شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


امروز پنجشنبه ۷ آذر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ امروز در تاریخ


امروز پنجشنبه ۷ آذر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ امروز در تاریخ
امروز پنجشنبه ۷ آذر ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۲۸ ذیقعده سال ۱۴۲۹ هجری قمری و ۲۷ نوامبر سال ۲۰۰۸ میلادی
● ۳۰ سال پیش درچنین روزی - ۷آذرماه سال۱۳۵۷هجری شمسی:
میرزا حسن زرین خط ازاستادان هنرخوشنویسی ایران بدرود حیات گفت و دربهشت زهرا بخاک سپرده شد. استاد زرین خط خوشنویسی را نزد میرزا طاهر کاتب همایون و میرزا محمد حسین سیقی قزوینی آموخت و خیلی زود به مقام استادی رسید. استاد زرین خط درمدرسه طاهریه به تعلیم هنرخطاطی و خوشنویسی پرداخت و ضمن تعلیم هنرجویان متعدد آثارارزشمندی هم ازخود به یادگارگذاشت. «کتیبه های مساجد و بسیاری مدارس قدیم و اماکن کهن تهران» ازجمله آثار استاد زرین خط بشمار می روند. همچنین«دیوان اشعار» شماری ازشاعران با خط زیبای استاد زرین خط موجود است.
● ۲۸ سال پیش درچنین روزی - ۷ آذرماه سال۱۳۵۹هجری شمسی:
دلاورمردان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات مروارید را درجنگ تحمیلی عراق علیه ایران با موفقیت به انجام رساندند. عملیات مروارید یکی ازپرافتخارترین عملیاتهای انجام شده درزمان ۸ سال دفاع مقدس بشمار می رود. دراین عملیات دریادلان ارتش جمهوری اسلامی به سکوی «اَلاُمَیّه و اَلبَکر» عراق حمله کرده و ضمن برافراشتن پرچم اسلام برفرازبلندترین نقطه اسکله البکر، دوسکوی یادشده را منهدم کردند. درادامه عملیات مروارید خلبانان تیزپرواز نیروی دریایی یکان هوادریا و تکاوران دریایی۱۱ناوچه مدرن و اژدرافکن و دیگرواحدهای شناور ارتش عراق را نابود کردند. قابل توجه است که سکوهای نفتی «الاُمیّه و البکر» ازمهمترین مراکز صدورنفت عراق درشمال غربی خلیج فارس بشمار می رفت. گفتنی است به مناسبت این حماسه بزرگ و پیروزی افتخارآفرین، ۷آذر به عنوان روز«نیروی دریایی» نام گرفته است.
● ۱۱۹۵ سال پیش درچنین روزی - ۲۸ ذیقعده سال ۲۳۴ هجری قمری :
« ابن مدینی» از پیشروان علم حدیث در بغداد درگذشت . ابن مدینی علم آموزی را در زادگاهش شهر بصره آغاز کرد و ابتدا حدیث آموخت و آنچنان در فراگیری حدیث موفق بود که استادان بعدی اش وی را برترین شاگرد خود ذکر کرده اند . برخی از استادان ابن مدینی در پاره‎ای از موارد معترف بودند که از ابن مدینی بهره‎ها گرفته اند. بخاری روایات ابن مدینی را در کتاب «صحیح» خود به فراوانی نقل کرده و او را در زمره علمای موثّق و معتبر حدیث ذکر کرده است. از تألیفات ابن مدینی که نزدیک به ۲۰۰ اثر است« عِلَلُ الحَدیث؛ و مَعرفَةُالرِّجال» را می توان نام برد.
● ۱۰۶۹ سال پیش درچنین روزی - ۲۸ذ ذیقعده سال ۳۶۰ هجری قمری :
« سلیمان بن احمد طَبرانی» از مشاهیر قرن چهارم هجری قمری در اصفهان دارفانی را وداع گفت . طَبرانی در سال ۲۶۰ هجری قمری در شهر طَبَریِّه شام متولد شد و برای تحصیل علم حدیث به حجاز ، یمن، مصر، عراق، فارس سفر کرد و به جمع آوری احادیث و اخبار پرداخت. طَبرانی سه مُعجَم نوشت که« مُعجَم کبیر ؛ مُعجَم اَوسَط و مُعجَم صَغیر» معروفند.
● ۳۱۱ سال پیش درچنین روزی - ۲۸ ذیقعده سال ۱۱۱۸ هجری قمری :
اورَنگ زیب پسر شاه جهان و تاج محل آخرین شاه سلسله گورکانی هند در شهر احمد نِگَر دکن از دنیا رفت. اورنگ زیب بر خلاف اجدادش که اساس سلطنت هند را بر دوستی با ایران و آزادی مذهب و جلب قلوب امیران شیعی بنا نهاده بودند، به مخالفت با تشیع بر خاست؛ از این رو روابط دوستانه هند با ایران رو به ضعف و سستی گذاشت و رفت و آمد ایران به هند محدود شد و زبان فارسی نیز در هندوستان برچیده شد . اورنگ زیب بیشتر اوقات خود را به لشکر کشی و جنگ گذراند و به همین علت در زمان او کشور هند رو به ویرانی گذاشت و خزانه دولت خالی شد و بنیان حکومت سست گردید. بدین ترتیب استقلال هند از بین رفت و این کشور عرصه تاخت و تاز اروپائیان شد و دیگر هیچ دولت اسلامی مستقلی در هندوستان روی کار نیامد.
● ۱۹۱ سال پیش درچنین روزی - ۲۷نوامبرسال۱۸۱۷میلادی:
تئودور مومزون مورخ و محقق آلمانی بدنیا آمد. مومزون درپایان تحصیل به مطالعه کتیبه ها و آثاربجای مانده ازتمدنهای کهن پرداخت. معروفترین اثرمومزون «تاریخ مفصّل روم قدیم» نام دارد که ازکاملترین تواریخ درباره روم است. این مورخ آلمانی جایزه نوبل ادبی نوبل را درسال۱۹۰۲میلادی به خود اختصاص داد و یکسال بعد ازآن در۸۶سالگی درگذشت. مومزون درصحنه سیاست هم فعالیت چشمگیرداشت و ازمخالفان سرسخت بیسمارک صدراعظم وقت آلمان بود.
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید