پاییزی»، «رویا در رویا»، «دیگر سیاوشی نمانده» و رمان‌های «مادرم بی‌بی جان» و «سالمرگی» از جمله آثار اوست. آخرین کتابی که از اصغر الهی منتشر شد (سال 1390) «حکایت عشق و عاشقی ما» بود.
 
رمان «سالمرگی» این داستان‌نویس در هفتمین دوره‌ جایزه‌ ادبی هوشنگ گلشیری (سال 86) برگزیده شد.


کتاب نیوز
جایزه ادبی هوشنگ گلشیری اهدا شد

برندگان هفتمین جایزه ادبی هوشنگ گلشیری در چهار شاخه مختلف معرفی شدند.
مراسم اهدای جوایز گلشیری عصر روز جمعه با حضور هیئت امنای بنیاد گلشیری و نویسندگان در ساختمان ورشو برگزار می شود.  
بنابراعلام جایزه، در بخش مجموعه داستان از میان کتاب‌های "باقی مانده‌ها" اثر محمد رحیم اخوت، "عسگر گریز" به قلم محمد آصف سلطان زاده (نشر آگه)، "زنی با چکمه‌های ساق بلند سبز" نوشته مرتضی کربلایی لو (نشر ققنوس) و "من عاشق آدم های پولدارم" از سیامک گلشیری (نشر مروارید)، مجموعه داستان "عسگرگریز" (محمدآصف سلطان زاده) برگزیده شد.
در بخش مجموعه داستان اول، از میان مجموعه داستان‌های "هیچ" نوشته سعید بردستانی (نشر ققنوس)، "شبهای چهارشنبه" به قلم آذردخت بهرامی (نشر چشمه)، "زندگی مطابق خواسته تو پیش می‌رود" نوشته امیرحسین خورشیدفر (نشر مرکز)، "چرت کوتاه" اثر لیلی دقیق (نشر بازتاب نگار) و"لکه‌های گل" به قلم علی صالحی (نشر ققنوس)، مجموعه "زندگی مطابق خواسته تو پیش می‌رود" (امیرحسین خورشیدفر)  به عنوان اثر برتر معرفی شد.
در بخش رمان، نامزدها عبارت بودند از "سالمرگی" اصغر الهی (نشر چشمه)، "سرخی تو از من" سپیده شاملو (نشر مرکز) و "خط تیره آیلین" ماه منیرکهباسی (نشر ققنوس) که از این میان جایزه به "سالمرگی" (اصغر الهی) تعلق گرفت.
همچنین در بخش رمان اول، از میان "حلقه کنفی" نوشته وحید پاک طینت (نشر چشمه)، "خرچنگ‌های بلوری" نوشته مصطفی دشتی (نشر روزبهان)، "آقاجان شازده" به قلم شهلا سلطانی (نشر فرزان) و "عقرب روی پله های راه آهن اندیمشک یا از این قطار خون می چکه قربان" اثر حسین مرتضائیان آبکنار (نشر نی)، کتاب "عقرب روی..." (حسین مرتضائیان آبکنار) به عنوان رمان اول برتر معرفی شد.
به گزارش مهر، داوری بخش رمان برعهده کامران بزرگ‌نیا، محمود حسینی‌زاد، مهناز کریمی، لیلی گلستان و حمیدرضا نجفی و داوری بخش مجموعه داستان برعهده علی خدایی، ناهید طباطبایی، محمود فلکی، یعقوب یادعلی و محمد یعقوبی بوده است.

 


همشهری آنلاین

زندگینامه: اصغر الهی (1323 - 1391)


کتاب  > نویسندگان و مولفان  - همشهری آنلاین:
اصغر الهی در سال 1323 در مشهد دیده به جهان گشود. وی مدرک دکترای تخصصی رشته روان‌پزشکی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد.
الهی بین سال‌های ۵۸ تا ۶۰ سردبیر مجله بازتاب روان‌شناسی بود و سپس به تدریس در دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول شد.
وی دستی هم در نویسندگی داشت و نخستین داستان‌های کوتاه او در دهه 40 منتشر شدند.
مجموعه داستان‌های «بازی»، «قصه شیرین ملا»، «قصه‌های پاییزی»، «رویا در رویا»، «دیگر سیاوشی نمانده» و رمان‌های «مادرم بی‌بی جان» و «سالمرگی» از جمله آثار اوست.
الهی با رمان سالمرگی در سال ۱۳۸۶ موفق به دریافت جایزه بهترین رمان از جایزه هوشنگ گلشیری شد.
در سال ۱۳۷۰ اصغر الهی با انتشار مجموعه داستان کوتاه دیگر سیاووشی نمانده است به کشف و خلق شگردهای تازه روایتگری در داستان‌های روانشناختی پرداخت.
اصغر الهی همچنین چند کتاب در زمینه‌ شناخت مسائل روان‌پزشکی ترجمه و تألیف کرده است. آخرین کتابی که از اصغر الهی منتشر شد (سال 1390) «حکایت عشق و عاشقی ما» بود.
اصغر الهی خرداد سال 1391، بر اثر عارضه قلبی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.

اصغر الهی در ویکیپدیا
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B5%D8%BA%D8%B1_%D8%A7%D9%84%D9%87%DB%8C

ایسنا
آثار منتشرنشده‌‌ای از اصغر الهی به‌جا مانده است


از اصغر الهی چندین کتاب منتشرنشده بر جای مانده است.
محمدرضا طاهری ـ دوست اصغر الهی ـ در این‌باره به خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: اصغر الهی آثار بسیاری دارد که برخی از‌ آن‌ها هنوز منتشر نشده‌اند. رمان «در باد می‌میرم» و مجموعه‌‌های داستان «دخترکی با چشمان سیاه مشوش»، «بانوی اول»، «قیامت»، «مرد دوم»، «بیمارستان ملی»، «ما اینیم»، «دریا مرا بلعید» و «شعبده‌بازان درد و لبخند» آثار منتشرنشده‌ی اصغر الهی هستند.
او افزود: همچنین کتاب «در شعر فارسی جایی برایش نیست» و مجموعه‌ی داستان «در راه انتشارات ناروند» دو کتابی هستند که اقبال دریافت مجوز نشر را نداشته‌اند. رمان «رؤیا تا رؤیا»ی الهی هم که در آمریکا منتشر شده، اجازه‌ی نشر نگرفته است.
طاهری همچنین از دو کتاب نیمه‌کاره‌ی اصغر الهی در حوزه‌ی روان‌پزشکی خبر داد و گفت: «دانش‌نامه‌ی روان‌پزشکی و روان‌شناسی» از آثار بسیار مهم اصغر الهی است که او تا حرف الف آن را نوشته بود که نیمه‌کاره باقی ماند. الهی همچنین در حال نگارش کتاب «زبان روان‌پزشکی» بود.
اصغر الهی، خالق رمان‌های «سالمرگی‌» و «مادرم بی‌بی جان»، مجموعه‌های داستان‌ «بازی»، «قصه‌های پاییزی»، «دیگر سیاوشی نمانده» و «رؤیا تا رؤیا» و نمایشنامه‌ی «قالیباف»، متولد سال 1323 در مشهد بود که 12 خردادماه بر اثر عارضه‌ی قلبی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.
او در سال 1385 موفق به دریافت جایزه‌ی ادبی هوشنگ گلشیری شد.
الهی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روان‌پزشکی بود و بین سال‌های 1358 تا 1360 به‌عنوان سردبیر مجله‌ی «بازتاب روان‌شناسی» فعالیت داشت.
او علاوه بر رمان و داستان‌هایی که نوشته، چند کتاب در زمینه‌ی شناخت مسائل روان‌پزشکی ترجمه و تألیف کرده است.

روزنامه اعتماد

اصغر الهی ،هیوا مسیح و شمس آقاجانی در گفت وگو با اعتماد ملی :معرفی در رسانه ها یا مجوز چاپ ؛ مساله این است ؟


نویسنده: سجاد صاحبان زند


اعتماد ملی :اصغر الهی ، نویسنده مطرح معاصر دو کتاب را منتظر دریافت مجوز چاپ دارد. وی که بعد از مجموعه داستان «دیگر سیاوشی نمانده » (1369) کتابی منتشر نکرده ، در این مورد می گوید: کتاب «رویا و رویا» را توسط انتشارات مهناز به اداره کتاب فرستاده ام و کتاب «سال مرگی » را قرار است توسط نشر چشمه منتشر کنم اما هنوز هیچ جوابی دریافت نکرده ام .»
    این نویسنده که امروز 62 ساله می شود، در مورد علت عدم انتشار کتابی بعد از «دیگر سیاوشی نمانده » می گوید: «متاسفانه با مشکل مجوز چاپ روبه رویم وگرنه چند کتاب را آماده چاپ دارم .» وی می افزاید: «به غیر از دو کتاب یادشده ، هفت کتاب دیگر نیز دارم که منتظر چاپ اند؛ کتاب هایی مثل «ما اینیم »، «در راه »، «بیمارستان ملی »، «به نام فصول » و «قیامت ».اصغر الهی که تاکنون مجموعه هایی چون «بازی »، «قصه های پاییزی » و «دیگر سیاوشی نمانده » و رمان «مادرم بی بی جان » را منتشر کرده در مورد ادبیات داستانی در دهه اخیر می گوید: «متاسفانه وضع چندان خوب نیست . مردم کتاب نمی خوانند و اعتمادشان نسبت به کتاب ها کم شده است .»
    هیوا مسیح ، شاعر و منتقد نیز از شرایط دریافت مجوز کتاب چندان راضی نیست . او به همین دلیل تردید دارد که کتاب هایش را برای دریافت مجوز ارائه کند. وی در مورد کتاب های آماده چاپش به کتابی اشاره می کند که پیش از این درباره شعر و شاعری احمد شاملو منتشر کرده بود و اضافه می کند که کتاب شعر و شاعری نیما نیز هم اکنون آماده چاپ است . شاعر مجموعه «کتاب آب » در مورد آثار شعری اش می گوید: «هم اکنون «کتاب هیچ » را نیز آماده چاپ دارم . عنوان فرعی این کتاب «مردی که بر دریا خشت می زد» است .» وی همچنین از آماده شدن منظومه «نازک پری » نام می برد که عنوان فرعی «قصه شهر تاریک و بازگشت اهالی شاهنامه » را بر پیشانی خود دارد و توسط مهدی احمدی ، بازیگر نام آشنای سینما، تصویرگری شده است .یکی از ویژگی های آثار هیوا مسیح ، استقبال آنها از سوی مخاطب هاست . او در این خصوص می گوید: «همواره تلاش کرده ام به جنبه هنری بپردازم ، نه جنبه هنرمندانه و علاوه بر آن سعی ام بر این بوده که این جنبه هنری ، به سادگی نزدیک شود.» وی می افزاید: «بخش دیگری از این موضوع به تجربه های خود فرد برمی گردد. من سال هاست که مثل یک کولی بی ساز و درشکه به جاهای مختلف سفر و با اقوام مختلف زندگی می کنم . اینها مرا به نبض زندگی نزدیک کرده است .»
    این شاعر معاصر که امروز روز تولدش نیز هست ، در مورد یگانگی موضوع در چند کتابش و محدودیت ناشی از آن می گوید: «نه ، در کارم محدودیت ایجاد نمی کند، حتی وقتی کتابی را منتشر می کنم می بینم که چقدر جهان ناشناخته وجود داشته که به آن نپرداخته ام اما به هر حال باید به این کشف پایان داد.»وی می افزاید: «من همیشه جزئی نگر بوده ام و تصورم این است که یک واژه ، جهان ناشناخته ای است . وقتی با این دید وارد می شوم ، جهان بدل به کهکشانی از معنا می شود. اساطیر بشری هم این نکته را قبلا ثابت کرده اند.»این شاعر همچنین از انتشار کتاب «گزیده زیباترین و شگفت انگیزترین حکایت های تذکره الاولیا» اشاره می کند که با حواشی و شرح او از سوی انتشارات فرزان روز منتشر می شود.امروز تولد شمس آقاجانی نیز هست . او کتاب «شکل های ناتمامی » را در اواخر سال گذشته منتشر کرد. این کتاب مجموعه ای از مقالات تئوریک و نظری آقاجانی است . وی در مورد فعالیت های شعری اش می گوید: «یک مجموعه ام با عنوان «آفریقا، ترکیه : گزارش سفر» به زودی منتشر می شود.»
    شاعر مجموعه «مخاطب اجباری » در مورد استقبال کم مخاطبان به شعر معاصر می گوید: «دلایل متعددی مطرح است . بخشی از این دلایل به مسائل غیرادبی و غیرفنی شعر برمی گردد.» وی اضافه می کند: «این روزها به هر کسی که نگاه می کنی ، عجیب گرفتار است . بخش مهمی از این گرفتاری ها به مسائل اقتصادی برمی گردد. انگار همه یک جور سرگردانند.» وی سپس در مورد وضعیت فنی و ادبی شعر معاصر به رسانه های متعدد اشاره می کند و می گوید: «با این ترتیب شعر حالتی تخصصی یافته است ، در حالی که تا دهه 30 و 40 شعر حالتی عمومی داشت . انگار شعر بدل به رسانه ای شده که با واسطه با مردم مرتبط می شود.»
    وی سپس به مطالعه اندک در میان مخاطبان اشاره می کند و می افزاید: «در دانشگاه ها و مدارس هم اشاره ای به ادبیات معاصر نمی شود. واقعا چه انتظاری می توان داشت .»
      
  
    
    سجاد صاحبان زند
     
 روزنامه اعتماد ملی، شماره 115 به تاریخ 4/4/85، صفحه 12 (ادب و هنر)