یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
بهترین راه برخورد با کودک بی ادب دیگران
گاهی بچه ها، نیاز به جلب توجه دارند اما این نیاز را، همیشه با تقاضای مستقیم توجه از والدین طلب نمی کنند. نشان دادن رفتار های مخربی که واکنش دیگران را در پی دارد هم یکی از راه هایی است که بچه ها از طریق آن، نیاز به مورد توجه قرار گرفتن را بیان می کنند.
بسیاری از والدین هیچ مشکلی با این مسئله ندارند که بخواهند به بچه هایشان، آداب و معاشرت را یادآوری کرده یا تذکر بدهند. اما وقتی پای فرزند کس دیگری در میان باشد، اوضاع دشوارتر خواهد شد. سؤال این است که نسبت به گستاخی و بی ادبی چنین بچه ای، چه باید کرد؟ اگر والدین این کودک همان جا باشند اما چنین رفتاری را چندان به روی خود نیاورند چه باید کرد؟
در چنین شرایطی سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید:این امکان وجود دارد که بتوان با ادب و احترام نسبت به گستاخانه ترین رفتارها هم عکس العمل نشان داد. در اینجا به برخی شرایطی که ممکن است با آن روبه رو شوید و نحوه کنترل و مدیریت کودک بی ادب آنها می پردازیم.
یک قدم به عقب بردارید
وقتی بچه دیگری به بچه شما توهین کرده یا پرروبازی درمی آورد، شاید خیلی وسوسه بشوید که بپرید وسط و از فرزندتان در برابر او دفاع کنید. اما اول، یک لحظه وقت بگذارید ببینید ته و توی ماجرا از چه قرار بوده است. این که فرزندتان نسبت به این توهین چه واکنشی نشان داده است؟ آیا خیلی ناراحت شده یا خیلی خونسرد با آن روبه رو شده است؟
وقتی بچه ها خودشان مسئولیت اتفاقات را به عهده می گیرند، می توانند پیامدهایش را هم بیاموزند. در شرایطی که نیاز به دخالت شما نیست اگر پا پیش بگذارید، پیام داستان این خواهد بود که آنها به فرد دیگری نیاز دارند تا مشکل شان را حل کند. بنابراین بهتر است یک دقیقه صبر کرده و ناظر باشید و ببینید آیا فرزند تان، به جای زدن یا داد کشیدن نسبت به توهین یا بی ادبیِ بچه دیگر، رفتار مناسبی از خود نشان می دهد یا نه. اگر چنین اتفاقی افتاد، کمی بعدتر او را به کناری کشیده و از این رفتارش تعریف کنید.
همین رفتار زمان دیگری هم به کار خواهد آمد وقتی که شاهد بی ادبی بچه دیگری هستید. ممکن است یک بچه، به قلعه شنی بچه دیگر لگد بزند، یا بچه ای در رستوران در حال ورجه وورجه و بازی در اطراف یکی از میزها بوده و والدین او هم چندان توجهی نداشته باشند. اگر فرزند تان هم در این داستان شریک است، نباید بگذارید فکر کند که رفتارش درست است.
اگر این میان کسی آسیب یا صدمه ای ندید، تنها این مسئله را برای فرزند تان توضیح دهید که چرا از این رفتارش ناراضی هستید – البته این حرف را به دور از سایر اعضای خانواده و در خلوت به او بگویید. یا مثلا ممکن است چند بچه را برای بازی به بیرون ببرید و یکی از آنها یک حرف زشت به شما بزند. بار دیگر، سعی کنید احساس را کنار گذاشته و تا حد امکان شرایط را برای خود آرام کنید.
اگر دیدید این توهین یا بی ادبی خفیف بود، یک تذکر یا اصلاح ساده کفایت خواهد کرد. بهترین کار این است که بچه دیگری را جلوی چشم بچه خودتان تحقیر نکنید. در واقع می توانید او را به کناری بکشید و بگویید:«وقتی بهم گفتی که خونه ت از خونه ما قشنگ تره، حس بدی بهم دست داد.»
گاهی اوقات بچه دیگری متوجه این مسئله نخواهد شد که آنچه گفته موجب آزار بقیه شده است. شاید او در خانه بتواند هر آنچه دلش می خواهد درباره غذا بگوید و اصلا این مسئله را نداند که شکایت ها و غرغرهای او به شما نوعی بی ادبی تلقی می شود.
توصیه می شود در چنین شرایطی به دور از هر نوع توضیحی که آمیخته با قضاوت است رفتار کنید و بگویید:«وقتی به من می گویی که تاس کبابم چندش آور است، واقعا ناراحت می شوم.» می توانید این مسئله را به شکل درخواستی مطرح کنید که دوباره آن را تکرار نکند:«اصلا مجبور نیستی چیزی را که دوست نداری بخوری، اما لطفا نسبت به غذایی که جلویت می گذارم شکایت نکن.»
وقتی اوضاع از کنترل خارج شد، وارد عمل شوید
اگر دیدید شرایط از کنترل تان خارج شده است، کسی باید پا در میانی کند، خصوصا اگر بچه هایی که با هم درگیرند، سن شان زیر 4 سال باشد. اگر والدین بچه ای که توهین کرده همان اطراف است، بگذارید او پادرمیانی کند. به هیچ وجه به آنها نگویید که بچه شان نبایست این یا آن کار را می کرد. بهتر است به او بگویید که چه اتفاقی افتاده و بگذارید خودش عکس العمل نشان دهد.
نخست کاملا بی طرفانه وضعیت را برایش توضیح دهد و این که چه اتفاقی افتاده است:«پسر شما به پسر من گفت خنگِ ِ احمق. گفتم در جریان باشید.» بعد کمی صبر کنید ببینید چه کار می کند. در اکثر موارد پدر یا مادر این بچه درباره آنچه گفته با او صحبت خواهد کرد و کار شما هم تمام خواهد شد. با این همه، والدین معدودی هستند که وقتی به آنها می گویید بچه شان رفتار نامناسبی داشته، بلافاصله حالت تدافعی پیدا می کنند. اگر چنین اتفاقی افتاد، بهترین کار این است که سعی کنید عکس العملی توأم با خشم و عصبانیت بروز ندهید و به سادگی رفتار بی طرفانه ای نشان دهید و مثلا بگویید:«فکر کردم دوست دارید داستان را بدانید.» در صورت امکان، بهتر است فرزند تان را از این شرایط دور کنید.
بهترین راه برخورد با کودک بی ادب دیگرانایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست