چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
آیا به قدر کافی فیبرهای گیاهی دریافت میکنید ؟
معمولاً ، اجزایی از غذا که برای ما مفید می باشند به وسیله بدن جذب شده ، جهت عملکرد مناسب و حفظ سلامت بدن مورد استفاده قرار می گیرد . فیبرهای غذایی وضعیتی استثنایی دارند . این مواد جذب بدن نمی شوند و بدون تغییر از دستگاه گوارش عبور می کنند ، اما برای سلامت دستگاه گوارش و محافظت بدن در برابر بیماریهایی از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان بسیار مهم می باشند . فیبرها تنها در غذاهای گیاهی مانند : غلات ، میوه جات ، سبزیجات ، حبوبات ، مغز گردو و فندق و دانه های گیاهی وجود دارند.در بین منابع گوناگون فیبرها ، مصرف فیبرهای موجود در غلات بیشتر با کاهش خطر بیماریهای قلبی همراه می باشد .
فیبرچیست ؟
فیبر بخش عمده ای از ساختمان گیاهی (نظیر میوه جات ، سبزیجات ، حبوبات و غلات ) را تشکیل می دهد که در بدن هضم و جذب نمی شود . دو نوع فیبر غذایی وجود دارد : محلول که به هنگام مخلوط شدن با مایعات به حالت ژل در می آید و نامحلول که به حالت ژل در نمی آید .
چگونه فیبر بیشتری مصرف کنیم ؟
برای دریافت میزان کافی فیبر در رژیم غذایی خود می توانید از هرم راهنمای تغذیه ای زیر پیروی کنید . این توصیه ها عبارتند از : مصرف روزانه ٢ تا ٤ نوبت غذایی از میوه جات ، ٣ تا ٥ نوبت از سبزیجات و ٦تا ١١ نوبت از حبوبات و غلات:
_ روزتان را با مصرف غذاهای واجد غلات که حداقل دارای ٥ گرم (تقریباً یک قاشق ) در هر نوبت غذایی می باشد ، شروع کنید .
_ تا آنجایی که امکان دارد از سبزیجات خام استفاده کنید ، چرا که پخت غذا ، از فیبرهای آن می کاهد .
_ میوه جات (از قبیل سیب و گلابی ) و صیفی جات را با پوست مصرف کنید . زیرا فیبر به مقدار فراوان در پوست اینها وجود دارد .
_ به سوپ و خورا ک و سالاد ، لوبیا و نخود سبز بیافزایید .
_ همراه با غذا و در بین وعده های غذایی از میوه جات خام و تازه استفاده کنید .
_ میزان فیبر مواد غذایی مختلف را از روی برچسب آنها بخوانید .
فیبر چه می کند ؟
فیبرهای محلول و نامحلول ، جزء مهمی از رژیم غذایی سالم می باشند ، زیرا به فعالیت طبیعی و منظم دستگاه گوارش کمک می کنند . بعلاوه فیبرهای محلول به خصوص به همراه رژیم های غذایی کم کلسترول و دارای مقادیر اندک چربیهای اشباع شده ، خطر سرطانهای دستگاه گوارش ، دیابت و اختلالات گوارشی و بیماریهای قلبی را می کاهند . غذاهای حاوی فیبرهای محلول شامل سبوس جو ، بلغور ، باقلا ، لوبیا ، نخود سبز ، سبوس برنج ؛ جو و مرکبات هستند . غذاهای حاوی مقادیر بالای فیبرهای نامحلول عبارتند از : نان گندم سبوس دار ، غذای صبحانه تهیه شده از گندم ، سبوس گندم دار ، چاودار ، شلتوک ، جو ، کلم ، هویج و گل کلم .
منبع : واحد مرکزی خبر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم ایران معلمان رهبر انقلاب نیکا شاکرمی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی مجلس بابک زنجانی حجاب شورای نگهبان شهید مطهری
تهران هواشناسی شهرداری تهران سیل پلیس علیرضا زاکانی آموزش و پرورش قوه قضاییه بارش باران سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو دلار ایران خودرو دولت قیمت طلا بانک مرکزی سایپا بازار خودرو کارگران تورم
فضای مجازی تلویزیون رادیو سریال سینما رضا عطاران سینمای ایران دفاع مقدس فیلم تئاتر موسیقی نون خ
دانش بنیان مکزیک
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین آمریکا غزه جنگ غزه نوار غزه روسیه چین حماس عربستان اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس تراکتور رئال مادرید بایرن مونیخ سپاهان لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال لیگ برتر بازی باشگاه پرسپولیس
همراه اول وزیر ارتباطات دبی پهپاد تبلیغات اپل ناسا نخبگان گوگل ماه
کبد چرب میوه دیابت کاهش وزن ویتامین بیماری قلبی مسمومیت خواب قهوه طول عمر