چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه آش انار شب یلدا
آش انار یا انار آشی (ترکی) نوعی آش سنتی خوشمزه است که با استفاده از حبوبات، سبزی آش و دانه انار تهیه میشود. در منطقه آذربایجان آش انار را با استفاده از لوبیا قرمز تهیه میکنند اما در انواع دیگر به جای لوبیا ار عدس، لپه و جو استفاده میشود. طعم آش انار رو به ترشی است و گاهی برای ترشترشدن ان از آب انار ترش و یا آلو نیز استفاده میشود. در ادامه با طرز تهیه آش انار ترش و خوشمزه ویژه شب یلدا آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه آش انار شب یلدا:
سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، نعناع) | 1 کیلوگرم |
عدس | 2 لیوان |
لپه | 1 لیوان |
جوپرک یا برنج (سلیقهای) | 1 لیوان |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
پیاز- پیاز داغ | 1 عدد و 3-4 ق سوپخوری |
انار - رب انار | 2 کیلو - 3-4 ق سوپخوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
شب یلدا با منوی وب
طرز تهیه آش انار شب یلدا:
- برای تهیه آش انار شب یلدا طبق روال همیشگی حبوبات شامل لپه و عدس را باید از شب قبل خیس کنید.
- موقع طبخ آش، ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده به صورت کوفته قلقلی دربیاورید و کنار بگذارید.
- عدس و لپه را در ظرفی جداگانه با مقدار کمی نمک نیمپز کنید.
- حالا یک قابلمه مناسب را تا کمی بیش از نیمه پر از آب کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- حالا بسته به سلیقه خود یا برنج یا جو پرک را با عدس و لپه نیمپز شده داخل آب جوش بریزید و صبر کنید تا پخته شوند.
- دانههای انار را حدود یک ساعت بعد از پخت حبوبات داخل آش بریزید.
- بعد از پختهشدن حبوبات که چیزی حدود 2 ساعت به طول میانجامد، كوفتهها را کمی در تابه تفت داده و بعد داخل آش بریزید.
- حالا سبزی آش خردشده را نیز به آش اضافه كنید و حرارت را کم کرده، اجازه دهید تا آش انار حسابی پخته شده و جا بیفتد.
- کمی قبل از سرو، رب انار، نمک و فلفل به آش اضافه کرده و بعد از چند قل که زد، آش را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه آش انار شب یلدا:
- اگر قصد دارید به جای دانه انار، از آب انار استفاده کنید میتوانید بعد از اضافهکردن کوفته قلقلیها و سبزی؛ یعنی در آخرین مرحله پخت آش، آب انار را به آش اضافه کنید.
- برای ترشتر شدن این آش میتوانید از مقداری آلو بخارا نیز در مرحله نهایی استفاده کنید.
- میتوانید كوفتهریزهها را بدون تفتدادن، به آش اضافه كنید.
- در صورت استفاده از رب انار، رنگ آش شما تیرهتر خواهد شد.
- انتخاب برنج یا جو به سلیقه شخصی شما بستگی دارد و در واقع اضافهکردن هر یک از این دو ماده به دلیل لعابدادن به آش است.
- بعضی افراد برای تهیه آش انار به جای عدس و لپه، از لوبیا قرمز استفاده میكنند و در پایان كمی گلپر به آش اضافه میكنند. برای این میزان برنج و سبزی،1 پیمانه لوبیا و 1 تا 2 قاشق سوپخوری گلپر نیاز است.
امیدواریم از این دستور پخت نهایت استفاده را ببرید و شب یلدای امسال، این آش لذیذ و مقوی را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان ار خوردن یک آش جدید و متفاوت لذت ببرید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست