پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با دانشگاه آزاد اسلامی (۱۳۶۱-)


آشنایی با دانشگاه آزاد اسلامی (۱۳۶۱-)
دانشگاه آزاد اسلامی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ با حمایت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد.
در مدت بیش از ۲۴ سال فعالیت خود، حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند. این دانشگاه در حال حاضر حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو و حدود ۱۵ هزار عضو هیأت علمی و ۳۱ هزار نیروی انسانی در سطح کشور دارد. این تعداد در ۳۵۰ واحد و مرکز دانشگاهی و در فضایی حدود ۱۱ میلیون مترمربع فضای آموزشی و رفاهی مشغول به تحصیل یا کار هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی توفیقات چشمگیری در توسعه آموزش عالی در کشور داشته است که نمی‌توان به‌سادگی از آن گذشت. یکی از مهم‌ترین افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی، نقش اساسی آن در فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی کشور و جهان است.
براساس نتایج آزمون سال ۸۵ از کل پذیرفته‌شدگان در مقطع کارشناسی ارشد، ۴۸ درصد آنان از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بوده‌اند، همچنین از ۱۸۲ نفر پذیرفته شده در مقطع دکترای تخصصی، ۹۵ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی بوده‌اند.
البته برخی کارشناسان از مسائلی همچون بالا بودن میزان شهریه و پایین بودن کیفیت سطح آموزش به‌عنوان نقاط ضعف دانشگاه آزاد اسلامی نام می‌برند.
از طرفی گفته می‌شود که دولت با تقویت دانشگاه پیام نور درصدد رقابت با این دانشگاه است. اما آنچه می‌توان بدون غرض‌ورزی بیان کرد این که دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه آموزش در کشور نقش غیرقابل انکاری ایفا کرده است.
عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی‌ در پیام خود به مناسبت بیست و چهارمین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی آورده است: امروز از تاسیس شجره طیبه دانشگاه آزاد اسلامی ۲۴ بهار می گذرد، دانشگاهی که با ساده‌ترین امکانات کار خود را جهت ترسیم آینده ای درخشان برای علاقه‌مندان به تحصیلات عالیه در میهن اسلامی مان آغاز کرد و با استقبال کم نظیر مردم در بیش از دو دهه از فعالیت‌های ارزشمند خود، مواجه شد.
نهال دانشگاه آزاد اسلامی که با حمایت مستقیم و ماندگار حضرت امام کاشته شد، هم اکنون با یک میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموخته، یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو، ۳۳۰ واحد و مرکز آموزش در داخل و خارج از کشور، ۲۵ هزار عضو هیات علمی، ۳۰ هزار نفر پرسنل، بیش از ۱۰ میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی و ۶۰۰ مدرسه سما به عنوان منبع جوشان علم و دانش و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، افتخاری درخشان برای نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
بهره مندی از جایگاه شایسته در عرصه جنبش نرم افزاری و تولید علم، توسعه رشته‌های کاربردی نظیر نانو‌تکنولوژی، بیوتکنولوژی، IT و پیشقدم شدن در زمینه دستیابی به تکنولوژی جوش هسته ای و تولید آب شیرین از فعالیتهای نوین دانشگاه آزاد اسلامی است.
موفقیت‌های درخشان دانشجویان، استادان، مبتکران و مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه جهانی نگاه محافل بین‌المللی آکادمیک را به ایران معطوف ساخته است.
موفقیت‌های مداوم دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه‌های ورزشی که کوله باری از افتخارات را برای کشور به ارمغان آورده است و نقش برجسته دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری مسابقات قرآن و عترت، تشکیل ستاد اقامه نماز، مناسبات دینی و مذهبی و رشد چشمگیر مقالات ISI استادان و دانشجویان در نشریات معتبر بین المللی و حضور آنها در مجامع آکادمیک و درخشش در مسابقات بین المللی روبوکاپ و بتن، افتخارات درخشانی برای میهن اسلامی مان رقم زده است.
هم اکنون حرکت در جهت توسعه پژوهش و تحقیقات، ایجاد کرسی‌های نظریه پردازی، ارتقای کیفیت آموزشی، تعمیق ارزشها و کسب رضایت مردم، افقهای جدیدی است که آغاز گردیده و در پرتوی الطاف بیکران الهی، عزم راسخ مسئولین و تلاش افراد مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی انشاءا... دست یافتنی است.
منبع : همشهری آنلاین