یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

لوبیای سحرآمیز


لوبیای سحرآمیز
اگر نیازمند كاهش كلسترول خونتان باشید؛ آیا می توانید با تغییر در رژیم غذایی این هدف را محقق كنید؟تغییر در رژیم غذایی میزان كلسترول را به طور متوسط ده تا بیست درصد كاهش می دهد. دكتر «راجر بلومنتال» سخنگوی برنامه «كاهش كلسترول» انجمن قلب آمریكا عامل تعیین كننده در این مورد را میزان ناسالم بودن رژیم غذایی كنونی شما می داند.نیازی به یادآوری نیست كه بدنتان میوه و سبزیجات بیشتری نیاز دارد. هر روز یك وعده سالاد میل كنید. سالاد ایده آل از سبزیجات؛ لوبیا؛ دانه آفتابگردان و روغن زیتون یا كانولا تهیه می شود. در كنار ناهار و شام خود حتماً گیاه بگنجانید. میان وعده های غذایی میوه میل كنید و هنگام صبحانه نیز آن را از ذهن دور ندارید.حتی اگر خوردن گیاهان جزء برنامه غذایی روزانه شماست؛ می توان مقدار آن را بیشتر كرد. لیست ۵ غذای پایین آورنده كلسترول خون:۱- سویا. مطالعات نشان می دهد كه مصرف سه تا شش وعده پروتئین سویا در روز (هربار ۲۵ گرم) می تواند موجب كاهش كلسترول خون شود. «جیانی مولو» سخنگوی انجمن رژیم غذایی آمریكا می گوید: «اگر علاقه ای به خوردن سویا ندارید؛ انواع مختلفی از فرآورده های غذایی غنی شده با سویا در بازار عرضه می شود.» ۲- بقولات. هفته ای سه و نیم فنجان بقولات (لوبیا و عدس و ماش و ...) میل كنید. نیازی نیست كه حتماً خود نسبت به پخت آنها اقدام كنید. می توانید از كنسرو این مواد استفاده كنید.۳- جو دوسر. جو دوسر اسفنج طبیعت است. «مولو» می گوید: «جو دوسر از نظر فیبر حل شدنی بسیار غنی است. جو دوسر را می توانید اسفنجی تلقی كنید كه كلسترول را جذب و از بدن شما دور می كند. ثابت شده است كه سه گرم فیبر جو دوسر (یعنی یك و نیم فنجان شوربای دوسر) در روز به كاهش كلسترول و لیپوپروتئین كم غلظت می انجامد. اگرچه پخت آرام؛ فیبر حل شدنی بیشتری به بدن شما می رساند. پخت سریع شوربای جو دوسر نیز حاوی مقدار كافی فیبر حل شدنی است.۴- گردو؛ فندق؛ بادام و دانه های روغنی. اسیدهای چرب اشباع نشده می تواند به كاهش كلسترول لیپوپروتئین كم غلظت و تا حدودی به افزایش كلسترول لیپوپروتئین با غلظت بالا منجر شود. اسیدهای چرب غیراشباع به عنوان مثال در كدو حلوایی؛ آفتابگردان؛ انبه و روغن برخی گیاهان از قبیل سبزی، زیتون، گاجره و كانولا وجود دارد. فراموش نكنید كه غذاهای چرب از نظر كالری نیز غنی هستند؛ پس میزان مصرف آنها را محدود كنید. ریختن تنها یك قاشق چایخوری روغن روی سالاد كافی است. در یك وعده بیش از سی گرم گردو، فندق؛ بادام و دانه های روغنی میل نكنید. كمی لوبیا قرمز و نخود به سالاد خود اضافه كنید. ۵- غذاهای چندكاره. نوع جدیدی از مواد غذایی به بازار عرضه شده است كه همان غذاهای روزمره و عادی است با این تفاوت كه «غنی شده» اند. یعنی مواد مغذی به آنها افزوده شده یا خوش طعم تر شده اند. اخیراً ماست؛ آب پرتقال و سس سالاد نیز جزء مواد غذایی غنی شده قرار گرفته اند. برخی از این فرآورده ها برای كاهش كلسترول تهیه شده اند.خوردن این مواد غذایی پیش گفته نباید بهانه ای باشد برای این كه در كنار آن هر چه می خواهید بخورید. برای كاهش كلسترول خون بایست میزان كربوهیدرات های ساده، انواع دسر، گوشت قرمز و سرخ شدنی ها را در برنامه غذایی خود به حداقل برسانید. كاهش كلسترول تنها بخشی از سحر لوبیا و سایر این مواد مغذی است. افزودن این مواد به رژیم غذایی روزانه به كاهش فشار خون و افزایش سلامت قلب و عروق می انجامد. شروع كنید و بگذارید جك به شما افتخار كند!
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید