چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چند نکته درباره نان


چند نکته درباره نان
▪ چیدن نان‌های داغ بر روی هم، كپك‌زدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می‌كند؛.
▪ قبل از سرد شدن كامل نان‌ها، آنها را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیك دربسته بگذارید؛
▪ حرارت نان باعث كپك‌زدگی زودرس آن می‌گردد. از دسته كردن نان داغ جداً بپرهیزید؛
▪ نان خوب مستلزم داشتن آرد با كیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛
▪ خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یكی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری كنید؛
▪ از خوردن نان سبوس‌دار در وعده‌های غذایی خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس‌دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی را كاهش می‌دهد؛ خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می‌گردد؛
▪ نان‌های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان‌های سفید و روشن دارند؛
▪ قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می‌نماید؛
▪ انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات‌شدگی زودرس، تسریع در كپك زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می‌گردد؛
▪ قبل از سرد شدن كامل، نان را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛
▪ هنگام خرید نان حتماً یك سفره پارچه‌ای یا پلاستیكی به همراه داشته باشید؛
▪ نانی كه پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع‌تر و ماندگارتر خواهد بود.
▪ هر‌چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون‌تر و هرچه سبوس آرد كمتر، ارزش غذایی آن نیز كمتر و كیفیت نان نیز پایین‌تر خواهد بود؛
بین حرارت، رطوبت و كپك‌زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان‌هایی كه به صورت داغ روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میكروبی و كپك‌زدگی فراهم می‌سازند؛
▪ آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان‌های سفت و بد‌هضم خواهد شد؛
▪ نان خوب نانی است كه آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف‌كننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید