پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه ترشی آلبالو + خواص ضد سرطان آلبالو
ترشی آلبالو از جمله ترشیهای محبوب ایرانی است که طعم ترشی بینظیر آن در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلوها مناسب میباشد. یکی از این غذاها آلبالو پلو مجلسی است که طعم بی نظیری دارد. طرز تهیه این غذا را می توانید در لینک زیر ببینید.
طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت
درباره خواص آلبالو هر چقدر بگوییم کم گفته ایم. آلبالو سرشار از ویتامینهای A، B، C و حاوی مقادیر مناسبی از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت است و در 100 گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری وجود دارد. همه این دلایل موجب میشود که از این میوه ضدسرطان در تمام فصول سال استفاده نمایید. برای آشنایی با خواص کامل این میوه خوشرنگ و خوشطعم به لینک زیر بروید.
خواص آلبالو (توصیه های پزشکی و ارزش غذایی)
مواد لازم جهت تهیه ترشی آلبالو:
آلبالو |
1 کیلوگرم |
سرکه |
به میزان لازم |
نمک |
به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی آلبالو
- ابتدا آلبالوها را بشویید و کمی نمک روی آنها بپاشید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. در صورت تمایل میتوانید هسته آن را جدا کنید ولی برای حفظ ظاهر زیبای این ترشی ما اینکار را توصیه نمیکنیم.
- پس از خشک شدن آلبالوها را به شیشهای که از قبل استریل نمودهاید بریزید.
- در این مرحله شیشه را از سرکه پر کنید. تا جایی که سرکه روی آلبالوها را بگیرد.
- ظرف ترشی را در جای خنک قرار دهید تا اصطلاحا جا بیفتد.
طریقه استریل کردن و کنسرو کردن مواد
- شیشههای مورد نظر برای کنسرو کردن را به خوبی شسته و یک حوله ضخیم کف یک قابلمه جادار قرار دهید و شیشهها را روی آن قرار دهید و یک دستمال یا حوله بین شیشهها قرار دهید تا به هنگام جوشیدن شیشهها با یکدیگر تماس نداشته باشند. قابلمه را از آبسرد پر کنید، به طوری که سطح شیشهها پوشیده از آب باشد. سپس به مدت 30 دقیقه با حرارت متوسط اجازه جوشیدن به آن دهید.
- پس از 30 دقیقه، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا شیشهها خنک شوند.
- شیشهها را با کوچکترین تماس دست به یک حوله تمیز منتقل نمایید و به صورت وارونه قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
- در این مرحله میتوانید شیشهها را با مواد مورد نظر پر کنید.
- در این مرحله پس از بستن درب شیشهها، به مدت 30 دقیقه با آب بجوشانید و پس از خنک شدن به یخچال منتقل نمایید.
آلبالو را چه وقت و چگونه باید مصرف کرد؟
- از خوردن آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید. زیرا مصرف آن موجب سوءهاضمه میشود و کار رودهها را مختل میکند.
- پس از خوردن آلبالو آب ننوشید، به طور کلی خوردن مایعات پس از میوهها موجب میشود میوه درون معده اصطلاحا باد کند و برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر داشته باشد.
- در فواصل بین غذاهای اصلی آلبالو بخورید. چراکه به هضم غذا کمک میکند.
- از خوردن مقدار زیاد آلبالو در یک وعده خودداری کنید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
چه کسانی نباید آلبالو بخورند؟
- افرادی که از ورم روده و مشکلات معده رنج میبرند از خوردن آلبالو خودداری کنند چراکه آلبالو ترش است و سلولز موجود در آن دیر هضم میشود. برای این منظور بهتر است از آلبالو به صورت کمپوت یا مربا استفاده نمایند و یا صبح ناشتا به مقدار کم از آلبالوی کاملا رسیده، مصرف کنند.
- افرادی
که دچار اضافه وزن هستند، آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر
رژیم غذایی خود مصرف نکنند. برای این منظور بهتر است آلبالو به عنوان یک
وعده غذایی اصلی در نظر گرفته شود. زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و
شیپور اشتهای کاذب را خفه میکند
چه کسانی باید آلبالو بخورند؟
- برای داشتن پوستی شفاف آلبالو بخورید. آلبالو به جهت خاصیت خونسازی، موجب شفافیت پوست میگردد. لذا خانمها از خوردن آن غافل نشوند.
- افرادی که از بیماری رماتیسم رنج میبرند،با خوردن آلبالو از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد.
- آلبالو مدر (ادرارآور) است و پتاسیم آن از رسوب نمک در رگهای خونی جلوگیری میکند و آن را به صورت ادرار دفع میکند. لذا، برای افرادی که از چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، رنج میبرند مفید میباشد.
- جوشانده "دم آلبالو" بیاندازه ادرارآور است و به کسانی که دچاراختلالات کلیوی و یا مثانه هستند توصیه میشود. برای تهیه این جوشانده باید ۳۰ گرم دم آلبالو را که خشک کردهاید در یک لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید.
- آلبالو ضد مواد صفراوی، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .
- نوشیدن آب آلبالو، درد عضلانی ناشی از ورزش را کاهش میدهد.
- نوشیدن آب آلبالو در صبح به خواب بهتر در شب کمک میکند.
- شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارساییهای کبدی مفید است.
- آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
- مصرف آلبالو همچنین برای افرادی که خارش پوستی و چربی زیاد در شکم دارند مفید و موثر است.
- هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
خوابی خوش با آلبالو
- اگر از مشکلات بیخوابی رنج میبرید و شبها در رختخواب برای به خواب رفتن کلنجار میروید. آلبالو را امتحان کنید. یک ساعت پیش از خواب یک مشت آلبالو میل نمایید. ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که زمان خواب و بیداری را در افراد تعیین میکند. آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل میشود) باعث بهبود خواب شبانه میشود.
با مصرف آلبالو به جنگ سلولهای سرطانی بروید
- فلاوونوئیدی که خواص ضدسرطانی قوی دارد، کورستین میباشد. آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار مناسبی از کورستین هستند. مقدار کورستین موجود در آلبالو و آلبالوخشکه بسیار بیشتر از سایر میوهها میباشد. فنولیک اسیدی که آمیگدالین نام دارد، به عنوان ویتامین B17 شناسایی شده است. تحقیقات انجامشده نشان میدهد آمیگدالین، اندازه تومورهای سرطانی را کاهش میدهد و از پیشرفت سرطان جلوگیری میکند. همچنین سایر مواد موثر موجود در آلبالو، درد ناشی از پیشرفت سرطان را تسکین میدهند. به همین علت است که آلبالو یک میوه ضد سرطانی قوی در نزد دانشمندان میباشد.
از خوردن آلبالو خشکه غافل نشوید
- 100 گرم از آلبالوخشکه 350 کالری انرژی دارد؛ درحالیکه همان مقدار از آلبالو به صورت تازه تنها 68 کالری انرژی دارد. در حقیقت آلبالوخشکه 5 برابر آلبالو تازه کالری دارد؛ زیرا آلبالو وقتی خشک میشود، مقدار فراوانی از آب خود را از دست میدهد و مقدار رطوبت آلبالوخشکه یک دهم آلبالو تازه است. همین مسئله باعث میشود که مقدار آلبالوخشکه در 100 گرم بیشتر از آلبالو تازه میباشد و چگالی انرژی در حالت خشکیده بیشتر از آلبالو در حالت تازه باشد.
- علاوه بر میزان کالری که در آلبالوخشکه بیشتر از آلبالو تازه میباشد، سایر ریزمغذیها هم در آلبالوخشکه بیشتر میباشند. برای مثال فیبر موجود در آلبالوخشکه سه برابر آلبالو تازه میباشد. کلسیم موجود در 100 گرم آلبالو خشکه 196میلی گرم است. حتی بسیار بیشتر از کلسیم موجود در شیر و 4 برابر کلسیم موجود در آلبالو تازه میباشد. آهن موجود در آلبالوخشکه 4 برابر آهن موجود در آلبالو تازه میباشد. البته ویتامین A موجود در آلبالو تازه بسیار بیشتر از آلبالو خشکشده میباشد.
به جای استامینوفن، آلبالوخشکه بخورید
- آلبالو خشکه، فعالیت آنزیمهای دخیل در فرآیند التهاب و احساس درد را کاهش میدهد؛ در نتیجه میتوان فعالیت ضددرد آلبالو را مطابق با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دانست.
از آنجایی که این میوه در فصل گرم سال وجود دارد بهتر است از کمپوت و شربت آن هم استفاده کنید. اگر با طرز تهیه آنها آشنایی ندارید لینکهای زیر در این زمینه به کمک شما میآیند.
طرز تهیه شربت آلبالو خانگی به چند روش
طرز تهیه کمپوت آلبالو ویژه تابستان
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست