چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

‌زحمت را کم کنند!


‌زحمت را کم کنند!
از چـنـد مـاه قـبل نخستین گام‌های مربوط به دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری برداشته شد و رسانه‌های گوناگون تحلیل‌های متفاوتی در این مورد ارائه نمودند. این موضوع بر بعضی تحولات سیاسی کشور نیز سایه انداخت. از جمله برخی از نمایندگان مجلس در هنگام معرفی محصولی برای تصدی وزارت کشور به سابقه رفاقت نزدیک او با احمدی‌نژاد اشاره کردندو نـگـرانـی خـود در ایـن خصوص را ابراز داشتند.به اعتقاد این گروه از معترضان، نزدیکی بیش از حد مـجری انتخابات به یکی از کاندیداها، می‌توانست شائبه‌هایی پیرامون انتخابات ایجاد نماید. نقدی کردن یارانه‌ها و جنبه‌های تبلیغی آن، موضوع دیگری بود که بعضی از صاحب‌نظران اقتصادی به آن اشاره و توصیه مـی‌کردند که پیگیری این سوژه به بعد از انتخابات ریاست جمهوری موکول شود تا هرگونه شائبه تبلیغاتی بودن آن از بین برود. میزان بهره‌مندی کاندیداهای احتمالی و جناح‌های گوناگون کشور از امکانات رسانه‌ای و تـبلـیـغـی از دیـگـر نگرانی‌هایی بود که به خاطر حـمایت‌های بی‌سابقه رسـانه ملی از احمدی‌نژاد و مخالفت علنی بعضی برنامه‌های آن با اصلاح‌طلبان و رقبای احتمالی احمدی نژاد، مورد توجه قرار می‌گرفت. اما در میان نگرانی‌های ابـراز شـده، مـوضوع ورود عناصر نظامی به پروسه انتخابات و نگرانی‌های مرتبط با آن، بـرجـسـتگی ویژه‌ای داشت. این دغدغه‌ها گاه با این پاسخ صحیح مواجه می‌شد که مسئولان نظامی، از معیارها حمایت می‌کنند و سـخـنـان آنـها به مفهوم ورود نظامیان به مصادیق انـتـخـابـاتـی نـیـسـت. اما آنچه که دیروز بعضی از خبرگزاری‌ها به نقل از یک مقام عالیرتبه نظامی بیان کرده‌اند تا حدود زیادی با اظهارات پیشین متفاوت است. بر اساس اظهارات منتسب به این مقام ارشد، پرسابقه و با نفوذ، او دو نکته را مورد اشاره قرار داده است که چنانچه در نقل خبر بی‌دقتی صورت نـگـرفـته باشد شائبه حمایت صریح از یک کاندیدا و توصیه مستقیم به سه کاندیدای اصلاح طلبان برای کناره‌گیری از انتخابات در آن وجود دارد.
نخستین نکته که در میان سخنان مقام عالیرتبه نظامی به چشم می خورد تاکید او بر این نکته است که : ‌«بــعضی‌ها معتقدند این فاصله‌ای که گروه‌هایی از سیاستمداران بین دولت و مردم انداختند، موفق بوده و توانسته‌اند نظر مردم را جلب کنند، بنابراین در این انتخابات ریاست جمهوری، می‌توانند یک کاندیدای ریـاسـت جـمـهـوری جـدیـد مـعرفی کنند و مسئله احـمـدی‌نژاد را تمام کنند ولی این اتفاق نمی‌افتد، اشتباه می کنند. »‌
دومین نکته، سخنی است که می‌توان به نحوی آن را شـــامــل حــال هـر سـه کـانـدیـدای اصـلاح طلـب (خـاتـمـی،‌کروبی و میرحسین موسوی) دانست کهدر زمان انتخابات، سن آنها بین ۶۶ تا ۷۲ سال خواهد بود. شخصیت مورد نظر ، حضور درعرصه انتخابات را وظیفه هرکسی دانسته که قابلیت ریاست جمهوری را در خود می‌بیند اما اظهارات او به گونه‌ای است که جنبه منع آن بسیار پررنگ‌تر از تشویق می باشد. وی اظهار داشته اسـت: »‌... بـاید به این نکته توجه شود که دولت احمدی‌نژاد نشان داد ریاست جمهوری ظرفیت کاری بسیار بالایی دارد و توانمندی و تحرک زیـادی مـی‌طلبد و مناسب افراد بازنشسته و خیلی مسن نمی باشد.«‌‌
البته باید منتظر ماند تا مشخص شود که آیا در نقل خبر، دقت کافی صورت گرفته یا نه؟ اما اگر این خبر دقـیـق و صـحـیح باشد، بهترین گزینه پیشنهادی بـرای خـاتمی، کـروبـی و میـرحسین آن است که زحمت را کم کنند تا »کسانی که به اشتباه فکر کرده‌اند مسئله احمدی نژاد تمام شدنی است مطمئن شوند این اتفاق نخواهد افتاد« .
‌ ‌الـبـتـه سـخـنـان مـقام عالیرتبه نظامی که از قدیمی‌ترین نیروهای نظام و دارای سوابق شناخته شده انقلابی می باشد از جهات دیگر نیز قابل توجه است. وی با اشاره به رمز پیروزی انقلاب اسلامی، از هماهنگی همه نیروها سخن گفته و اظهار داشته است: »ما گروههای مخالف خود را هم تحمل می‌کردیم، در عین حال که با آنها مخالف و علیه آنها تبلیغ و بحث می کردیم و جوابشان را می‌دادیم و علیه آنها کتاب می نوشتیم و سـخـنـرانـی می‌کردیم، اما وقتی به هم می‌رسیدیم مثل رفیق بودیم در برنامه‌ریزی‌هایی که می‌خواستیم علیه شاه انجام دهیم قطعاً کسی در جلسه نمی‌فهمید که این کمونیست است و آن یکی مسلمان و دیگری مرام دیگر دارد...«
اکنون می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا رفتاری که با بعضی جناح‌های درون کشور می شود شباهتی با رفتارهایی دارد که در دوره مبارزه با شاه، نسبت به بعضی کمونیست‌ها انجام می‌شد؟
منبع : روزنامه آفتاب یزد


همچنین مشاهده کنید