چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا


امروز سه شنبه سی ام بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی، در تاریخ


امروز سه شنبه سی ام بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی، در تاریخ
امروز سه شنبه سی ام بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی مقارن است با یازدهم صفر سال ۱۴۲۹ هجری قمری و برابر است با نوزدهم فوریه سال ۲۰۰۸ میلادی.
● رضاخان فرمانده نیروهای نظامی ایران
در چنین روزی در سال ۱۳۰۳ ه ش رضاخان خود را فرمانده کل نیروهای مسلح ایران نامید. پس از کودتای اسفند ۱۲۹۹ کابینه ای متشکل از اعضای کمیته آهن به ریاست سید ضیاء‏الدین طیاطبایی تشکیل شد. در این میان پست حساس وزارت جنگ با اندکی کشمکش در اختیار رضاخان سردار سپه قرارگرفت. او با قرار گرفتن در موقعیت خود حرکت خود را جهت کسب تمام عیار قدرت آغاز نمود . سید ضیاء‏ نود روز پس از کودتا مجبور به ترک ایران شد. سردار سپه پس از آن به پشتوانه نظامیان و حمایتهای جدی سیاست انگلستان که توسط هاوارد و سفیر جدید آن کشور سرپرسی لورن ( معروف به تاجبخش ) تامین می شد خود را به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح اعلام کرد و در نهایت هم با خلع احمد شاه قاجار از قدرت توسط نمایندگان دست نشانده خود در مجلس، قدرت را به کلی از آن خود کرد .
● گشایش سفارت فلسطین در ایران
در چنین روزی در سال ۱۳۵۷ ه ش سفارت فلسطین طی مراسمی در محل سابق سفارت رژیم اشغالگر قدس در ایران آغاز به کار کرد. در این مراسم یاسر عرفات رهبر جبهه آزادی بخش فلسطین به همراه حاج سید احمد خمینی و دکتر ابراهیم یزدی معاون نخست وزیر در امور انقلاب در حالی که گروهی از چریک های فلسطین از آنها محافظت می کردند ، حضور داشتند. ابراهیم یزدی در این مراسم گفت امروز برای ما مسلمانان روزی است بسیار حساس و تاریخی . از زمانی که تجاوزگران و اشغالگران انگلیسی و صهیونیست ها سرزمین مقدس ما مسلمانان را اشغال کردند و برادران فلسطینی ما را از سرزمین شان اخراج کردند از آن روز قلب میلیونها میلیون مسلمان جهان در دلهایشان لرزید . در سال های ۱۳۲۵ و ۱۳۲۶ پس از آغاز جنگ ، رهبران ما درخواست داوطلب برای اعزام به فلسطین نمودند . از آن روز زمانی طولانی گذشته زمانی که می گفتند استعمارگران خارجی امپریالیسم و صهیونیسم هر گز شکست نخواهند خورد . شما مردم با فداکاری ها و نثار خون های پاک خودتان ، نه تنها بزرگترین قدرت جهانی را به زانو در آوردید بلکه بزرگترین پایگاههای آنها را درهم شکستید . امروز شاهد ثمره این مجاهدت ها هستید به طوری که امروز برادران فلسطین ما در کنار شما قرار گرفته اند . حاج سید احمد آقا خمینی هم در این مراسم گفت من به نمایندگی از طرف حضرت آیت الله امام خمینی پیروزی ملت ایران را به تمام ملت تبریک عرض می کنم. مبارزات ما تنها به آزادی ایران خاتمه پیدا نمی کند. ما تا آزادی تمام سرزمین های اسلامی به مبارزات خود ادامه می دهیم ...
● قطع رابطه ایران با اسرائیل
در چنین روزی در سال ۱۳۵۷ ه ش وزارت امور خارجه ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که از این پس ایران هیچ گونه رابطه ای با اسراییل نخواهد داشت و ضمن اخراج ۳۲ تن از کارکنان آژانس یهودی هواپیمایی ال عال و نیز دیگر کارشناسان رژیم اشغالگر قدس از ایران متقابلا به کلیه کار مندان ایرانی نمایندگی رژیم سابق در رژیم صهیونیستی دستور داده شده است در اولین فرصت و هرچه زودتر خاک آن کشور را ترک کنند. در این اطلاعیه آمده است که با الهام از انقلاب راستین مردم ایران چون قطع هر نوع رابطه و همکاری با اسراییل و حمایت از خلق فلسطین یکی از اصول اساسی سیاست خارجی حکومت موقت انقلاب ایران است به منظور پایان دادن به روابط آشکار و پنهان رژیم سابق این تصمیم گرفته شده است .
