شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
گوشت کبابی را اینگونه درست کنید تا سرطان زا نشود!
کباب کردن گوشت و خوردن گوشت کبابی یکی از لذت بخش ترین کارهای دنیا مخصوصا در مسافرت است. اما گوشت های کبابی ممکن است مضراتی هم برای بدن تان داشته باشند. با ما همراه شوید تا اصول کباب کردن گوشت را بدانید.
گوشت کبابشده روی آتش بسیار زیانآور است. مواد گوشتی که به علت کباب کردن میسوزد، بنزپیرین ایجاد میکند و به همین علت است که برای کباب کردن گوشت از دستگاه الکتریکی (مولد) گاز استفاده میکنیم تا احتمال تماس گوشت با شعله آتش کمتر شود. بهخصوص توصیه میشود که از ریخته شدن (ریزش) روغن روی شعله آتش جلوگیری شود تا بنزپیرین تولید نشود.
اگر روغن روی آتش بریزد باعث ایجاد هیدروکربنهای آروماتیک (معطر) چندحلقهای شبیه بنزپیرین میشود که اینگونه مواد سرطانزا هستند. این مواد از طریق دود (آتش) روی گوشت قرار گرفته و زیانآور هستند.
توصیههای کاربردی در کباب کردن گوشت
_ وقتی شما در محیط باز روی حرارت ( آتش افروخته ) چیزی را کباب میکنید فقط از زغال فشرده ( بریکت ) استفاده کنید.
_ هیچ گاه گوشت را روی شعله آتش یا دود آتش کباب نکنید بلکه آن را روی آتش که چوب روشن و سوخته شده باشد، کباب کنید. یعنی این آتش باید حدود 30 تا 60 دقیقه خوب روشن و سوخته شود تا آماده برای کباب کردن گوشت شود.
_ بهتر است که گوشت کبابی را روی تورهای مخصوص آلومینیومی یا فویلهای آلومینیومی قرار دهید تا مانع از ریزش روغن روی آتش شود.
_ از خوردن مواد سوخته شده روی سطح گوشت که ممکن است گهگاه هم خوشمزه باشد، جدا پرهیز کنید.
_ از کباب کردن سوسیس، گوشتهای کنسرو شده، همبرگر و ژامبون ( گوشت دودی ) خودداری کنید زیرا نیتروزامین از طریق گرمای زیاد درست شده و این ماده سرطانزا است.
_ بهتر است که از گوشتهای کمچربی دارتر مثل استیک، گوشت گردن قطعه قطعه شده استیک یا کتلت مرغ و گوشت گوساله استفاده شود. همچنین مواد گیاهی به عنوان مثال پاپریکا (Paprika)، سیب زمینی و ذرت یا گوشتهای مثل تون ماهی، ماهی قزلآلا و ماهی آزاد مصرف شود.
_ اگر به دنبال مواد خوشمزهتر هستید و خود نیز شخصی خوش ذائقهاید، میتوانید از سس معمولی یا سسهای دیگر استفاده کرده و همراه کباب، سالاد تازه، سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید یا حتی میتوانید به عنوان دسر همراه غذا یک بشقاب موز کبابشده بخورید.
_ باید از داغ کردن بسیار زیاد چربی اجتناب کرد زیرا گرمای زیاد چربیهای غیراشباع (مفید) و همچنین ویتامینهای C ،A و E را از بین میبرد. در این صورت است که احتمال بروز سرطان در روده بزرگ افزایش پیدا میکند. سرخ کردن زیاد غذا میتواند مواد مضر زیادی ایجاد کند که ضرر آنها برای بدن انسان همانند مواد سمی موجود در زرده تخممرغ فاسدشده و گندیده است.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : روزنامه سپید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس حجاب دولت دولت سیزدهم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی گشت ارشاد توماج صالحی جمهوری اسلامی ایران
تهران قتل شهرداری تهران سیل کنکور هواشناسی وزارت بهداشت پلیس سلامت سازمان سنجش زنان سازمان هواشناسی
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو بازار خودرو دلار قیمت طلا مسکن سایپا بانک مرکزی ارز ایران خودرو تورم
سینمای ایران سینما کیومرث پوراحمد سریال پایتخت سریال تلویزیون موسیقی رهبر انقلاب قرآن کریم فیلم ترانه علیدوستی مهران مدیری
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا سپاهان
هوش مصنوعی سرطان نخبگان سامسونگ اپل فناوری ناسا الماس بنیاد ملی نخبگان مریخ ربات
سازمان غذا و دارو کاهش وزن بارداری هندوانه مالاریا آلزایمر زوال عقل