چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مردی از جنس آسمان


مردی از جنس آسمان
چهاردهمین سالگرد شهادت شهدای سانحه هوایی ۱۵دی ۷۳، سرلشکر <منصور ستاری> فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلا‌می ایران و شماری از فرماندهان نیروی هوایی فردا ۱۵ دی‌ماه برگزار می‌شود. در این مراسم سرلشکر بسیجی فیروزآبادی رئیس ستادکل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر صالحی فرمانده کل ارتش، امیرسرتیپ خلبان‌شاه‌صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش و جمعی از مقامات لشکری و کشوری به همراه کارکنان نظامی و خانواده شهدا حضور خواهند یافت. سرلشکر شهید منصور ستاری در ۱۵ دی‌ماه ۱۳۷۳ هنگامی که از ماموریت از اصفهان به تهران بازمی‌گشت، به‌همراه دیگر همراهانش به‌شهادت رسید.
از ویژگی‌های آن شهید می‌توان به ‌نظارت و پیگیری مستمر انجام کارها، ابتکار‌ها، هوش و سرعت عمل، مدیریت فوق‌العاده، خستگی‌ناپذیری و... که همگی حکایت از بزرگمردی آن شهید دارد اشاره کرد. منصور ستاری در سال ۱۳۲۷ در ولی‌آباد ورامین دیده به جهان گشود. پدرش مرحوم حاج‌حسن مردی فاضل، ادیب و دانشمند بود. در کتابی که از مرحوم جدش تحت عنوان (ماتمکده عشاق) برجای مانده خطاب به فرزندش (حسن) آمده است، تو را فرزندی خواهد آمد که بلندآوازه خواهد بود نامش را منصور بگذار. شهید ستاری دوران ابتدایی را در مدرسه ولی‌آباد ورامین و دوران متوسطه را در قریه پوئینک باقر‌آباد به پایان رساند. وی در طول دوران تحصیل همواره یکی از شاگردان ممتاز کلا‌س به‌شمار می‌رفت. ستاری پس از اخذ دیپلم متوسطه در سال ۱۳۴۴ وارد دانشکده افسری شد و پس از پایان دوره دانشکده به درجه ستوان‌دومی نایل آمد و در سال ۱۳۵۱ جهت طی دوره علمی رادار کنترل به کشور آمریکا اعزام شد و سپس به‌عنوان افسر کنترل شکاری نیروی هوایی ارتش مشغول به‌کار شد. در سال ۱۳۵۴ در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته برق و الکترونیک قبول شد و ۱۷۵ واحد دانشگاهی را پاس کرد. این دوران همزمان و مصادف با پیروزی انقلا‌ب و بسته‌شدن دانشگاه‌های کشور شد. وی پس از تغییر و تحول در ساختار نظام آموزش عالی کشور که منبعث از فرهنگ اصیل و غنی‌اسلا‌می بود مجددا به دانشگاه راه یافت و موفق به اخذ لیسانس در رشته برق و الکترونیک از دانشگاه تهران شد. با شروع جنگ تحمیلی، شهید ستاری همچون آحاد مردم به پاسداری از دستاوردهای انقلا‌ب اسلا‌می پرداخت. وی افسری مومن، متعهد، شجاع، آگاه و کاردان بود. طرح‌ها و ابتکارات زیادی در تجهیز سیستم‌های راداری و پدافندی به اجرا گذاشت که در طول جنگ تحمیلی توان نیروی هوایی را در سرنگونی هواپیماهای متجاوز دشمن دوچندان کرد. ستاری به‌علت فعالیت‌های بیش از حد که در اجرای طرح‌های جنگی از خود نشان داد در سال ۱۳۶۲ به ‌سمت معاون عملیاتی فرماندهی پدافند نیروی هوایی منصوب شد. طرح‌ها و برنامه‌هایی که ارائه می‌کرد بسیار منطقی، علمی، کاربردی و موثر بود.
از این رو در سال ۱۳۶۴ به‌عنوان معاون طرح و برنامه نیروی هوایی برگزیده شد و به‌علت لیاقت و کاردانی و شایستگی که از خود نشان داد در بهمن‌ماه سال ۱۳۶۵ با درجه سرهنگی به‌سمت فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلا‌می ایران منصوب شد و تا هنگام شهادت عهده‌دار این مسوولیت بود.
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید