جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه استیک گوشت با سس مخصوص


استیک به قسمتی از گوشت راسته گاو گفته می‌شود که رگه‌هایی از چربی دارد. معمولا استیک گوشت، استیک مرغ یا بوقلمون را روی منقل کباب کرده و یا در روغن سرخ می‌کنند. 
معمولا در کنار بشقاب استیک از دورچین سیب زمینی تنوری، بلال بخارپز و سبزیجات گریل یا بخارپز دیگر استفاده می‌شود. طعم این غذا تا حدودی شبیه کباب برگ و کباب چنجه خودمان است و جالب است بدانید که همین غذای ساده در شهرها و کشورهای مختلف، به سبک‌های متفاوت و با دورچین و سس‌های متفاوتی تهیه و سرو می‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع سس‌ها به عنوان یک طعم‌دهنده عالی می‌توانید به لینک زیر بروید.


معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس


در اینجا قصد داریم طرز تهیه استیک گوشت بسیار خوشمزه‌ای را به شما آموزش دهیم که اگر یک بار آن را امتحان کنید، کمتر به سراغ سس قارچ یا دیگر انواع سس مخصوص استیک خواهید رفت.

مواد لازم برای تهیه استیک گوشت با سس مخصوص:

 گوشت راسته مخصوص استیک به تعداد دل‌خواه
 سس مایونز سیردار1 ق غذاخوری 
سس کچاپ 1 ق غذاخوری 
سس خردل 1 ق غذاخوری
سس تاباسکو  1 ق غذاخوری
کنجد بوداده نصف ق چای‌خوری 
نمک، فلفل، دانه خردل به میزان لازم 
کره 50 گرم 
 عصاره گوشت (اختیاری)1 بسته 
آب گوشت 2 لیوان 


	طرز تهیه استیک گوشت با سس مخصوص | وب

طرز تهیه استیک گوشت با سس مخصوص:

  1. برای تهیه استیک گوشت با سس مخصوص ابتدا تابه مورد نظر را گرم كنید.
  2.  یک تكه كوچك كره داخل تابه بیندازید.
  3. حالا ترکیبی از سس كچاپ، سس مایونز طعم‌دار، سس خردل، دانه خردل ، چند قطره سس تاباسكو ، كنجد بو داده، نمك و فلفل آماده کنید. 
  4. سسی که درست کردید را به كره اضافه کرده و همه مواد را باهم مخلوط كنید.
  5. تكه‌های استیک را کف تابه انداخته و بعد از چند دقیقه آن‌ها را برگردانید.
  6. حالا 2 لیوان آب گوشت به استیک‌ها اضافه كرده و شعله را زیاد كنید و اجازه دهید سس استیک به غلظت برسد. 
  7. میزان مغز پخت‌شدن اسیک‌ها به ضخامت گوشت بستگی دارد.
  8. اگر آب گوشت در دسترس نبود می‌توانید از یک عدد، قرص عصاره گوشت استفاده کنید به این صورت که باید قرص را داخل آب حل كرده و از آن به عنوان آب گوشت استفاده كنید.
  9. در صورت استفاده از عصاره گوشت، به استیک نمک نزنید زیرا خود قرص عصاره نمک دارد.
  10. استیک شما آماده است. می‌توانید آن را در کنار انواع دورچین مثل بلال آب‌پز، سیب زمینی تنوری، قارچ کبابی و ... سرو کنید. 

چند نکته درباره تهیه استیک گوشت:

  • گوشتی استیک باید گوشت راسته گوساله یا گوشت فیله باشد که البته گوشت فیله نرم‌تر و گران‌تر و برای تهیه استیک‌هایی که آب‌دار سرو می‌شوند، مناسب‌تر است اما گوشت راسته سفت‌تر است.
  • استیک را می‌توان به سه روش آّ‌بدار(خونی)، متوسط و کاملا پخته سرو کرد. برای امتحان‌کردن میزان پختگی استیک می‌توان انگشت دست را روی سطح استیک فرو کرد؛هرچه استیک پخته‌تر باشد،، بافت آن سفت‌تر خواهد شد. البته نباید استیک آنقدر روی حرارت قرار بگیرد که بسوزد زیرا سوختگی گوشت، طعم تلخی به آن می‌دهد.
  • می‌توانید برای تهیه استیک، برش‌های عرضی یا طولی به گوشت بدهید. گاهی در رستوران‌ها استیک به صورت نواری نیز پخته و سرو می‌شود که در این صورت می‌توان گفت استیک به سبک ژاپنی تهیه شده است.
  • ظرفی که برای طبخ استیک استفاده می‌شود، باید تابه چدنی یا تابه تفلونی خط‌دار باشد تا هم بتواند حرارت خیلی زیاد را تحمل کند و هم خطوط کف ظرف به بهتر پخته‌شدن استیک کمک کند.
  • گوشت استیک باید در اصطلاح بیات شده باشد یعنی نباید از گوشت تازه برای تهیه استیک استفاده کرد. باید برش‌های استیک را حداقل به مدت ۸ تا ۲۴ ساعت در فریزر قرار داد و سپس آن را برای پخت استیک استفاده کرد.
  • تابه ای که در آن استیک پخته می‌شود، نباید مملو از روغن باشد. شما می‌توانید این غذا را بدون روغن یا با روغن بسیار کم بپزید زیرا گوشت با چربی خودش قابل پخت است و نهایتا استیک خوشمزه‌تر خواهد بود.
  • اگر گوشت استیک ضخیم بود، حرارت را کم کنید تا گوشت با حرارت کم، مغزپخت شود.
  • طعم‌دار کردن گوشت یکی از مهم‌ترین مراحل تهیه استیک خوشمزه است که نباید فراموش شود. 
  • برای طعم‌دار کردن گوشت استیک معمولا ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت کافی است.
  • هرگز به گوشت استیک آبلیمو نزنید.
  • هرگز به عنوان دورچین استیک نباید از سبزیجاتی با طعم رو به ترش مثل گوجه‌فرنگی استفاده کرد اما هویج پخته ، سیب‌زمینی سرخ‌شده ، نخودفرنگی و کلم بروکلی مناسب است. 
  • خیارشور نیز یکی دیگر از انواع دورچین‌هایی است که نباید در کنار استیک دیده شود زیرا در این صورت نشان از ناشی بودن آشپز دارد.
امیدواریم از این دستور ساده و عالی استفاده کنید و با رعایت نکات ذکرشده، یک استیک گوشت خوشمزه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان. 

گردآوری: گروه اشپزی وب


همچنین مشاهده کنید