● آتش گرفتن کنسولگری آمریکا در تبریز
درچنین روزی در سال ۱۳۵۷ ه ش کنسولگری آمریکا درتبریز دچار آتش سوزی شد. رییس اداره موتوری شهرداری تبریز گفت آتش سوزی در کنسولگری آمریکا به علت سرایت آتش از لوله بخاری رخ داد که بلا فاصله مهار شد و تنها در یک اتاق آن حدود شش هزار تومان خسارت به بار آورد .
● درگذشت حجه الاسلام زمانی
درچنین روزی در سال ۱۳۶۹هجری شمسی حجة الاسلام مصطفی زمانی از مدرسان برجسته حوزه علمیه دار فانی را وداع گفت. وی پس از طی مقدمات علوم و تحصیل علوم عالی تحت نظر امام خمینی به نگارش آثار پر مغز خود پرداخت که از میان آنها می توان به «ابراهیم بت شکن یا قهرمان توحید» و ترجمه کتاب «شیعه و زمامداران خودسر» نوشته محمد جواد مغنیه اشاره کرد .
● گذشت دنگ شیائو پینگ
در چنین روزی در سال ۱۹۹۷ میلادی دنگ شیائو پینگ رهبر پیشین چین در ۹۲ سالگی درگذشت . شیائو پینگ از سال ۱۹۷۸میلادی رهبری یک میلیارد چینی را به عهده گرفت. وی با سیاست اصلاح اقتصادی به میدان آمد و در این مسیر موفقیت های چشم گیری به دست آورد . او با انجام سرکوب های سیاسی عملا حزب حاکم را در کشور چین به اوج رساند و در عوض به اصلاح امور اقتصادی و گسترش آزادی های اجتماعی در چین دست زد. امروزه پیشرفت اقتصادی چین محصول اندیشه های وی است. شیائو پینگ از بیماری پارکینسون رنج می برد و به همین دلیل نیز در گذشت.
● تولد نیکلاس کوپرنیک
در چنین روزی کوپر نیک ستاره شناس مشهور آلمانی به دنیا آمد . کوپرنیک منجم بزرگ لهستانی در شهر تورن چشم به جهان گشود . پس از به پایان رساندن دوره تحصیل به سبب داشتن استعداد زیاد یک کرسی تدریس ریاضیات به دست آورد . اما عمویش که سرپرستی او را به عهده داشت مقام کشیشی فروئنبورگ را برایش مناسب دید و کوپرنیک در سال ۱۵۰۶ میلادی به نزد عمویش بازگشت اما از مطالعه دست برنداشت . او حرکت زمین را پس از هجده قرن مطرح کرد و دوباره همان مخالفت ها آغاز شد اما وی مدت چهل سال از انتشار افکارش چشم پوشی نمود و سرانجام از سوی یکی از شاگردان وفادار خود به نام ریتکوس کتابش را به چاپ رساند و در بیست و چهارم ماه مه یعنی چند روز پس از انتشار کتابش تحت عنوان دوران اجسام آسمانی درگذشت . کوپرنیک بود که مرکزیت آفتاب و حرکت زمین به دور آن را شرح داد.
● تولد خوزه اوستازیو ریورا
در چنین روزی در سال ۱۸۸۹ میلادی ریورا شاعر و رمان نویس کلمبیایی به دنیا آمد . «وترکس» عنوان مهمترین اثر اوست .
● تولد استفان دابینس
در چنین روزی در سال ۱۹۴۱ میلادی دابینس شاعر و نویسنده آمریکایی دیده به جهان گشود. «سوپ داغ سگ» عنوان مهمترین اثر اوست .
● درگذشت آندره ژید
در چنین روزی در سال ۱۹۵۱ میلادی آندره ( پل گیلیام) ژید نویسنده فرانسوی درگذشت . وی در سال ۱۹۴۷ میلادی جایزه نوبل ادبی را دریافت داشت . او در سن هشتاد و یک سالگی درگذشت . ژید در سال ۱۸۶۹ میلادی به دنیا آمد . او در سال ۱۹۴۷ جایزه نوبل را ازآن خود کرد . ژید یازده ساله بود که پدرش را از دست داد. او در سال پنجم ابتدایی از مدرسه اخراج شد. وی پس از آن شروع به مطالعه آثار شاعران نمود و بالاخره موفق شد دیپلم ادبی بگیرد. نخستین اثر او با نام "دخترهای آندره والتر" منتشر شد. مضمون اصلی این کتاب مبارزه با شهرت است. تمامی آثار او بر پایه های خواست های غریزی قرار دارند . وی در دوران سفر به الجزایر به مرض سل دچار آمد. "مائده های زمینی" اثر مشهور همین دوران اوست. آهنگ روستایی ، سکه بازان ، بازگشت از شوروی، پرومته در زنجیر، تزه ، خاطراتی از اسکار وایلد و تربیت زنان عناوین برخی از آثار اویند. وی در سال ۱۹۵۱ میلادی دار فانی را وداع گفت .
● درگذشت آرنولد لوویک مندلسون
در چنین روزی در سال ۱۹۳۳ میلادی مندلسون آهنگساز برجسته آمریکایی در سن هفتاد وهفت سالگی در گذشت .
● پیمان صلح وست مینستر
در چنین روزی در سال ۱۶۷۴ میلادی هلند و انگلستان پیمان صلح وست مینستر را امضا کردند.
● اختراع گرامافون
در چنین روزی در سال ۱۸۷۸ میلادی توماس آلوا ادیسون گرامافون را اختراع کرد.
● اعتراض گسترده نسبت به اشغال شانگهای
در چنین روزی در سال ۱۹۲۷ میلادی ، چینی ها با راه اندازی تظاهرات گسترده در این کشور به اشغال نظامی شانگهای توسط انگلستان اعتراض کردند .
● هلند و جامعه ملل
در چنین روزی در سال ۱۹۲۰ میلادی هلند به جامعه ملل پیوست .
● اشغال تیمور
در چنین روزی در سال ۱۹۴۲ میلادی و در جریان جنگ جهانی دوم نیروهای ژاپنی جزیره تیمور را به اشغال خود در آوردند .
● کشتار سربازان ژاپنی
در چنین روزی در سال ۱۹۴۵ میلادی بیش از ۹۰۰ سرباز ژاپنی با حمله کروکودیل ها در عرض دو روز کشته شدند .
● حمله علیه هانوی
در چنین روزی در سال ۱۹۵۲ میلادی فرانسه علیه هانوی پایتخت ویتنام دست به حمله زد .
● پیمان دفاعی آسه آن
در چنین روزی در سال ۱۹۵۵ میلادی پیمان دفاع جمعی آسیای جنوب شرقی (کشورهای عضو آسه آن) به مرحله اجرایی رسید .
● گابن و قانون اساسی
در چنین روزی در سال ۱۹۵۹ میلادی گابون صاحب قانون اساسی شد .
● استقلال قبرس
در چنین روزی سه کشور بریتانیا ، ترکیه و یونان قراردادی را امضا کردند که طی آن به قبرس اعطای استقلال می شد .
● اختراع دوربین جدید
در چنین روزی در سال ۱۸۵۶ میلادی برای نخستین بار پروفسور هامیلتون ال اسمیت دوربین سبک جدید را اختراع کرد .
● حمله علیه ژاپنی ها
در چنین روزی در سال ۱۹۴۲ میلادی روزولت رییس جمهور آمریکا دستوری را امضا کرد که طی آن به سربازان آمریکایی این اختیار داده می شد که با سربازان ژاپنی وارد جنگ شوند .
● ورود نیروهای نظامی آمریکایی به ژاپن
در چنین روزی در سال ۱۹۴۵ میلادی و در بحبوحه جنگ جهانی دوم حدود سی هزار نفر از افراد نیروی دریایی آمریکا وارد ووجیمای ژاپن شدند .
● پرتاب فضاپیمای میر
در چنین روزی در سال ۱۹۸۶ میلادی شوروی سابق فضاپیمای میر را به فضا پرتاب کرد .
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید