جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

کنگر؛ سبزی اردیبهشت ماه!


کنگر؛ سبزی اردیبهشت ماه!
▪ نام‌های دیگر آن عبارتند از: بادآورد، کندل، جندل، بیدگیا، خار زن‌بابا، عصفر بری و...
▪ طبع: این گیاه دارای طبعی گرم و خشک است.
▪ خواص: این سبزی که در سال، یک ماه و آن هم در فصل بهار، ماه اردیبهشت به بازار می‌آید، دارای خواص و ویتامین‌های متعددی است. از جمله ویتامین E و املاح متعدد دیگر. مصرف کنگر باعث تصفیه خون می‌شود و از نظر طب سنتی، کنگر دافع بلغم و سوداست.
استفاده از آن در رفع ناراحتی‌های معده، سستی معده، زخم معده، درد معده، لوزالمعده، زخم روده و اثنی‌عشر، یرقان مزمن، ضعف کبد و طهال موثر است.
ـ دانه کنگر، پایین‌آورنده فشار خون است.
ـ کنگر خاصیت شیرافزایی دارد و «تورم ریوی» را رفع می‌کند.
ـ کنگر آب‌پز، داروی خوبی برای بیماران نقرسی است و مصرف آن در بیماران قندی نقش درمانی خوبی دارد.
ـ افراد میگرنی تا می‌توانند از این سبزی استفاده کنند‍!و بالاخره کنگر در درمان ناراحتی‌های دیگری چون: «خارش‌های پوستی، اختلال جریان خون، ورم عضلانی (به‌صورت پماد)، فلج، جذام، اسهال مزمن، رفع عطش (آب آن)، استفراغ، یبوست، سرماخوردگی، سخت‌ادراری، سوزش ادرار و... موثر است.
▪ موارد منع مصرف آن عبارتند از:
ـ افرادی که دچار حصبه هستند، نباید از این سبزی استفاده کنند.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید