چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کاهش مصرف پلاستیک باچند راهکار ساده
پلاستیک در زندگی امروزی ما جای خود را حسابی باز کرده است و تصور زندگی بدون پلاستیک غیرممکن است. با این حال تلاش برای زندگی عاری از پلاستیک هدفی باارزش و قابل ستایش بوده و با گذشت هر سال دستیابی به آن ساده تر می شود، چرا که به تدریج افراد بیشتر و بیشتری برای جایگزین کردن پلاستیک ترغیب می شوند و به دنبال این هستند که سهم خود را در تولید پسماندهای پلاستیکی به حداقل برسانند.
10راه حل های ساده ای برای خلاص شدن از مصرف پلاستیک در خانهاز مصرف پلاستیک های بد خودداری کنیداگر انتهای هر ظرف پلاستیکی را بررسی کنید متوجه یک عدد (از 1 تا 7) می شوید که در داخل مثلثی که با پیکان کشیده شده، نوشته شده است. هر عدد مربوط به یک نوع پلاستیک است. بدترین انواع پلاستیک شامل موارد ذیل است:
عدد 3- نشان دهنده پلی وینیل کلراید است. یک پلاستیک به شدت سمی که حاوی افزودنی های خطرناکی همچون سرب و فتالات است و در بسته بندی های پلاستیکی، برخی بطری های فشرده، ظروف مربای بادام زمینی و اسباب بازی کودکان استفاده می شود.
6 – پلی استیرن که حاوی استیرن و برای مغز و سیستم عصبی سمی است. این پلاستیک در استیروفوم ها، ظرف های یکبار مصرف و کارد و چنگال های پلاستیکی به کار می رود
.7- پلی کربنات که حاوی بیس فنول A است و در بیشتر کنسروهای غذایی، لیوان های پلاستیکی شفاف، بطری های نوشیدنی ورزشی، ظروف کچاپ و آبمیوه یافت می شود.
از ظرف های غیرپلاستیکی استفاده کنیدهر جا می روید یک بطری آب چند بار مصرف و ماگ مسافرتی با خود داشته باشید. غذای خود را در ظروف شیشه ای، استیل زنگ نزن، کیسه های پارچه ای، یک جعبه چوبی و غیره نگه دارید. هر جا می روید یک کیسه پارچه ای یا کیسه چندبار مصرف با خود داشته باشید و خریدهای خود را در آن بگذارید.
هرگز از بطری های پلاستیکی آب استفاده نکنیدخرید آب در بطری های پلاستیکی در آمریکای شمالی ممنوع است. این آب چیزی جز همان آب شیر نیست که تا اندازه ای فیلتر شده و به نسبت بسیار گران تر از آن هاست. استفاده از این بطری های دور انداختنی چیزی به جز پسماند خالص به دنبال ندارد و نوعی دورانداختن منابع است. این کار موجب تولید زباله پلاستیکی غیرضروری می شود که معمولا هم بازیافت نمی شود.
وقتی محصولات مورد نیاز خود را به صورت فله و کیلویی خریداری می کنید از بسته بندی های غیرضروری اجتناب می کنید. با این کار هم در صرف هزینه مواد غذایی صرفه جویی می کنید و هم در صورتی که با خودرو به خرید می روید در مصرف سوخت خودرو برای خرید اقلام ضروری . به دنبال اقلامی باشید که بزرگ باشند و هیچگونه بسته بندی پلاستیکی نداشته باشند.
از مصرف غذاهای آماده فریز شده خودداری کنیدغذاهای آماده در بین مهم ترین عوامل تولید زباله اضافی هستند. غذاهای فریز شده در پوشش های پلاستیکی عرضه می شوند و داخل بسته بندی هایی قرار می گیرند که معمولا آن هم از جنس پلاستیک است. اگر در خصوص عدم مصرف پلاستیک ها جدی باشید باید حتما از خرید غذاهای آماده خودداری کنید.
از ظروف نچسب دوری کنیدبا استفاده از ظروف نچسب مثل تفلون، خود و خانواده خود را در معرض ماده سمی شیمیایی پرفلوئورین که در هنگام حرارت دهی از این ظروف آزاد می شود قرار ندهید. این ظروف را با ظروف استیل یا مسی جایگزین کنید.
چاشنی های مخصوص خودتان را درست کنیددرست کردن چاشنی هایی مثل سس شکلات، کچاپ و مایونز ساده و سریع است و می توانید آن ها را به طور خانگی درست کرده و در ظروف شیشه ای نگهداری کنید.
با جوش شیرین و سرکه دوست شویدجوش شیرین که در جعبه های ارزان قیمت بزرگ و سرکه که در ظروف شیشه ای عرضه می شود جایگزین طبیعی خوبی برای پاک کننده های شیمیایی هستند که معمولا در ظروف پلاستیکی عرضه می شوند. جوش شیرین همچون یک دئودورانت خانگی موثر عمل می کند. هم جوش شیرین و هم سرکه (خصوصا سرکه سیب) می توانند جایگزین خوبی برای شامپو و بطری های نگه دارنده آن ها باشند.
به جای تمیزکننده پلاستیکی از مواد طبیعی استفاده کنید
اگر به وسیله ای با قدرت تمیزکنندگی احتیاج دارید به جای پلاستیک از مواد طبیعی استفاده کنید. برای تمیزکردن ظرف ها از ظرفشوهای کتانی یا برس هایی که از لیف نارگیل تهیه شده اند استفاده کنید. از پارچه های کهنه همه کاره استفاده کنید و آن ها را دست کم نگیرید.
روش های رخت شویی عاری از پلاستیک را در پیش بگیرید
به جای دترجنت های رختشویی از صابون های تکه ای استفاده کنید. این دترجنت ها در ظروف پلاستیکی عرضه می شوند و برای سیاره ما فاجعه بارند. از صابون های قالبی به جای صابون های دستشویی مایع استفاده کنید. این صابون ها جایگزین خوبی برای کرم های ریش تراشی هم محسوب می شوند.
کاهش مصرف پلاستیک باچند راهکار سادهایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست