سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
حساسیت پوستی چیست و چگونه درمان می شود؟
بیماریهای پوستی از جمله انواع حساسیتها معمولا با ایجاد قرمزی و خارش خود را نشان میدهند. این خارشهای پوستی گاهی چنان فرد مبتلا را کلافه میکند که حاضر است هر دارویی را برای درمان آن مصرف کند. حساسیت پوستی انواع مختلفی دارد که با برخی از روشهای طبیعی و خانگی درمان میشود و یا در موارد حاد از التهابات آنها بسیار کم میشود.
توجه: عملکرد مناسب دستگاه گوارش در پیشگیری از بروز بیماریهای پوستی اهمیت زیادی دارد.
طبق تحقیقات انجام شده مواد غذایی حساسیتزا شامل: تخممرغ، ماهیها و غذاهای دریایی، میوههایی نظیر فندق ،بادام، گردو، زردآلو، گیلاس، به، هلو، سیب، گلابی، آلو، زیتون، شیر گاو، چغندر، گیاهان چتری مانند رازیانه، هویج، زیره، جعفری، فلفل سبز ، عامل بروز ۹۰ درصد حساسیتها هستند.
آلرژیهای هوایی: این نوع حساسیت پوستی به وسیله مواد حساسیتزایی كه از طریق هوا نقل و انتقال مییابند بروز میكند.
آلرژیهای تماسی: از طریق تماس پوستی با ماده آلرژیزا پدید میآید. آلرژیهای تماسی پوستی معمولا علایمشان پس از ۳۰ دقیقه پدیدار میشود، هر چند ممكن است بروز این علایم تا چند ساعت طول بكشد. استفاده از برخی لوازم آرایشی حساسیتزا در این گروه قرار میگیرند. همچنین فلزی كه معمولا در دكمهها، سنجاقهای مو، شانههای فلزی، زیپ لباس و قزن، و بدلیجات بکار میرود میتواند باعث بروز عكسالعمل در این آلرژی شود.
به طور کلی و بر طبق بررسیهای انجام شده در طب سنتی موارد و توصیههای زیر برای درمان حساسیت پوستی بسیار کمک کننده هستند:
گردآوری: مجله اینترنتی وب
چرا دچار قرمزی و خارش پوست میشویم؟
از دیدگاه طب سنتی، پوست در حکم سطل زبالهای برای کل بدن است و از آنجا که عوارض پوستی به سرعت قابل تشخیص است، سیستم بدن به گونهای طراحی شده است که مواد زاید را به پوست بریزد و این مواد را از ارگانهای حیاتی مانند قلب، کبد و مغز دور نگه دارد. بنابراین اگر فردی دچار مشکلات پوستی مثل اگزما میشود، این احتمال وجود دارد که در عملکرد دستگاههای بدن وی، اختلالاتی ایجاد شده و مواد زاید زیادی داخل بدن انباشته شده است. معمولا انباشت این فضولات ناشی از مصرف خوراکیهای ناسالم است و در مواردی نیز به دلیل عملکرد نامناسب دستگاه گوارش میباشد. بنابراین با مصرف و یا عدم مصرف مواد غذایی مفید یا مضر میتوان تا حد زیادی به روند بهبود حساسیت پوستی کمک کرد.توجه: عملکرد مناسب دستگاه گوارش در پیشگیری از بروز بیماریهای پوستی اهمیت زیادی دارد.
انواع آلرژیهای پوستی کدامند؟
آلرژیهای غذایی: این آلرژی از طریق مصرف غذای خاص به وجود میآید. علایم مربوط به آلرژی غذایی معمولا چند دقیقه پس از خوردن غذاهای حساسیتزا بروز میكند البته برخی از این نوع غذاها حتی تا چند ساعت بعد هم واكنش نشان میدهد. ممكن است این نشانهها فقط در نواحی اطراف دهان، لبها و محدوده گوارشی پدید آید یا اینكه ممكن است در نواحی دیگر بدن هم این علایم خودشان را نشان دهند.طبق تحقیقات انجام شده مواد غذایی حساسیتزا شامل: تخممرغ، ماهیها و غذاهای دریایی، میوههایی نظیر فندق ،بادام، گردو، زردآلو، گیلاس، به، هلو، سیب، گلابی، آلو، زیتون، شیر گاو، چغندر، گیاهان چتری مانند رازیانه، هویج، زیره، جعفری، فلفل سبز ، عامل بروز ۹۰ درصد حساسیتها هستند.
آلرژیهای هوایی: این نوع حساسیت پوستی به وسیله مواد حساسیتزایی كه از طریق هوا نقل و انتقال مییابند بروز میكند.
آلرژیهای تماسی: از طریق تماس پوستی با ماده آلرژیزا پدید میآید. آلرژیهای تماسی پوستی معمولا علایمشان پس از ۳۰ دقیقه پدیدار میشود، هر چند ممكن است بروز این علایم تا چند ساعت طول بكشد. استفاده از برخی لوازم آرایشی حساسیتزا در این گروه قرار میگیرند. همچنین فلزی كه معمولا در دكمهها، سنجاقهای مو، شانههای فلزی، زیپ لباس و قزن، و بدلیجات بکار میرود میتواند باعث بروز عكسالعمل در این آلرژی شود.
حساسیت پوستی را چگونه درمان کنیم؟
تاکنون درمان قطعی برای حساسیتها یافت نشده است و قطعیترین درمان همانا پرهیز از مواجهه با آلرژی است. در مورد حساسیتهای غذایی در غالب موارد حذف ماده غذایی حساسیتزا مشکل خاصی را ایجاد نمیکند اما در مواردی که بیمار به تعداد زیادی مواد غذایی یا به یک گروه از مواد غذایی (مانند لبنیات) حساسیت داشته باشد، حذف مواد غذایی حساسیتزا علاوه بر ایجاد مشکلات عملی ممکن است بیمار را در معرض کمبود مواد مغذی مربوطه قرار دهد. از این رو بیمار باید حتما در مورد رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه مشاوره کند تا در صورت لزوم، مکملهای غذایی برای او تجویز شود.به طور کلی و بر طبق بررسیهای انجام شده در طب سنتی موارد و توصیههای زیر برای درمان حساسیت پوستی بسیار کمک کننده هستند:
- باید از مصرف غذاهای تند و تیز که ادویه زیادی مانند فلفل، زنجبیل یا سیر و پیاز دارد، پرهیز کرد.
- باید میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین را محدود کرد زیرا این مواد غذایی زمینهساز افزایش تولید صفرا هستند.
- از غذاهایی با هضم آسان که خون غلیظی تولید نمیکند و فضولات زیادی ندارد، استفاده شود. به عنوان مثال گوشت پرندگان، تخم مرغ عسلی و غذاهایی که به راحتی هضم میشود، مصرف این مواد برای افرادی که مشکلات پوستی دارند، مفید است.
- افرادی که دچار پرخوری هستند حتما باید این عادت خود را اصلاح کنند و حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهند.
- اگر فردی دچار یبوست است باید با استفاده از خواصی که خاکشیر برای یبوست دارد آن رفع کند.
- راهکارهای موثر دیگر برای رفع حساسیتهای پوستی، استفاده از گیاهانی است که در این فصل رویش میکند مثل : ریواس.
- سبزی خرفه یا تخم خرفه همراه با عرق کاسنی نیز در درمان این حساسیتها موثر است.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست